جان سخت شماره 8؛ تست و بررسی تویوتا هایلوکس جدید
تویوتا هایلوکس از سال 1968 میلادی به جمع خانواده این کمپانی پیوست و تا به امروز تبدیل به یک عضو جدا نشدنی از خانواده بزرگ تویوتا شده است. خودرویی با سابقه و بسیار محبوب که ...
تویوتا هایلوکس از سال 1968 میلادی به جمع خانواده این کمپانی پیوست و تا به امروز تبدیل به یک عضو جدا نشدنی از خانواده بزرگ تویوتا شده است.
خودرویی با سابقه و بسیار محبوب که نه تنها در بازارهای جهانی، بلکه در بازار داخل کشور هم توانسته خود را ثابت کند و محبوبیتی بسیار بالا در میان مخاطبانش بدست آورد.
البته این محبوبیت بی پایه و صرفا به خاطر تویوتا بودنش بدست نیامده، بلکه در پشت آن کوله باری از تجربه، قابلیت و توانایی های میدانی نهفته است و هایلوکس در طول این سال ها خود را در عمل به همگان ثابت کرده است.
برای مثال نسل پنجم آن توسط مجله موتور ترند موفق به کسب مقام اول بهترین وانت بار سال شد و تا به امروز ۸ نسل از آن را روی چرخه تولید خود قرار داده است.
به تویوتا هایلوکس نمی توان فقط به چشم یک وانت ساده نگاه کرد. تویوتا برای عبور از مناطق صعب العبور و خارج جاده ای تدابیر زیادی اندیشیده است که یکی از آن ها مجهز شدن این خودرو به مکانیسم چهار چرخ متحرک است که از سال ۱۹۷۸ یعنی نسل سوم آن روی این خودرو قرار گرفته است.
ما نیز در این مقاله به سراغ یکی از همین جان سخت های بیراهه نورد آمده تا آنرا مورد بررسی قرار دهیم.
هایلوکس جدید با چهره ای عبوس و خشمگین
با نگاه به نمای کلی هایلوکس ۲۰۱۶ که از زبان طراحی جدید تویوتا که با نام Sharp از آن یاد می شود، بهره گرفته و روی شاسی جدید تویوتا تاکوما طراحیشده است، می توان این خودرو را یک پیکاپ زیبا و جذاب دانست که نسبت به نسل قبلی، از نمایی خشن تر، با ابهت تر و پر جذبه برخوردار است و از طراحی کم هیجان و محافظه کارانه نسل قبل فاصله گرفته است.
در زمینه ابعاد، نسل هشتم دارای پهنای بیشتر ولی ارتفاع کمتری نسبت به نسل هفتم است. بزرگ ترین تغییر را باید در نمای جلو دانست، جایی که چراغ های بزرگ و کشیده کاملا جلب توجه می کنند.
در نمونه های اروپایی چراغ های روشنایی در روز هم از نوع LED وجود دارد که نمای جلوی هایلوکس را زیباتر می کنند. اما متاسفانه در مدل های عرضه شده در بازار ایران این گزینه موجود نیست. استفاده از قطعات کرومی به خصوص در جلوپنجره باعث شده، هایلوکس کمی بالاتر از هم رده هایش در کلاس خود جای گیرد.
سه عدد نوار کرومی جلوپنجره هم با سایر مدل های روز تویوتا همخوانی دارد. در نمای جانبی اصلی ترین تغییر افزایش برآمدگی گلگیرها است که در مدل قبلی تنها از فلاپ های کوچکی معروف به بچه گلگیر استفاده شده بود، ولی در مدل جدید گلگیرها کاملا پف کرده و ابعاد بزرگتری یافته اند.
تغییر دیگر در نمای جانبی که چندان محسوس نیست، شیشه جانبی درهای عقب است که در نسل قبل بهصورت یک تکه بود اما در نسل جدید دوتکه است.
با این حال مدل جدید هنوز هم نیمرخ قابل شناسایی دارد. در قسمت عقب هم با توجه به این که با یک وانت طرف هستیم، نباید انتظار طرح خیلی خاصی را داشت و تغییرات جزئی در چراغ ها مشاهده می شود.
هر چند طرح سپر عقب کاملا جدید است. هایلوکس جدید ابعادی برابر با طول ۵۳۳۵ میلیمتر ، عرض ۱۸۵۵ میلیمتر و ارتفاع ۱۸۱۵ میلیمتر دارد؛ همچنین فاصله محوری آن ۳۰۹۰ میلیمتر است.
قابلذکر است که ارتفاع از سطح زمین این خودرو برابر با ۲۸۶ میلیمتر است که ارتفاعی کاملا مناسب برای عبور از مسیرهای صعب العبور و خارج جاده ای است.
به دلیل به روزرسانی های انجام شده در نسل هشتم به وسیله سیستم تعلیق شمشی، ظرفیت یدک کشی تویوتا هایلوکس به ۳۵۰۰ کیلوگرم و همچنین ظرفیت حمل بار این خودرو به ۱۲۴۰ کیلوگرم رسیده است. همچنین قابل ذکر است که ظرفیت باک بنزین این خودرو نیز به ۸۰ لیتر افزایش پیداکرده است.
تحول اساسی در کابین، جان تازه ای به هایلوکس داد
از ایراداتی که همیشه کارشناسان به هایلوکس می گرفتند، طراحی ساده ،سنتی و نه چندان زیبای کابین این خودرو بود.اما ظاهرا این بار تویوتا این مساله را درک کرده و برای طراحی داخلی هایلوکس سنگ تمام گذاشته است.
با ورود به داخل کابین هایلوکس 2016 با طراحی کاملا مدرن و جدید رو به رو خواهید شد. داشبورد منحنی شکل به همراه مانیتور بزرگ لمسی اولین المان هایی هستند که به چشم می آیند.
این مانیتور به دوربین دید عقب متصل بوده و طراحی آن نیز بیشتر شبیه به یک تبلت است. سیستم تهویه هایلوکس در پایین این مانیتور قرار دارد که از نوع اتوماتیک بوده. در سمت چپ آن هم سلکتور ترنسفر کیس به چشم میخورد.
فرمان جدید با طراحی زیبا به صورت سه شاخه است که از هم ضخامت خوبی نیز برخوردار است. روی فرمان کلیدهایی برای کنترل سیستم صوتی و تلفن همراه وجود دارد. تنها نکته منفی، عدم استفاده از چرم در فرمان است و شاید بهتر بود با این قیمت بالا از فرمان پلاستیکی استفاده نمی شد.
نشان دهنده ها هم از آن حالت ساده قبلی خارج شده و طراحی آنها به روز شده است. یک نمایشگر TFT رنگی هم در بین نشان دهنده ها وجود دارد که اطلاعات مربوط به خودرو را به راننده نشان می دهد.
مورد دیگر در داخل کابین روکش پارچه ای صندلی ها است که در کنار ظاهر زیبا کیفیت بسیار خوبی دارد اما بازهم به این نکته می رسیم که با پرداخت مبلغ زیادی بابت خرید هایلوکس، روکش پارچه ای صندلی ها نمی توانند انتظارات خریدار را برآورده سازند.
فضای کابین نیز مناسب بوده و برای رفاه سرنشینان عقب یک زیر دستی با دو جا لیوانی تعبیه شده است. تویوتا هایلوکس های جدید وارداتی از سطح تجهیزات نسبتا پایینی برخوردار هستند و نباید نسبت به کاربری این خودرو چندان هم انتظار خاصی از آن ها داشت.
ولی با اینحال از امکانات و تجهیزات بهکار گرفته شده در این خودرو می توان به کیسه ایمنی هوای راننده و سرنشین جلو، آینه های بغل برقی، شیشه های برقی با محافظ، کولباکس، رینگهای آلومینیومی، کولر دیجیتال، دریچه کولر عقب، سیستم کنترل پایداری الکتریکی، سیستم کنترل لغزش تریلر، چراغه ای مه شکن جلو، فرمان هیدرولیک و تلسکوپی، صفحه نمایش لمسی به همراه سیستم صوتی مجهز به ۶ عدد بلندگو و ورودی های AUX و USB، کنترل سیستم صوتی روی فرمان و دوربین دید عقب به همراه سنسور های پارک عقب اشاره کرد.
پشت فرمان هایلوکس جدید
تویوتا هایلوکس جدید دارای مدل های متفاوتی است که شامل چهره و امکانات مختلفی است، ولی ایرتویا نماینده تویوتا در ایران فقط مدلی که با کد SR5 شناخته می شود و پشت خودرو درجشده است را وارد کشور کرده که خود دارای تجهیزات انتخابی متفاوتی است.
قلب تپنده تویوتا هایلوکس جدید از یک پیشرانه چهار سیلندر خطی با حجم دقیق ۲۶۹۴ سی سی تشکیلشده است که از سیستم های VVTI و DOHC استفاده می کند و می تواند ۱۶۴ اسب بخار قدرت را در ۵۲۰۰ دور در دقیقه و گشتاور ۲۴۵ نیوتونمتر را در ۴۰۰۰ دور در دقیقه تولید کند.
تمام این ۱۶۴ اسب بخار تولیدی خودرو توسط جعبه دنده ۵ سرعته دستی و یا ۶ سرعته خودکار در صورت نیاز به چرخ های عقب و یا هر ۴ چرخ منتقل می شود که به صورت دستی از داخل کابین قابل انتخاب است.
به دلیل واردات مدل های نسبتا با تجهیزات پایین هایلوکس به کشور این خودرو دارای کیلس و یا استارتر نبوده و با فشردن دکمه ریموت درب ها را باز می کنیم و به دلیل ارتفاع زیاد خودرو از سطح زمین با کمک گرفتن از دستگیره ای که روی ستون جلویی تعبیه شده است و همچنین رکاب های زیر درها وارد کابین می شویم.
با قرار دادن کلید تنظیم حالت رانندگی روی H2 که تک دیفرانسیل است و مخصوص حرکت در مسیر های هموار است با فشردن پدال ترمز سوئیچ را چرخانده و استارت می زنیم و شروع به حرکت می کنیم. به دلیل عایق بندی خوب خودرو هنگام حرکت با دور موتور های پایین داخل کابین کاملا بی صدا و آرام است، ولی با افزایش دور موتور کمی صدای خشن و پر قدرت موتور به داخل کابین نفوذ می کند که چندان هم آزارد هنده نیست.
رانندگی در جاده های هموار به دلیل استفاده از سیستم تعلیق دو جناغه یا طبق دوبل در محور جلو به نسبت آرام و بدون مشکل صورت میگیرد ولی به دلیل استفاده از سیستم فنر بندی تخت در عقب برای سرنشینان عقب سواری کمی خشک تر بوده که به دلیل ماهیت وانت باری آن امری طبیعی محسوب می شود.
فرمان تویوتا هایلوکس برخلاف جثه بزرگ آن بسیار نرم و راحت عمل می کند ولی این نرمی در حدی است که حتی بعضی مواقع کمی عملکرد سبک آن حس می شود.
با این حال نباید از خودرویی با این ماهیت و ابعاد انتظار فرمان پذیری و پایداری عالی را داشت. حالت دیگر رانندگی که بر روی دکمه چرخان تنظیم حالت رانندگی قرار دارد H4 نامیده شده که حالت ۲ دیفرانسیل محسوب می شود و مخصوص عبور از مسیرهای ناهموار است.
حالت آخر L4 است که باید دکمه چرخان را به داخل فشار داده و هم زمان چرخاند این حالت، حالت سنگین محسوب می شود و در زمانی که حداکثر بارگیری انجام شده و به دلیل ناهمواری جاده نیاز به حداکثر قدرت خودرو وجود دارد از این حالت استفاده می شود که نهایت سرعت این حالت باید ۱۰ تا ۲۰ کیلومتر باشد.
یکی از مزیت های این وانت بار ژاپنی استفاده از شاسی هیدرولیک و پویای آن است که عملکرد فوق العاده ای از خود در مسیر های ناهموار و خارج جاده ای نشان می دهد ولی شاید نکته ای که نسبت به قیمت بالای این خودرو چنداد قابل قبول نباشد، ترمز های کاسه ای عقب آن است که شاید انتظار بیشتری از آن می رفت.
ولی باز هم با اینحال از عملکرد خوب ترمز ها نمی توان چشم پوشی کرد. در پایان اگر بخواهیم هایلوکس جدید را در چند جمله مختصر مورد ارزیابی قرار دهیم، باید بگوییم این خودرو از پس هر شرایطی بر آمده و توانایی های خارج از جاده ای فراتر از تصویری در اختیار شما قرار می دهد.
یکی دیگر از نقاط ضعف هایلوکس در نسخه اتوماتیک به ضریب نامناسب دنده ششم مربوط می شود که بیش از حد سبک در نظر گرفته شده است و باعث سرگردمی گیربکس در هنگام رانندگی در سرعت اتوبانی (حدود 120 کیلومتر در ساعت) می شود.
در واقع در چنین شرایطی گیربکس همواره بین انتخاب دنده پنجم و ششم مردد است و در صورت استفاده از دنده پنجم که به دلیل نیروی کم پیشرانه الزامی به نظر می رسد، با افزایش دور موتور و مصرف سوخت تا بیش از پانزده لیتر در یکصد کیلومتر مواجه خواهید شد.
به طور کلی هایلوکس به خصوص در نسخه اتوماتیک خودرو چندان کم مصرفی نیست و مالکین از لمس دردناک رقم هایی بین 11 تا 18 لیتر در یکصد کیلومتر خبر می دهند که از ضرایب نامناسب دنده، قدرت کم پیشرانه (نیاز به فشردن بیشتر پدال گاز) و آیرودینامیک و ارتفاع زیاد خودرو ناشی می شود.
قیمت و شرایط بازار
هایلوکس 2016 بسته به نوع آپشن و امکانات قیمتی حدود 180 تا 240 میلیون تومان در بازار دارد که باتوجه به این ارقام، خرید آن شاید منطقی به نظر نرسد، اختلاف قیمت نسخه های دنده ای و اتوماتیک در حدود 30 میلیون تومان برآورد می شود و این در حالیست که عملکرد فنی و قابلیت های مدل دنده ای هایلوکس نسبت به مدل اتوماتیک برتری دارد.
به هرحال تویوتا هایلوکس توانایی های قابل توجهی دارد که می تواند عاشقان آفرود و بیراهه نوردی را از هر لحاظ راضی کند.
در واقع هایلوکس طی دوران عرضه خود در ایران ظرف دهه 80 میلادی تاکنون رفته رفته از یک وانت ارزان قیمت ژاپنی جان سخت برای قشر متوسط و ضعیف جامعه تبدیل به یک خودرو تفریحی و لذت بخش برای نمایش توانمندی های آفرود قشر ثروتمند تبدیل شده است و به دلیل قیمت فوق العاده زیاد، بخش زیادی از کارایی خود به عنوان وانت بار را از دست داده است.
در پایان از سید علی موسوی مالک محترم، برای در اختیار قراردادن خودرو به منظور تهیه گزارش کمال تشکر و قدردانی را داریم.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ماشین آمریکایی نسبت به ژاپنی آشغاله ، برند اول ماشین تویوتا هستش