اولین تصاویر ارسالی کاوشگر «جونو» از قطب های سیاره «مشتری» منتشر شد
زمانی که صحبت از سیاره مشتری می شود، تصویر آشنایی در ذهن همه ما نقش می بندد: نمایی در راستای خط استوا که کمربندهای رنگین و لکه سرخ بزرگ آن را نشان می دهد. به ...
زمانی که صحبت از سیاره مشتری می شود، تصویر آشنایی در ذهن همه ما نقش می بندد: نمایی در راستای خط استوا که کمربندهای رنگین و لکه سرخ بزرگ آن را نشان می دهد. به همین دلیل است که اگر عکسی از نمای بالا یا پایین این سیاره ببینیم، کمی برایمان ناآشنا و عجیب خواهد بود.
همان طور که می دانید فضاپیمای «جونو» چندی پیش در نزدیک ترین فاصله ممکن به سطح مشتری پرواز کرد، و در همین عملیات توانست از فاصله 190 هزار کیلومتری با استفاده از JunoCam تصاویری را از سطح آن ثبت نماید. البته این فضاپیما در ادامه مسیر به فاصله 4200 کیلومتری سطح مشتری نیز رسید.
گفتنی است آخرین باری که انسان توانست نگاهی به منطقه قطبی این غول گازی منظومه شمسی بیندازد، به سال 1974 بر می گردد که کاوشگر «پایونیر 2» از کنار مشتری گذشت.
در طی این مأموریت علاوه بر تصاویری جدید از سیاره مذکور، «جونو» تابش های رادیویی مربوط به شفق های قطبی عظیم مشتری را نیز ثبت نمود. البته ناسا مجبور شد محدوده اصوات این پدیده را تا حد زیادی پایین آورد، زیرا فرکانس صداهای اصلی بسیار بالاتر از محدوده شنوایی انسان قرار داشتند.
برای شنیدن آواز مشتری به ویدیوی زیر گوش فرا دهید:
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.