تیونینگ ممنوع؛ قوانین مربوط به نصب سانروف، شیشه دودی و تغییرات فنی خودرو
سال هاست که بسیاری از مشتریان خودروهای داخلی با پیروی از الگوهای جهانی به تیونینگ ظاهری و باطنی خودروهای تولید داخل دست می زنند ولی همچنان چنین تغییراتی از دید پلیس ممنوع بوده و غیر ...
سال هاست که بسیاری از مشتریان خودروهای داخلی با پیروی از الگوهای جهانی به تیونینگ ظاهری و باطنی خودروهای تولید داخل دست می زنند ولی همچنان چنین تغییراتی از دید پلیس ممنوع بوده و غیر مجاز تلقی می شود.
امروز سرهنگ داوود قاسمیان، رئیس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا درمورد قوانین مربوط به نصب سانروف، شیشه دودی، تغییر شاسی و فرمان خودرو توضیحاتی را ارائه کرده اند.
طبق اظهارات رئیس پلیس ترافیک شهری راهنمایی و رانندگی، هرگونه تغییرات در سیستم موتوری و ارکان خوردو ممنوع است و استفاده از رینگ و لاستیک های اسپرت و غیراستاندارد، کاهش ارتفاع خودرو، استفاده از فرمان های کوچک که تسلط راننده بر خودرو را کاهش می دهد و نصب آینه های غیر استاندارد و نا متعارف، ممنوع بوده و پلیس درصورت مشاهده با چنین مواردی برخورد می کند.
همچنین استفاده از شیشه دودی (برچسپ های مربوط به دودی کردن شیشه) که بسیار تیره بوده و امکان رویت داخل خودرو وجود ندارد غیر مجاز تلقی خواهد شد.
دستکاری در سیستم اگزوز خودرو به نوعی که باعث ایجاد صدای ناهنجار شود ممنوع بوده و مطابق بند 94 آیین نامه راهنمایی و رانندگی با آن ها برخورد شده و ضمن اعمال قانون مالک ملزم به رفع نقص خواهد بود.
وی درمورد نصب سانروف و دیگر قطعات در خودرو گفت: اگر نصب قطعات توسط کارخانه تولید کننده و با هماهنگی با پلیس انجام شود مشکلی نخواهد داشت ولی در مواردی که به صورت دستی و در مراکز خارج از مجموعه انجام شود تخلف محسوب می شود و مراکز تغییر پلاک به خودروهایی که دارای چنین تغییراتی باشند، خدمات ارائه نمی دهند.
اعمال چنین محدودیت هایی درحالیست که در بسیاری کشورهای حتی پیشرفته جهان تیونینگ خودرو با شرایطی کاملا مجاز و قانونی تلقی شده و صنعتی چند صد میلیون دلاری و جذاب برای کار آفرینی و اشتغال افزایی به شمار می آید، اما خودروسازان داخلی نه تنها خود محصولات جذاب و مهیجی نمیسازند، بلکه عملا در راستای توسعه مراکز تیونینگ رسمی نیز تلاشی نمی کنند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
به نظر من ۲ تا ماشین حتما باید هرگونه تیون شدن براشون ممنوع باشه! یکی پژو پارس و پراید هاچ بک!
این دو قشر (میگم قشر چون واقعا تفکر مشابه و خاصی دارن یعنی همون هاچ بکیه پول دستش رسیده پارس خریده)، این دو قشر یه برچسب میزنه رو در باک ماشین فکر میکنه ماشینش شده ماشین رالی، و خیابون ها هم پیست! شروع میکنن به افتضاح رانندگی کردن. فکر هم میکنن خیلی راننده هستن. من شخصا اگه توی لایی کشیدن های اینا ترمز نگیرم که رد شن که خودشونو ۴ تا مشین دیگه رو نابود میکنن.
یه سری استاندارد واسه تیونیگ باید تعریف کرد نه اینکه کلا ممنوع کرد.مثلا یه فاصله کف تا زمین حداقلی و فاصله لاستیک تا گلگیر.نه اینکه کلا بگن غیرقانونی.یعنی چی؟بر چه اساس؟اگه یه تیونیگ اصولی باشه می تونه سطح ایمنی رو افزایشم بده.مثل افزایش پهنای لاستیک در کنار تغییر دیسک ترمز و لنت و بوستر و ... که می تونه خط ترمز رو کاهش بده که بعضی اوقات تفاوت زندگی و مرگه.