ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

چگونه صاحب کسب و کار موفقی شوید؟

نظر اکثر صاحبان کسب و کار این است که کسب و کار پرچالش ترین، لذت بخش ترین و ارزشمندترین (از همه نظر) انتخاب زندگی یک کارآفرین است. پشتکار و صبر از ویژگی های ضروری یک ...

لیلا حیدری
نوشته شده توسط لیلا حیدری | ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | ۱۳:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

نظر اکثر صاحبان کسب و کار این است که کسب و کار پرچالش ترین، لذت بخش ترین و ارزشمندترین (از همه نظر) انتخاب زندگی یک کارآفرین است. پشتکار و صبر از ویژگی های ضروری یک کارآفرین است. اما برای موفقیت در این کار، به هیچ چیز ذاتی نیاز ندارید، بلکه می توانید با بهبود دادن شخصیت خود از بهترین کارآفرینان شوید. در زیر نکاتی به عنوان راهنمایی برای شما آورده شده است:

ایجاد طرز تفکر درست

  • کاری را بکنید که به آن علاقه دارید

زمانی کسب و کار خود را به راه بیاندازید که بر پایه ی علایق شما باشد. حتی اگر کار پر سودی پیدا کردید که دوستش نداشتید پا در آن راه نگذارید. مثلا اگر زمانی در کافی شاپ مشغول به کار بوده و به طور حرفه ای قهوه درست می کردید، چون هم علم کار را دارید هم در این زمینه کار کرده اید می توانید کافی شاپی برای خود باز کنید.

  • ابتدا هدف تان را مشخص کنید

با اینکه کسب و کار درآمد خوبی دارد اما هیچ کدام از کارآفرینان موفق به هدف پول، کاری را به راه نمی اندازند. بلکه برای شروع کار باید هدف خاصی داشته باشید. این هدف باید چیزی فراتر از پول باشد. مثلا ایجاد شغل، حل کردن مشکل مردم، دنبال کردن علاقه ی خودتان.

مثال قبل را به یاد بیاورد. هدف شما از به راه انداختن کافی شاپ تان می تواند درست کردن بهترین قهوه برای مردمی باشد که هر روز به سراغ شما می آیند یا ایجاد محلی آرام و مناسب برای مردم که ساعتی را در آنجا بگذرانند.

  • مشتری تان را بشناسید

قبل از شروع، در مورد مشتری و بازار کار تحقیق کنید. ببینید مردم به چه چیزی نیاز دائم دارند، همان را فراهم کنید.

در مورد مثال گفته شده از خود بپرسید: مشتری های من چه کسانی هستند؟ کسانی که می توانند 10 دقیقه صبر کنند تا قهوه شان آماده شود؟ یا کارمندانی هستند که برای لحظه ای توقف می کنند تا قهوه شان را با خود ببرند؟

فهم درست از مشتری به خدمت درست شما به آنها کمک می کند.

  • به جای مقصد به قدم اول فکر کنید

باید طرح تان متناسب با بودجه ی کمی باشد که برای شروع کار کنار گذاشته اید. شرکت های بزرگ، با دستگاه ها و ماشین های غول پیکر کار خود را شروع نکرده اند بلکه قدم به قدم رشد یافتند.

فرض کنید در مثال یاد شده، هدف نهایی شما این است که دانه های قهوه را خودتان وارد کرده، آماده و با برند خاص خودتان به دست مشتری بدهید. بهتر است به جای پیدا کردن سرمایه گذار و خریدن همه ی تجهیزات لازم، ابتدا یک کافی شاپ کوچک ایجاد کنید، سپس دانه های قهوه را وارد کنید و نهایتا برند خاص خودتان را بسازید.

  • شبکه حمایتی ایجاد کنید

در انجمن هایی حضور پیدا کنید که مشابه با زمینه ی کاری شما هستند و با افرادی رابطه برقرار کنید که دانش شان از شما بیشتر است و می توانند ایده های خوبی به شما بدهند. حتی می توانید برای دست یافتن به اطلاعات از اینترنت استفاده کنید فقط مواظب باشید از منبع قابل اطمینانی این اطلاعات را دریافت کنید.

  • مشاور خوبی پیدا کنید

بهترین مشاور کسی است که خودش این راه را رفته و موفق شده باشد. چنین مشاوری می تواند در همه ی کارها از مدیریت کارمندان گرفته تا نحوه ی دادن مالیات و حسابداری به شما کمک کند.

در مثال گفته شده کسی که قبلا کافی شاپ داشته برای مشورت دادن عالی است اما به این معنی نیست که یک رستوران دار نتواند کمک کند.

اداره کردن کسب و کار

  • تنها به هدف اولیه تان فکر کنید

اجازه ندهید ایده های زیادی در کار مانع از موفقیت تان در ایده ی اول شود. بهتر است در یک زمینه موفق باشید تا اینکه در 5 زمینه فعالیت کنید اما در هیچ کدامشان موفق نباشید.

در مثال مذکور، اگر کافی شاپ دیگری در همان محله ی شما انواع جدیدی از قهوه یا لاته ها را آورده، هرگز در ابتدای کار این ایده ها را اضافه نکنید هرچند بتوان پول خوبی از آن بدست آورد. این کار تمرکز شما را به هم می زند و ممکن است کیفیت قهوه تان نیز پایین بیاید.

  • به جای سود به جریان پول فکر کنید

به هنگام شروع اصلا نباید به سود دهی فکر کنید. در سال های اول بر جریان یافتن پول تمرکز کنید نه سود. خیلی از کسب و کارهای کوچکی که به سود دهی فکر کردند بعد از چند سال درب مغازه را بسته و ورشکست شدند.

  • جزئیات را با دقت ثبت کنید

برای موفق شدن باید همه ی مخارج کارتان را از ابتدا یادداشت کنید. با ثبت همه ی مخارج و درآمدتان (اینکه پول تان از کجا آمده و در کجا خرج شده) قبل از اینکه مشکل مالی به وجود بیاید جلو آن گرفته می شود. نیز می توانید بفهمید چه جاهایی مخارج اضافی دارید که باید حذف شوند.

در مثال ما، باید میزان قهوه ی آورده و فروخته شده در ماه و هزینه ای که برای آن پرداخت شده و یادداشت کنید. این کار به شما کمک می کند که اگر قیمت قهوه زیاد شده باشد به خوبی متوجه آن شوید و در صورت لزوم قیمت قهوه را افزایش دهید.

  • هزینه های اضافی را کم کنید

از هر جایی که می توانید هزینه های اضافی را کم کنید. مثلا با تامین کننده ی مواد صحبت کنید تا مواد اولیه را با قیمت مناسب تری به شما دهد. یا به جای آگهی تبلیغات در روزنامه، تراکت پخش کنید. تنها زمانی پول خرج کنید که مجبورید.

در مثال گفته شده می توانید از دستگاه های قهوه ساز دست دوم استفاده کنید یا همه ی ظرف های یکبار مصرف را از یک مکان خریداری کنید تا هزینه ی آن کمتر شود.

  • زنجیره تامین مواد را به دقت بررسی کنید

هزینه ها و سود شما وابسته به زنجیره ی تامین موادتان است. با ایجاد رابطه ی خوب با افرادی که این مواد را برای شما تامین می کنند می توانید علاوه بر جذب اعتبار، سود زیادی نیز بدست بیاورید. با بررسی این زنجیره می توانید ببینید چه موادی را نباید بخرید یا کمتر بخرید.

  • شریک پبدا کنید

یک شریک می تواند در رشد کار شما موثر باشد. این شریک می تواند تامین کننده ی مواد اولیه، تاجر یا هر صاحب کسب و کار دیگری باشد. اگر بتوانید با شرکت های دیگر شریک شوید هم هزینه ی تبلیغات تان پایین می آید هم بارازتان را رشد و گسترش می دهد. البته همه ی این شرایط ایده آل به شریک تان بستگی دارد.

برای مثال اگر با تامین کننده ی مواد شریک شوید می توانید مواد را با تخفیف بیشتری تهیه کنید یا اگر شریک شما شیرینی فروشی باشد می تواند شما را به مشتری هایش معرفی کند.

  • بدهی تان را به موقع پرداخت کنید

به هنگام شروع کار تا می توانید وام نگیرید. باید کسب و کارتان به سطح پایداری برسد تا با اطمینان خاطر بیشتری زیر بار بدهی بروید. پرداخت بدهی باید در اولویت کارها باشد زیرا اعتبارتان در گرو آن است.

مثلا اگر 20 هزار دلار وام گرفته اید تا زمانیکه آن را پرداخت نکرده اید به فکر گسترش کار نباشید.

رشد کسب و کار

  • کسب و کارتان را بهبود دهید

در حضور سرمایه گذاران سخنرانی درباره ی اهداف و خدمات/محصولات بدهید تا بتوانید نظر آنها را به خود جلب کنید.

در مثال بالا، توضیح کاری که می کنید (فروختن قهوه)، خدمات (نوشیدنی هایی که می فروشید)، چیزی که شما را خاص می کند (مثلا قهوه ای که ارائه می دهید خاص باشد) و هدف تان (گسترش کار، افزودن محصولات جدید) لازم است.

  • برای خدمات خوب تان اعتبار کسب کنید

اگر کارتان را به خوبی انجام دهید  هم مشتری ها مکررا به کافی شاپ تان می آیند هم خدمات خوبتان را به همه می گویند و باعث می شود آوازه تان به همه جا برسد. به هر مشتری به چشم کارت موفقیت یا شکست تان نگاه کنید. رفتار تان با هر مشتری باید به یک نحو باشد و همیشه همان رفتار تکرار شود.

مثلا در کافی شاپ باقی مانده ی سوخته ی قهوه را دور بریزید تا کیفیت قهوه تان پایین نیاید.

  • مراقب رقیبان باشید

باید به دقت مراقب رقیبان تان باشید مخصوصا در آغاز کار. ممکن است آنها ایده هایی را به کار بگیرند که با آزمون و خطای زیادی به آن رسیده باشند، به جای اینکه شما نیز آن راه را بروید می توانید نتیجه ی کار آنها را اجرا کنید و از آنها عقب نمانید.

یکی از کارهایی که در این زمینه انجام می شود این است که سیاست قیمت گذاری رقیب تان را بررسی کنید. مثلا خیلی آسان تر است که در کافی شاپ قیمت های آزمایش شده توسط رقبا را بگذارید تا اینکه خودتان بخواهید با آزمون و خطا به قیمت درستی برسید.

  • همیشه به دنبال فرصت های رشد بگردید

به محض اینکه پایه و اساس کارتان بنا شد، به دنبال رشد کارتان باشید. مثلا افزایش تنوع نوشیدنی ها، باز کردن یک مکان جدید یا انتقال به یک جای بزرگ تر.

  • چندین منبع سرمایه گذاری داشته باشید

فرض کنید مشتری برای یک مورد خاص به کافی شاپ شما می آید اما برای خرید چیز دیگری به مغازه ی دیگری می رود. ببینید مشتری های تان به چه چیزهایی نیاز دارند و آنها را فراهم کنید تا منابع متفاوتی از درآمد داشته باشید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • Novin Shoghl
    Novin Shoghl | ۱۲ فروردین ۱۳۹۶

    بنظرم درسته که تو ایران خیلی سخت میشه کسب و کار موفقی داشت، اما نشدنی نیست. بنظرم شرایط سخت کاری توی ایران، نهایتا 20 درصد اثرگذار باشه. مهم اینه که برای موفقیت باید تلاش کرد. باید برنامه ریزی کرد. باید هدف داشت. همین باعث میشه برندهای خوبی مثل دیجی کالا و digiato و .. بوجود بیان. البته برندهای مختلفی توی حوزه های دیگه هم هست که واقعا بدون رانت و باندبازی رشد کردن و موفق بودن.
    با این حال کاملا موافق هستم که باید و باید بسترهای رشد کسب و کار توی کشور رشد پیدا کنه. مثلا پارک های علم و فناوری تقویت بشن، نظارت روی بانکها بیشتر بشه و ... .
    به امید سربلندی تمام انسانهای خوب و پرتلاش روی زمین، بخصوص ایرانیان دوست داشتنی
    گروه تحقیقاتی نوین شغل
    http://novinshoghl.ir

  • myblackmind
    myblackmind | ۱۰ فروردین ۱۳۹۶

    (مثلا شما فکر کنید یه نفر میخواد تو ایران یه کمپانی کوچیک ساخت تلفن همراه بسازه....
    اول از همه به دلیل وجود تحریم مگه با هوا گوشی بسازه یا اینکه مثل GLX جنس چینی بزاره ...چون بهش از خارج قطعه نمیدن...(حالا فرض میگیریم این مشکل حل بشه) بعدش باید کلی دنبال مجوز دوندگی بکنه ...
    از همه مهم تر اصلا داخل ایران کمپانی مهمی در این ضمینه وجود داشته یا داره که این بنده خدا تونسته باشه ازش مهارت کسب کنه???با قاطعیت نه.
    پس بهتره بره همون کافی شاپشو بزه چون از گرسنگی خیلی بهتره...
    تایید کن لطفا

  • Arman
    Arman | ۱۰ فروردین ۱۳۹۶

    دقیقا...

  • Ali
    Ali | ۱۰ فروردین ۱۳۹۶

    کسب و کار که فقط کافی شاپ زدن نیست....

    البته کشور ما انقدر پیشرفته است که به خاطر محدودیت های خیلی کمش (واقعا محدودیت های ایران در برقراری ارتباط با کمپانی های بزرگ خیلی ناچیزه، تقریباً در حد صفر) مجبوریم به همون کافی شاپ زدن اکتفا کنیم واسمشو بزاریم کار افرینی ...

مطالب پیشنهادی