راهکاری ساده برای کاهش تلفات تصادفات در ایران [تماشا کنید]
با گسترش ضریب نفوذ اینترنت در سال های اخیر، سرعت گردش اطلاعات بسیار بالاتر رفته است. این امر باعث شده که حوادث مختلف در کوتاه ترین زمان ممکن در شبکه های اجتماعی بازتاب پیدا کند. ...
با گسترش ضریب نفوذ اینترنت در سال های اخیر، سرعت گردش اطلاعات بسیار بالاتر رفته است. این امر باعث شده که حوادث مختلف در کوتاه ترین زمان ممکن در شبکه های اجتماعی بازتاب پیدا کند.
یکی از این موارد حوادث جاده ای است که نهایتا چند دقیقه پس از رخ دادن، تصاویر مربوط به آن در بین کاربران شبکه های اجتماعی و یا سایت های اینترنتی دست به دست می شود.
در سال های اخیر متاسفانه تصاویری از تصادف خودروهای سواری با کامیون ها و یا کشنده های سنگین منتشر شده که بسیار وحشتناک هستند و حتی در برخی موارد نگاه کردن به آنها جرات خاصی می طلبد.
در این سوانح معمولا خودروهای سواری به زیر کامیون یا تریلی کشیده شده و در زیر چرخ های بزرگ آنها مچاله می شوند.
اگر چه در خودروهای سنگین امروزی این مساله با استفاده از رینگ و لاستیک کوچک تر و همچنین کاهش ارتفاع تا حدود زیادی برطرف شده اما بدلیل اینکه هنوز جاده های کشور میزبان کامیون ها و تریلی های قدیمی – عمدتا با برند ولوو و بنز - است، ایمن سازی این خودروها می تواند نقشی تعیین کننده در حفظ جان سرنشینان سایر خودروهای سواری داشته باشد.
راهکاری که می توان در این مورد پیشنهاد داد، بسیار ساده و کاربردی است. چنانچه در زیر سپرهای جلو و عقب کامیون ها یا تریلی ها گارد محافظ محکمی نصب شود، در صورت تصادف خودروی سواری بجای برخورد قسمت کابین به سپر، با دماغه خود به گارد برخورد خواهد کرد که مسلما این امر صدمات به مراتب کمتری به سرنشینان وارد می کند.
البته باید در نظر داشت که این مساله در مورد خودروهایی صادق است که در ساختار آنها نقاط شکست تعریف شده و قسمت دماغه ضربه را جذب می کند. متاسفانه برخی از خودروهای معلوم الحال با کوچک ترین تصادف در قسمت کابین تغییر شکل داده و موجب مصدومیت شدید سرنشینان می شوند.
شاید این راهکار برای قسمت های جانبی نیز مناسب باشد؛ زیرا مواردی هم بوده که در آنها یک خودروی سواری با کنار یک تریلی برخورد کرده و حوادث ناگواری پیش آمده است.
آخرین مورد از این دست چندی پیش در آمریکا اتفاق افتاد و راننده تسلا مدل S در برخورد با کنار یک تریلی جان خود را از دست داد. همین سانحه علاوه بر به چالش کشیدن حالت اتوپایلوت تسلا، بار دیگر ضرورت بازنگری در ایمنی خودروهای سنگین را گوشزد کرد.
موسسه ایمنی اتوبان های آمریکا (IIHS) در سال 2013 با انجام یک تست بسیار جالب، نقش گاردهای محافظ کامیون ها را در کاهش شدت تصادفات بررسی کرد.
در این تست که ویدیوی آن را می توانید در ادامه مشاهده کنید، مشخص شد که گاردهای مستحکم با ممانعت از ورود خودروی سواری به زیر کامیون تاثیر به سزایی در جلوگیری از وارد شدن صدمه شدید به سرنشینان دارند.
امیدواریم در داخل کشور مسئولان مربوطه فکری به حال کامیون ها و کشنده های قدیمی کرده و از احتمال وقوع حوادث تلخی از این دست بکاهند. البته در این بین ما رانندگان نیز باید همواره با رعایت قوانین و نکات ایمنی، بیشتر از هر کسی به جان خود و عزیزانمان ارزش قایل شویم.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
هه جمله "امیدواریم در داخل کشور مسئولان مربوطه فکری به حال ..." تراژدی اصلا این گارد تو ایران با وجود پراید عملا بیفایدست !
بیشتر از همه خودمون مقصریم ، پیشنهاد من باطل شدن گواهی نامه حداقل برای دو سال برای جرایمی مثل سرعت غیر مجاز هستش . طرف گواهی نامش دو سال باطل شه و مجبور شه دوباره امتحان بده دیگه میفهمه
ایبابا مسئولان که نباید کار کنن مگه تا حالا طوری شده؟
این مطالب کاملا درست هستند ، اما وقتی قرار باشه با واقعیت تطبیق داده بشه ، به مغایرت برخورد می کنیم . متاسفانه در وضعیت کنونی کشور ما هزینه های جانبی برای کامیون داران آن قدر بالا هست که بسیاری از اونها رو وادار کرده دست از کار بکشند ، در چنین شرایطی ، صحیح نیست که هزینه های دیگری به آنها تحمیل شود و اگر قرار باشد این طرح به اختیار انجام شود قطعا طرفدار آن چنانی نخواهد. البته این هزینه ، به خاطر سلامت انسان هاست ولی فعلا سیر موندن خیلی ضروری تر حس میشه تا رسیدن به نکات ایمنی .
نصب این گارد ها چندان پر هزینه نیست و حتی با بودجه نیروی انتظامی و وزارت بهداشت یا وزارت راه میتونه انجام بشه
سیر ماندن به قیمت جان دیگران؟
اینجا کسی واسه جون ادم ارزشی قایل نیست