ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جراحی رباتیک
سلامت

نخستین جراحی رباتیک بین‌قاره‌ای با موفقیت انجام شد؛ عمل پروستات بیمار آفریقایی از آمریکا

در این پیشرفت خیره‌کننده، عمل جراحی پروستاتکتومی با استفاده از فناوری «جراحی ازراه‌دور رباتیک بین‌قاره‌ای» روی بیماری در آنگولا انجام شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۸:۰۰

یک پزشک در ایالت فلوریدای آمریکا موفق شد با استفاده از فناوری رباتیک، از فاصله‌ای هزار کیلومتری بیماری در آفریقا را جراحی کند.

به گزارش نشریه ABC، دکتر «ویپول پاتل»، مدیر مؤسسه جهانی رباتیک در بیمارستان AdventHealth، به‌تازگی عمل جراحی پروستاتکتومی (برداشتن کامل یا بخشی از پروستات) را با استفاده از فناوری «جراحی ازراه‌دور رباتیک بین‌قاره‌ای» روی بیماری به‌نام «فرناندو دا سیلوا» از کشور آنگولا انجام داده است.

بیمار 67 ساله، در ماه مارس به سرطان پروستات مبتلا شد و دکتر پاتل در ماه ژوئن، با استفاده از این فناوری پیشرفته، تومور سرطانی را از بدن وی خارج کرد. به گفته ABC، این جراحی با موفقیت کامل انجام شده است.

دکتر پاتل درباره اهمیت این اقدام می‌گوید:

«سرطان پروستات در آفریقا بسیار شایع است، اما در گذشته یا به‌خوبی بررسی نمی‌شد یا اصلاً درمانی برایش وجود نداشت.»

جراحی رباتیک از راه دور

دا سیلوا نخستین بیماری است که در چارچوب یک آزمایش بالینی انسانی، با تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، تحت این نوع جراحی قرار گرفته است.

پیشرفت در حوزه جراحی رباتیک

اگرچه پیش از این نیز ربات‌های پیشرفته‌ای برای جراحی با دقت بالا و تصاویر واضح‌تر به کار گرفته شده بودند، اما در این موارد، معمولاً جراح در نزدیکی بیمار حضور داشت. اما این‌بار، پاتل از طریق کابل‌های فیبر نوری به‌صورت ریموت جراحی را انجام داده و ادعا کرده که «هیچ تأخیر قابل‌لمسی بین مغز او و حرکت دست ربات» وجود نداشته است.

همچنین در حین عمل، یک تیم جراحی نیز در اتاق عمل کنار دا سیلوا حضور داشته تا در صورت بروز مشکل، به‌سرعت کنترل را در دست بگیرند.

پاتل قصد دارد داده‌های به‌دست‌آمده از این جراحی را به سازمان غذا و دارو ارائه کند تا مجوز انجام جراحی‌های بیشتر با این فناوری را دریافت کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohammad Okt
    Mohammad Okt | 3 هفته قبل

    واقعاً اینکه آمریکایی ها زمان تست انسانی داروها و واکسن ها و ابزارهاشون یاد بیماران آفریقایی می افتند مشکوکه🤔🤔

مطالب پیشنهادی