دیگران شخصیت شما را بر چه اساسی ارزیابی می کنند؟
مغز انسان با ارزیابی کردن آمیخته شده و به همین خاطر است که به محض دیدن افراد شروع به تحلیل رفتار و ظاهر آنها می کنیم. اکثر مردم فکر می کنند که با صحبت ها، ...
مغز انسان با ارزیابی کردن آمیخته شده و به همین خاطر است که به محض دیدن افراد شروع به تحلیل رفتار و ظاهر آنها می کنیم.
اکثر مردم فکر می کنند که با صحبت ها، نظرها و رفتارهایی که عمدا از خود بروز می دهند، ارزیابی می شوند؛ در حالیکه تحقیقات علمی برعکس این مطلب را نشان می دهند. بر این اساس، انسان ها یکدیگر را از کارها و رفتارهای عادی مانند دست دادن و زبان بدن، می شناسند.
طبق تحقیقی که چندی قبل در دانشگاه کانزاس صورت گرفت، شرکت کنندگان صفاتی از قبیل برون گرایی/درون گرایی، ثبات عاطفی، نرمی، پذیرش و وجدان دیگران را به راحتی از روی کفشی حدس زدند که به پا داشتند.
رفتار ناخودآگاه، که سازنده ی هویت انسان است، زبان گویایی است که گاه با کلمات خوبی ادا نمی شود؛ پس باید با دقت به این رفتارها توجه کرد چرا که می توانند بر کار فرد تاثیر زیادی بگذارند.
برای آشنایی بیش تر، برخی از راه های پی بردن به صفات انسان ها در زیر آورده شده است:
- نحوه ی رفتار با پیش خدمت یا متصدی پذیرش
این روزها نحوه ی برخورد فرد با کارمندان بخش خدمات، تاکتیک رایج مصاحبه های شغلی شده است. مصاحبه گرها با دیدن نحوه ی برخورد شما با کارکنان خدمات در زمان ورود و خروج تان از ساختمان، کلیت رفتار شما با دیگران را در می یابند.
اکثر مردم تنها با افراد مهم مانند مدیران یا مصاحبه گرها رفتار مودبانه ای نشان می دهند و با دیگر کارمندان برخورد شایسته ای ندارند. سالن غذاخوری شرکت نیز بخش دیگری است که می تواند نوع رفتار فرد با دیگران را به بوته ی محک بگذارد.
- تعداد دفعات چک کردن موبایل
هیچ چیز بدتر از این نیست که حین مکالمه، موبایل تان را درآورده و چک کنید. این کار، بی احترامی، بی توجهی و بی ارادگی شما را نشان می دهد، مگر اینکه خیلی ضروری باشد. طبق تحقیق دانشگاه الون (واقع در کارولینای شمالی آمریکا) چک کردن موبایل حین مکالمه، باعث کم شدن کمیت و کیفیت ارتباطات رو در رو می شود.
- عادت های عصبی مکرر
لمس کردن ناخن ها، صورت و بازی با پوست نشان دهنده ی عصبی بودن شماست. تحقیق انجام شده توسط دانشگاه میشیگان حاکی از آن است که عادت های عصبی نشان دهنده ی شخصیت کمال گراست و این نوع انسان ها زمانی که حوصله شان سر رفته و یا درمانده اند این عادات عصبی را از خود بروز می دهند.
- تعادل میان مدت زمان سوال کردن و جواب دادن
آن هایی که تعادل خوبی میان سوال پرسیدن و جواب دادن، برقرار می کنند؛ سخنوران خوبی هستند.
آیا تا به حال با کسانی صحبت کرده اید که تمام مدت از خودشان حرف زده اند؟ این اشخاص، پر سر و صدا و خود شیفته هستند (گیرنده). کسانی که مدام سوال می پرسند و در مورد خودشان جواب های کوتاهی می دهند، معمولا آرام و فروتن هستند (دهنده). کسانی که تعادل خوبی میان دادن و گرفتن برقرار می کنند سخنوران قابل و شایسته ای هستند.
- نحوه ی دست دادن
کسانی که به خوبی دست نمی فشارند، اعتماد به نفس و انرژی کمی دارند. بر اساس تحقیق انجام شده توسط دانشگاه آلاباما، با اینکه ارزیابی کفایت و شایستگی افراد، تنها از روی دست دادن شان، خالی از اشکال نیست اما می توان به برخی از صفات ایشان دست یافت. کسانی که به خوبی دست می دهند اجتماعی، آرام و برون گرا هستند.
- بی توجهی به قرارها
دیر رسیدن بر سر قرار، بی احترامی، بی اهمیتی، تنبلی و بی میلی شما را نشان می دهد. برعکس، طبق تحقیقی که توسط دانشگاه ایالت سندیگو (نوشته ی Jeff Conte پروفوسور مقطع پی اچ دی روان شناسی) صورت گرفت، افراد معمولا به خاطر توانایی شان در انجام همزمان چندکار یا آرامش بیش از حدشان است که دچار تاخیر می شوند و در نهایت این گروه از افراد در تیپ شخصیتی B جای گرفتند. این تحقیق می گوید افراد نوع B زمان را نسبت به بقیه ی مردم، به آرامی پیش می برند. با در نظر داشتن آنچه گفته شد، در یک جمله می توان گفت که بهتر است قبل از برداشت اشتباه از فرد، علت تاخیرش را بپرسید.
- دستخط
خیلی ها به اشتباه، دستخط اشخاص را به شخصیت شان ربط می دهند. برای مثال، فشار دادن خودکار بر روی کاغذ را نشان دهنده ی عصبانی و مضطرب بودن فرد، کج نوشتن را نشان دهنده ی برون گرایی یا درون گرایی، و تمیزی یا کثیفی دستخط را نشان دهنده ی منظم بودن یا نبودن فرد می دانند. تحقیقات نتیجه ای در این باره نداده اند؛ از این رو اگر باید نامه ای بفرستید بهتر است که آن را تایپ کنید.
- ارتباط چشمی
نکته ی مهم در ارتباط چشمی، برقراری تعادل در آن است. با توجه به اهمیت این موضوع، اگر مدام به فرد مقابل نگاه کنید؛ احتمالا برداشت او، سلطه جو و وحشتناک بودن شماست. برعکس این کار نیز نشان دهنده ی خجالتی و یا بی علاقگی به موضوع است. تحقیقات نشان داده که بهترین ارتباط چشمی آن است که در حد 60 % باشد. این میزان علاقمندی، دوستانه بودن و قابل اعتماد بودن فرد را ثابت می کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
دست شما درد نکنه خانم حیدری. نوشته هایتان بسیار آمورنده و مفیدند.
به نظر من گذاشتن اینجور مطالب برای تنوع خیلی خوبه!
عالی بود
خیلی خوب بود