ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تعرفه‌های آمریکا بر چین
مالی و سرمایه گذاری

چین به کشورها درباره تبانی با آمریکا علیه منافع تجاری خود هشدار داد

آمریکا ظاهراً وعده معافیت تعرفه‌ای در ازای محدودکردن تجارت با چین را به سایر کشورها داده است.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۲:۳۰

چین به شرکای تجاری خود درباره تسلیم‌ شدن در برابر فشارهای آمریکا برای منزوی‌کردن پکن در تجارت جهانی هشدار داده است. به‌ نظر می‌رسد این رویکرد جدید دولت چین برای همسوسازی کشورهای بیشتر با خود در جنگ تعرفه‌ها با ایالات متحده است.

به گزارش CNN، برخی رسانه‌ها اخیراً در گزارش‌هایی مدعی شده بودند دولت ترامپ برنامه‌هایی را به‌منظور تحت‌ فشار گذاشتن کشورها برای محدودسازی تجارت با چین در ازای معافیت از تعرفه‌های آمریکا در دستور کار قرار داده است. سخنگوی وزارت بازرگانی چین در واکنش به این موضوع گفته است: «مماشات صلح نمی‌آورد و سازش باعث احترام نمی‌شود.»

چین به شرکای تجاری خود درباره تبانی با آمریکا در جنگ تعرفه‌ها هشدار داد

اعمال تعرفه بر کالاهای آمریکایی توسط چین

همچنین سخنگوی وزارت بازرگانی چین گفت این مسئله درنهایت نتیجه‌ای نخواهد داشت و به همه طرف‌ها آسیب می‌زند:

«چین قاطعانه با هر طرفی که به توافقی دست یابد که برای چین زیان‌بار باشد، مخالف است. اگر چنین وضعیتی پیش بیاید، چین آن را نمی‌پذیرد و قاطعانه اقدامات متقابل انجام می‌دهد.»

این هشدارهای چین به شرکای تجاری خود پس از سفر اخیر «شی جین‌پینگ»، رهبر این کشور، به کشورهای جنوب شرقی آسیا اعلام می‌شود. رئیس‌جمهور این قدرت آسیایی در این سفر چین را شریکی قابل‌اعتماد و مدافع سرسخت تجارت جهانی معرفی کرد.

اوایل ماه جاری میلادی، دولت ترامپ تعرفه‌های اعلام‌شده علیه کشورها را ۹۰ روز تعلیق کرد تا تمرکز خود را روی جنگ تجاری با چین قرار دهد. کالاهای صادراتی چین به آمریکا هم‌اکنون مشمول تعرفه ۱۴۵ درصدی هستند و برخی کالاهای خاص نیز مشمول پرداخت تعرفه‌ای نزدیک به ۲۴۰ درصد شده‌اند.

در پاسخ نیز چین تعرفه واردات کالا از آمریکا را به ۱۲۵ درصد افزایش داد و شرکت‌های آمریکایی بیشتری را به فهرست کنترل صادرات و فهرست نهادهای غیرقابل‌اعتماد خود اضافه کرد. همچنین با محدودکردن نمایش فیلم‌های هالیوودی و تحویل‌نگرفتن هواپیماهای بوئینگ قصد دارد به آمریکا فشار متقابل بیاورد. در چنین شرایطی هرکدام از کشورهای آمریکا و چین دنبال ایجاد ائتلافی علیه طرف مقابل هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی