ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

محققان با کاشت شبکیه، احتمالاً قادر به بازیابی بینایی یا بهبود آن خواهند بود

محققان برای مدت ها در تلاش بودند تا از ضعیف شدن شبکیه چشم به روشی درست جلوگیری کنند. کاربردی ترین راهکار تا به امروز، شامل استفاده از دستگاهی خارجی برای سیم کشی به بخش پشتی ...

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی | ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ | ۲۰:۳۰

محققان برای مدت ها در تلاش بودند تا از ضعیف شدن شبکیه چشم به روشی درست جلوگیری کنند. کاربردی ترین راهکار تا به امروز، شامل استفاده از دستگاهی خارجی برای سیم کشی به بخش پشتی چشمان بوده است. اما حالا به نظر می رسد که این روش می تواند تغییر کند؛ زیرا محققان قادر به کاشت نوعی ماده حساس به نور شده اند که می تواند حداقل بخشی از شبکیه را بازسازی کرده و بینایی را تقویت کند.

ابداع تازه محققان شامل ماده ای زیست سازگار به همراه پلمیری هادی و نیمه هادی ارگانیک دیگری برای ارسال الکتریسیته به سلول های عصبی است. نمونه های پیشین و دستگاه های قبلی، برای کار کردن نیازمند شرایط نوری بسیار زیاد یا نامعمول بودند اما این ابداع تازه، می تواند در شرایط دنیای واقعی کاربردی تر ظاهر شود.

آزمایش های اولیه تا به این لحظه نویدبخش بوده اند اما هنوز محدودیت هایی نیز به چشم می خورد. موش هایی که مورد آزمایش قرار گرفته اند، هیچ نشانه ای از بهبود عملکرد چشم در شرایط کم نور از خود نشان نداده اند و عکس العملشان در برابر نورهای درخشان تر تفاوتی با حیوانات سالم دیگر ندارد. اما خوشبختانه از آن جایی که مواد مورد استفاده ارگانیک هستند، موش هایی که برای نزدیک به شش ماه از آن بهره برده اند دچار آسیب دیدگی بافتی نشده اند.

اما هنوز برای هیجان زده شدن درباره این کشف زود است؛ برای مثال محققان به صورت دقیق مشخص نکرده اند که شارژهای الکتریکی چگونه به بازخوردهای عصبی تبدیل می شوند. ضمناً این سوال وجود دارد که کاشت این مواد واقعاً تا چه حد روی بازیابی بینایی تاثیر گذار هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • yasinyasemi
    yasinyasemi | ۲۱ اسفند ۱۳۹۵

    واسه نسل ما نیست اما 100سال آینده فک نکنم مشکل بینایی تا این حد داشته باشیم

  • Reza / M : R
    Reza / M : R | ۲۱ اسفند ۱۳۹۵

    پیشرفت های جدید ! عالیست.

    • yasinff
      yasinff | ۲۳ اسفند ۱۳۹۵

      مزخرفه
      هرچی بیشتر پیشرفت کرد بشر بیشتر بیماری و هر کوفت زهرماری اومد وسط

      • Unconventional_NyTro
        Unconventional_NyTro | ۲۳ اسفند ۱۳۹۷

        سلام

        خوب اینا دارن راه تکامل جسمانی رو پیش میرن
        بیشتر بیماری هاهم توی طبیعت نبوده و خوده انسان ها باعث بوجود اومدنش شدن

        کجاش مزخرفه شاید یه زمانی برسه و تکنولوژی نانو اونقدر پیشرفت کنه که خودمون بتونیم دستی بافت های بدنمونو نو کنیم و دیگه منتظر این نباشیم که غذا بوخوریم و هضم بدن بشه که خوده بدنمون اینکارو انجام بده
        و این یعنی جاودانگی

مطالب پیشنهادی