فضاپیمای مافوق صوت جدید چینی ها شاتل های فضایی را به موزه می فرستد
چین در حال توسعه یک هواپیمای فضایی است که می تواند با سرعت مافوق صوت به فضا رفته، در مداری به دور زمین چرخیده و سپس بازگردد. زمانی که مراحل طولانی و پیچیده توسعه این فضاپیما به ...
چین در حال توسعه یک هواپیمای فضایی است که می تواند با سرعت مافوق صوت به فضا رفته، در مداری به دور زمین چرخیده و سپس بازگردد.
زمانی که مراحل طولانی و پیچیده توسعه این فضاپیما به اتمام برسد، رسماً باید این کشور آسیایی را پیشروی صنایع حمل و نقل فضایی دانست، چراکه توانمندی های آن در قیاس با شاتل های کهنه امروزی، همچون یک فراری در کنار فولکس بیتل خواهد بود و می تواند با «پروژه اسکایلون» (Skylon) انگلیسی ها به رقابت بپردازد.
«شرکت علوم و تکنولوژی های فضایی چین» (China Aerospace Science and Technology Corporation یا به اختصار CATSC) تمام استعدادها و تکنولوژی های موجود در این کشور را به خدمت گرفته تا نسل تازه ای از فضاپیماها با پیشرانه های هیبریدی را به تولید برساند.
بهره گیری از موتور سیکل ترکیبی به این هواپیمای فضایی امکان می دهد تا به مانند یک هواپیمای معمولی از روی باند بلند شده و خود را به مدار زمین برساند.
بلند شدن فضاپیمای مافوق صوت چینی با کمک یک پیشرانه توربوفن یا توربوجت انجام می پذیرد. در ادامه و برای رسیدن به محدوده جو زمین با سرعت مافوق صوت، موتور دوم از نوع رمجت آغاز به کار می کند و در سومین مرحله نیز موتور بعدی از نوع اسکرم جت فعال می شود تا این پرنده فوق پیشرفته را به محدود «آستانه فضا» یا «فضای نزدیک» (near space) برساند. این محدوده نیز بازه ۲۰ تا ۱۰۰ کیلومتری از سطح زمین را شامل می شود.
در آخرین مرحله و جایی که دیگر اکسیژن خاصی برای سوختن وجود ندارد، راکت های درونی فضاپیمای چینی فعال می شود تا امکان قرار گرفتن در مدار دلخواه فراهم شود.
به مانند شاتل های آمریکایی، این فضاناو چینی نیز قابلیت برگشت به سطح زمین و استفاده مجدد را داراست. همین مسئله می تواند هزینه سفرهای فضایی بعدی را بسیار کاهش دهد. ضمن این که فراهم نمودن مقدمات ماموریت اعزام نیز زمان بسیار کمتری می برد، به حدی که می توان در آینده از آن برای توسعه توریسم فضایی استفاده کرد.
حسن دیگری که موتورهای سیکل ترکیبی هواپیمای فضایی چینی ایجاد می کنند این است که سرعت گرفتن از حالت سکون تا مافوق صوت و سپس گذر آرام و تدریجی از جو را ممکن می کنند. فضانوردانی که با شتاب های شدید و دردآور هنگام پرتاب موشک های امروزی آشنا هستند، به خوبی از ارزش این قابلیت آگاهند.
علاوه بر این، در چنین حالتی دیگر نیازی به آموزش های بسیار طولانی و تمرینات بدنی سخت برای آمادگی جهت سفر فضایی نیست و افراد معمولی نیز می توانند چنین تجربه ای را در زندگی خود به دست بیاورند.
چینی ها حدود ۵ سال است که روی طرح هواپیمای فضایی خود کار می کنند و سال ۲۰۳۰ به عنوان هدف برنامه برای بهره برداری اعلام شده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من عکس داخل متنو با توضیحاتش کاملا متوجه میشم. :))
ویرجین گالکتیک همچین فضاپیمایی تو دستور کار داره
هنوز تودستور کار داره ؟؟؟
امیدوارم مثل صنعت خودروسازی چین تو زرد از اب درنیاد در ضمن زیاد سنگ چین یا روسیه رو به سینه نزنید اگه کمی تاریخ خونده باشید یا پیگیر مسایل اقتصادی سیاسی روز باشید متوجه منظورم میشید که امریکا از این دوتا بهتره ضمن اینکه نابغه ای مثل فیروز نادری تو ناسا میدرخشه
چین رقیب سرسخت تر از شوروی برای امریکا هست . شوروی اقتصاد خوبی نداشت ولی چین همه چی برای رقابت با امریکا رو داره
یک چیز مهم رو نداره . آزادی و دمکراسی. این برگ برنده امریکاست
دیجی جان از دیروز اینستاگرام اختلال جدی پبدا کرده در ایران. ظاهرا هم فقط برای کاربران ایرانی با اندروید مارشملو این مشکل هست!! لطفا بررسی کنید و پوشش بدید. ممنون
منم ک اندروید هفت دارم مشکل پیش اومده برام رمزو میزنم میگه اشتباه بعدش ایمیل بازیابیم نمیفرسته برام معلوم نیس چ مرگه
فی لتری نگ بر اساس ورژن سیستم عامل اندروید نداشتیم تا حالا که این هم خوشبختانه ایجاد شد...
من جی4 با اندروید مارشمالو دارم ولی هیچی احساس نکردم....همه چی خوب کار میکنه