ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

عدسی با تکنولوژی نانو متالنز
تکنولوژی

قدمی تازه در راه حذف کامل شیشه از چرخه تولید عدسی ها

دانشمندان موفق شده اند با استفاده از نانو تکنولوژی قدمی بزرگ را در راه تولید نسل تازه ای از قطعات اپتیکی بردارند. «metalense» نام ماده ای است که با استفاده از این تکنولوژی تولید شده و می ...

محمد مافی‌ها
نوشته شده توسط محمد مافی‌ها | ۲۲ بهمن ۱۳۹۵ | ۰۱:۰۰

دانشمندان موفق شده اند با استفاده از نانو تکنولوژی قدمی بزرگ را در راه تولید نسل تازه ای از قطعات اپتیکی بردارند. «metalense» نام ماده ای است که با استفاده از این تکنولوژی تولید شده و می تواند به خوبی جایگزین شیشه در پروسه تولید عدسی ها شود.

عدسی های تولیدی از این ماده جدید ابعاد و وزن بسیار کمتری نسبت به نمونه های شیشه ای دارند، بنابراین با استفاده از این تکنولوژی جدید می تواند ماژول های دوربین تلفن های هوشمند یا دوربین های عکاسی و حتی میکروسکوپ ها را در ابعادی بسیار کوچکتر و با وزن کمتر به تولید رساند.

اما تا امروز دانشمندان در این مسیر با یک مشکل اساسی مواجه بودند، این که عدسی های ساخته شده از متالنز در آن واحد تنها قادر به عبور دادن یک طیف از رنگ ها بودند. یعنی با چنین لنزهایی تنها امکان ثبت تصاویر مونوکروم (تک رنگ) وجود داشت.

حالا تیمی از محققین مدرسه علوم مهندسی دانشگاه هاروارد توانسته اند نوع جدیدی از متالنز را به تولید برسانند که می تواند تمام طیف های رنگی مابین آبی و سبز را با دقت بالایی به سنسور برساند.

ماده جدید به مانند قبل از نانو استوانه هایی از جنس اکسید تیتانیوم به ضخامتی کمتر از موی انسان ساخته شده است، اما دانشمندان هاروارد با تغییر شکل و نحوه چینش این استوانه ها موفق به عبور طیف های رنگی مختلف در فواصل کانونی مشابه لنزهای شیشه ای فعلی شده اند.

 همان طور که پیش تر اشاره شد، ویژگی برتر عدسی های ساخته شده از متالنز، ضخامت بسیار کمتر آنها نسبت به نمونه های شیشه است. برتری دیگر این ماده جدید اعوجاج تصویر (distortion) بسیار کمتر و انحراف رنگ (chromatic aberration) ناچیز تصاویر تولیدی است. مشکلاتی که به طور عمومی در تمام لنزهای شیشه ای فعلی مشاهده می شود.

در صورتی که دانشمندان بتوانند بر محدودیت طیف های رنگی عبوری از این عدسی ها غلبه کنند، انتظار می رود که نسل جدید لنزها در آینده ای نه چندان دور و با قیمتی ارزان تر از لنزهای فعلی روانه بازار شوند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی