ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

تمام تغییرات قانون جدید بیمه شخص ثالث سال 96

ایران یکی از آن کشور هایی است که قانون پیچیده و عجیبی در رابطه با بیمه شخص ثالث دارد و چند وقتی است که بیمه مرکزی در صدد است تا تغییراتی مثبت در آن ایجاد ...

تیم خودرو
نوشته شده توسط تیم خودرو | ۳ اسفند ۱۳۹۵ | ۱۹:۱۵

ایران یکی از آن کشور هایی است که قانون پیچیده و عجیبی در رابطه با بیمه شخص ثالث دارد و چند وقتی است که بیمه مرکزی در صدد است تا تغییراتی مثبت در آن ایجاد کند و برخی مشکلات و پیچیدگی های قانونی در این زمینه را کاهش دهد.

اصلاحات جدید مزایای بسیاری دارد و در این راستا، آیین نامه های مربوط به ماده ۱۸ قانون (موضوع تعیین سقف حق بیمه موضوع این قانون و نحوه تخفیف، افزایش یا تقسیط آن) ماده ۳۰ (موضوع نحوه مراجعه مستقیم زیان دیدگان به شرکت های بیمه مربوط و یا صندوق تأمین خسارت های بدنی) و ماده ۳ (موضوع پوشش بیمه خسارت های بدنی واردشده به راننده مسبب حادثه و حق بیمه آن) در بیمه مرکزی تهیه و پس از تأیید شورای عالی بیمه برای طی مراحل نهایی تصویب به هیأت دولت ارسال شده است.

این موارد در حال حاضر در کمیسیون های مربوط در حال بررسی این اصلاحات هستند. بخشی از آن شامل افرادی می شود که در حادثه آسیب می بینند و آنها می توانند در مدت زمان کمی پس از حادثه به همه حقوق خود دست پیدا کنند و البته در طرف دیگر اگر ضارب و مقصران از عمدی بودن حادثه مبرا شوند و مقررات را نیز نقض نکرده باشند، می توانند به راحتی از تمام حقوق بیمه ای خود استفاده کنند و دیگر مسئولیتی نخواهند داشت.

این موضوع به آن معنا است که پس از تصویب این قانون دیگر هیج مقصری به زندان نخواهد رفت. البته شاید اینگونه به نظر آید که این قانون مانند برخی قوانین نوظهور خلا ها و راه هایی برای دور زدن داشته باشد، اما با کمک وکلا و بیمه گذاران تمامی خلا های آن پوشانده شده و برای استفاده کامل از آن سوابق رانندگی و بیمه ای راننده بررسی می شود و تمامی ابهامات درباره حقوق بیمه گذار و بیمه گر در نظر گرفته شده است.

حذف مالیات بر ارزش افزوده در زمان خرید بیمه شخص ثالث و تغییر در قوانین مربوط به حذف ناگهانی سوابق بیمه در تصادفات از جمله دیگر تغییرات قانون جدید بیمه هستند که می تواند مورد توجه مشتریان واقع شود.

در واقع برخلاف گذشته که ایجاد یک تصادف برای سوزاندن تمام تخفیفات کافی بود، حالا قرار است تخفیفات بیمه با تصادفات به شکل پلکانی کاهش یابد.

نکته مثبت دیگر در زمینه قانون جدید بیمه شخص ثالث، عدم نیاز به خرید الحاقیه های سالانه است که در طی سال های اخیر به دلیل افزایش نرخ دیه به خصوص در ماه های حرام برای رانندگان مشکل ساز می شد اما حالا دیگر قرار است تغییرات مربوط به نرخ دیه توسط سیستم بیمه لحاظ شود و رانندگان نیازی به خرید الحاقیه های بیمه نخواهند داشت.

همچنین امکان انتقال تخفیفات و سوابق بیمه از یک خودرو به خودرو دیگر و تغییر آن ها بین مالکین (برای مثال انتقال سوابق بین پدر، همسر و فرزندان) از دیگر تغییرات مثبت در قانون جدید بیمه شخص ثالث خودروهاست.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • elham mohammadi
    elham mohammadi | ۲۸ بهمن ۱۳۹۶

    بیمه بازار تمامی این تغییرات رو در سایتش پیاده کرده

    bimebazar.ir

  • King Arc s معصوم
    King Arc s معصوم | ۴ اسفند ۱۳۹۵

    خیلی خوبه

  • corazon roto
    corazon roto | ۴ اسفند ۱۳۹۵

    صنعت بیمه در ایران یک صنعت با بازده پایین و بعضی وقتها ورشکسته است برای اثبات این موضوع به حادثه پلاسکو نگاه کنید چندنفر بیمه آتش سوزی و حوادث بودن ، بیمه تکمیل درمان هم کلا براشون ضرر ده و فقط با قانون بیمه شخص ثالث اون رو سرپا نگه داشته چون اونهم اجباریه قانونی که مورد استنادش برای قیمت گذاری شتر هست و اگر شتر بشه یک میلیارد تومان یا بیشتر ماهم باید بازهم قیمت اون رو پرداخت کنیم بماند که توضیح نمی دن چرا راهکاری برای خسارت به خودرهای گران قیمت ومیلیاردی اندیشیدن که منه پراید سوار ماشینم رو هم بفروشم پول آینه این ماشینها نمیشه . قوانین راهنمایی و رانندگی ماهم مثل نام گذاری خیابان ها و یا پلاک خودروها و... با دنیا فرق میکنه بطور مثال عابر پیاده باید از خط یا پل و یا زیرگذر استفاده کنه در غیر اینصورت مقصره و خودروهم باید برای عابر پیاده در موقع عبور از خط عابر پیاده در هر صورت توقف کنه ولی توایران حتی اگر قانون هم اینطور نوشته شده باشه قسمت عابر پیادش رعایت نمیشه و همیشه راننده خودرو مقصره بااین شرایط و وضع قوانین عابرپیاده از هرجا خیابان رد میشه و متوقع نسبت به رانندست و راننده هم با این وضع و قوانین دیه که بعضی مواقع گریبانگیر راننده میشه(به خاطر طولانی شدن روند دادرسی و پیگیری در سال بعد دیه سال بعد محاسبه میشه یا اگر فرد در کما باشه که باد صبر کنند تا بهوش بیاد که اگر چندسال طول بکشه دیگه بدا به حال راننده) نظر قالب اینه که در تصادفات با عابر پیاده ترجیح می دن در صورت وخامت حال فرد بمیره تا اینکه چند سال توکما باشه و دیه این تصادف رو پوشش نده و اونها نتونن از پس مخارج بر بیان و برن زندان البته اینرو هم نباید فراموش کرد که وضع رانندگی هم درکشور افتضاحه و بعضی ها انگار تومسابقات رالی پاریس داکار شرکت کردند بعضی ها هم که اصلا یادشون میره پشت فرمونن به کارهای شخصیشون پشت فرمون میرسن و یا انگار اومدند سفر تفریحی که اینهم به خاطر خلا قانونیه و یا وضع بد قانونه فقط اینرو می دونم در کشوری مثل آمریکا اگر شما رو فکر کنم 2 یا3دفعه بدون کمربند بگیرند سر از زندان ایالتی درمیارین(البته قوانین ایالتی با هم فرق میکنند) مخلص کلام اگرقوانین درست باشند دیگر نیازی به اینهمه هزینه و پول بی زبون نیست که سر از جیبه بیمه ها دربیاد تا چند نفری (آقازاده)از پول اون منتفع بشن

  • امیررضا
    امیررضا | ۴ اسفند ۱۳۹۵

    چه خوب میشه فقط نرخشو زیاد نکنن جدای افزایش نرخ دیه

مطالب پیشنهادی