ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

اسنپدراگون ۸۳۵ در برابر ۸۲۱؛ بزرگترین تغییرات چیپست پرچمدار کوالکام چه بوده اند؟

شاید در یک استفاده کاملاً عادی، متوجه تغییراتی که کوالکام در چیپست خود داده و سختی هایی که در این راه کشیده تا تعداد ترانزیستورهای اسنپدراگون ۸۳۵ را به ۳ میلیارد برساند، نشوید اما در هر ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۱۵ دی ۱۳۹۵ | ۰۲:۳۳

شاید در یک استفاده کاملاً عادی، متوجه تغییراتی که کوالکام در چیپست خود داده و سختی هایی که در این راه کشیده تا تعداد ترانزیستورهای اسنپدراگون ۸۳۵ را به ۳ میلیارد برساند، نشوید اما در هر حال موج تکنولوژی همواره به پیش می رود و در بیشتر موارد، پیشرفت ها به سود کاربران است.

اندکی پیش شرکت کوالکام در کنفرانس خبری خود در CES 2017 از اسنپدراگون ۸۳۵ رسماً پرده برداشت و تمام اطلاعات مرتبط به آن را اعلام کرد. این در حالیست که شرکت آمریکایی پیشتر فقط نام و برخی اطلاعات پایه چیپست پرچمدار خود را ذکر کرده بود.

sd835-battery-w600

اما واقعاً تفاوت اسنپدراگون ۸۳۵ با ۸۲۱ در چیست؟ مهم ترین نقطه تمایز، فرایند ساخت چیپست مجتمع است که به ۱۰ نانومتر کاهش یافته. همین مسئله موجب گشته تا سیستم-بر-چیپ جدید کوالکام ۲۷ درصد از نسخه قبلی اش سریع تر باشد در حالی که تا ۴۰ درصد انرژی کمتری مصرف می کند. اما این تمام داستان نیست و اندازه خود چیپست نیز ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

پردازنده مرکزی این چیپست مجتمع نیز اکنون به ۸ هسته ارتقا یافته. کوالکام در اسنپدراگون ۸۲۱ از چهار هسته Kryo استفاده کرده بود که فرکانس دو هسته به ۲.۳۵ گیگاهرتز و فرکانس پردازشی دو هسته ضعیف تر به ۱.۶ گیگاهرتز می رسید. اکنون اسنپدراگون ۸۳۵ دوباره ۸ هسته ای شده و چهار هسته ۲.۴۵ گیگاهرتزی دارد در حالی که ۴ هسته ضعیف ترش، ۱.۹ گیگاهرتزی هستند.

snapdragon-835-cores

اما پس از پردازنده مرکزی، می رسیم به پردازشگر گرافیکی چیپست مورد بحث. اسنپدراگون ۸۳۵ به «آدرنو ۵۴۰» مجهز شده که از DirectX 12 پشتیبانی می کند اما اسنپدراگون ۸۲۱ به آدرنو ۵۳۰ و DirectX 11.2 مجهز بود.

در حالی که اسنپدراگون ۸۲۱ از دوربینی با سنسور ۲۸ مگاپیکسلی پشتیبانی می کرد، اسنپدراگون ۸۳۵ می تواند پشتیبانی اش را به ۳۲ مگاپیکسل برساند. اسنپدراگون ۸۳۵ همچنین از مودم LTE با دسته بندی X16 پشتیبانی می کند. به کلامی ساده تر: سرعت دانلود ۱۰۰۰ مگابیت در ثانیه و سرعت آپلود ۱۵۰ مگابیت در ثانیه. اسنپدراگون ۸۲۱ از مودم LTE با دسته بندی X12 پشتیبانی می کرد که سرعت دانلودی معادل ۶۰۰ مگابیت در ثانیه را به ارمغان می آورد در حالی که می توانست با سرعت ۱۵۰ مگابیت در ثانیه اطلاعات را آپلود کند.

kryo-280-cpu

چیپست جدید کوالکام همچنین به بلوتوث ۵ تجهیز شده در حالی که نسل قبلی از نسخه ۴.۲ پشتیبانی می کرد. نسخه ی جدید قابلیت «شارژ سریع کوالکام» نیز در چیپست مورد بحث جای گرفته که در اصل نسل چهارم از این تکنولوژی است. چیپست اسنپدراگون ۸۲۱ از نسل سوم این فناوری بهره می برد.

کوالکام خبر می دهد که در پایان سه ماهه اول سال ۲۰۱۷، یعنی کمتر از سه ماه دیگر، نسخه نهایی این چیپست را در اختیار سازندگان قرار خواهد داد در نتیجه می توان انتظار داشت که امسال، پرچمداران بسیاری از اسنپدراگون ۸۳۵ و قدرت بالای پردازشی آن بهره گیرند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • | ۱۵ دی ۱۳۹۵

    حداقل جای سکه یه 5 ریالی میذاشتین که بهتر درک کنیم چه اندازه ایه

  • amir
    amir | ۱۵ دی ۱۳۹۵

    کوالکام واقعا عالیه قابلیتایی ک تو چیپستاش استفاده میکنه من تو چیپ های دیگ ندیدم همچی تو سرعت یه چیپست ملاک نیس

  • m@
    m@ | ۱۵ دی ۱۳۹۵

    بیاد ببنیم با اکسینوس جدید چه فرقی داره

مطالب پیشنهادی