معماری نوین پردازنده های x86 اینتل احتمالاً تا سال 2020 معرفی خواهد شد
از زمانی که معماری Netburst در پردازنده های پنتیوم 4 شکست خورد، اینتل دیگر دست به ریسک نزد و دوباره به معماری P6 خود بازگشت، و بر اساس آن سری Core را عرضه کرد که ...
از زمانی که معماری Netburst در پردازنده های پنتیوم 4 شکست خورد، اینتل دیگر دست به ریسک نزد و دوباره به معماری P6 خود بازگشت، و بر اساس آن سری Core را عرضه کرد که تا به امروز نیز ادامه دارند. حال طبق گزارشات اخیر، این کمپانی بالاخره قصد دارد این رویه را تغییر دهد.
معماری جدید اینتل در بازه زمانی 2019 الی 2020 عرضه خواهد شد. با توجه به روند زمانی طراحی معماری پردازنده ها، به نظر می رسد فعالیت اصلی روی این پروژه به تازگی شروع شده باشد، و در صورت صحت این خبر، احتمالاً سری Tiger Lake آخرین نسل از خانواده CPU های Core اینتل خواهد بود.
یکی از دلایل اصلی تغییر رویه اینتل به عقیده کارشناسان، این است که قالب چیپ های x86 کنونی به خاطر پشتیبانی از سیستم ها و دستورالعمل های قدیمی (Legacy) دیگر فضای کافی برای افزودن قابلیت های جدید ندارد و نمی توان عملکرد آنها را بهینه ساخت.
بنابراین با کنار گذاشتن بخش های قدیمی و شروع طراحی جدید، اینتل می تواند پیشرفت های فوق العاده بیشتری را در حوزه پردازش محقق سازد، زیرا CPU های جدید آنها ابعادی بسیار کوچکتر و مصرف انرژی بسیار بهینه تری خواهند داشت.
البته عملی ساختن پروژه مورد بحث به این سادگی ها هم نیست. «پس سازگاری» (Backward Compatibility) در پردازنده های x86 و x86_64 یکی از عوامل کلیدی در استفاده گسترده و برتری چیپ های اینتل طی سالیان اخیر به شمار می رود.
بنابراین حتی اگر معماری جدید اینتل به صورت سخت افزاری با عملکردهای قدیمی سازگاری نداشته باشد، این کمپانی باید سطحی از برابرسازی (emulation) را در آن لحاظ کند، در غیر این صورت مشکلات زیادی برای مصرف کنندگان شخصی و سازمانی به وجود خواهد آمد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.