دوازده ابزاری که می توان به کمک آن ها با باج افزارها مقابله کرد
دایره حیات باج افزارها روز به روز گسترده تر می شود و به همین ترتیب امنیت رایانه های بیشتری با خطر مواجه می گردد. حفاظت از رایانه ها امر بسیار مهمی است و باید به ...
دایره حیات باج افزارها روز به روز گسترده تر می شود و به همین ترتیب امنیت رایانه های بیشتری با خطر مواجه می گردد. حفاظت از رایانه ها امر بسیار مهمی است و باید به شدت به این مهم توجه کرد. باج افزارها بد افزار هایی هستند که پس از ورود به کامپیوتر، دسترسی به سیستم را تا اندازه بسیار زیادی محدود می کنند و برای رفع محدودیت ها از کاربر اخاذی می نمایند.
راه حل های بسیاری برای جلوگیری از ورود ویروس ها خصوصا باج افزارها به کامپیوترها وجود دارند که برخی از آن ها پر هزینه و برخی دیگر کاملا رایگان هستند. به همین منظور در ادامه این متن به ابزارهایی اشاره می کنیم که به واسطه آن ها می توان با باج افزارها مقابله کرد و از امنیت سیستم ها اطمینان کافی حاصل نمود.
نصب یک آنتی ویروس قدرتمند
یکی از مطمئن ترین روش ها برای مقابله با باج افزار ها، نصب یک آنتی ویروس قدرتمند است. هر آنتی ویروسی معایب و مزایای خود را دارد که پیش از نصب باید به آن ها توجه کرد. در همین راستا به سه آنتی ویروسی اشاره می کنیم که بهترین راهکارها را برای مقابله با باج افزارها ارائه می دهند.
۱) Bitdefender Antivirus Plus 2017
شکی در آن نیست که بیت دیفندر یکی از بهترین و قدرتمندترین آنتی ویروس های حال حاضر است. این نرم افزار قدرتمند تقریبا از تمامی فایل های شما حفاظت می کند و از دسترسی غیر مجاز هر بد افزاری به آن ها جلوگیری می نماید. البته استفاده از سرویس های بسیار خوب بیت دیفندر ارزان هم تمام نمی شود و تقریبا هزینه سالیانه ۶۰ دلاری را برای کاربر به همراه دارد.
۲) Trend Micro Antivirus+ Security 2017
ترند میکرو آنتی ویروس با وجود اینکه به اندازه بیت دیفندر قدرتمند نیست اما ویژگی های خوب خود را دارد. توسعه دهندگان نرم افزار مذکور خصوصا برای باج افزارها سرویس های خوبی را تدارک دیده اند تا امنیت سیستم کاربران در مقابل این بد افزارهای خطرناک حفظ شود. البته استفاده از سرویس های ترند میکرو نسبت به بیت دیفندر کمی ارزان تر است و کاربران می توانند با پرداخت ۴۰ دلار در سال از امکانات این آنتی ویروس بهره مند شوند.
۳) Avast Free Antivirus 2017
اگر فکر می کنید که مقابله با باج افزارها بسیار پر خرج است، سخت در اشتباه هستید. چرا که آنتی ویروس های رایگان و قدرتمندی همچون آواست وجود دارند که به واسطه آن ها می توان علاوه بر حفظ امنیت کامپیوترها از ورود هر باج افزاری به سیستم جلوگیری کرد. آواست یکی از بهترین آنتی ویروس های حال حاظر است که برای استفاده از سرویس های آن نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای نیست و می توانید تنها با دانلود و نصب آن روی کامپیوتر از خدماتش بهره مند گردید.
مسدود کردن باج افزارها
گفتنیست که تنها آنتی ویروس ها نیستند که می توانند از ورود باج افزارها به سیستم جلوگیری کنند. در دنیای برنامه های کامپیوتری نرم افزارهایی وجود دارند که به واسطه آن ها می توان از ورود هر نوع باج افزاری به سیستم جلوگیری نمود.
۴) Cybereason RansomFree
در کنار آنتی ویروس ها، ابزارهای دیگری نیز هستند که قادر به شناسایی و از بین بردن باج افزارها هستند. یکی از این ابزار ها Cybereason RansomFree است که تمامی الگوهای رفتاری سیستم شما را مورد بررسی قرار می دهد و در صورت مشاهده هر عنصر مخربی در صدد نابود کردن آن بر می آید. البته سرویس های رایگان Cybereason RansomFree فقط برای مقابله با باج افزارها توسعه یافته اند و قادر به شناسایی بد افزارهای دیگر نیستند.
۵) Malwarebytes Anti-Ransomware Beta
Malwarebytes در دنیای امنیت نامی شناخته شده است. آن ها با خریداری نرم افزار ضد باج افزار CryptoMonitor حالا راه حل خود را برای جلوگیری از دسترسی این بد افزارها ارائه می دهند. Malwarebytes Anti-Ransomware Beta یک ضد باج افزار تمام عیار است و با اینکه در مرحله بتا به سر می برد از آزمایش های بسیاری سر بلند بیرون آمده و تا اندازه زیادی امنیت سیستم شما را تضمین می کند.
6) HitmanPro.Alert
هیتمن پرو نیز یکی از نام آشنا ترین نرم افزارهای امنیتی است که سعی دارد از سیستم شما در مقابل هر حمله سایبری محافظت کند. خوشبختانه ویژگی های خوبی هم در نرم افزار مذکور از سوی توسعه دهندگان گنجانده شده که به واسطه آن ها می توان از امنیت کامپیوتر تا اندازه بسیار زیادی اطمینان حاصل کرد. البته مشکل آنجاست که سرویس های خوب هیتمن پرو رایگان نیستند و برای استفاده یک کاربر، سالیانه هزینه ای ۳۵ دلاری به همراه دارند.
از داده های تان فایل پشتیبان تهیه کنید
امن ترین راه برای حفاظت از داده ها، تهیه فایل پشتیبان از آن هاست. با پشتیان گرفتن از فایل ها به طور مکرر، همیشه امنیت شان در مقابل هر نوع حمله سایبری حفظ خواهد شد.
۷) Macrium Reflect 7 Home Edition
مکریوم رفلکت یکی از محبوب ترین اپلیکیشن های مربوط به امر بکاپ است که می توان در بازار مشاهده کرد. البته استفاده از این اپلیکیشن به صورت رایگان مقدور نیست و اگر تمایلی به بهرمندی از سرویس های مکریوم رفلکت دارید، باید هزینه ۶۰ دلاری آن را نیز متقبل شوید.
۸) Duplicati
دوپلیکیتی برنامه ای متن باز و رایگان است که به واسطه آن می توانید به صورت آنلاین فایل های پشتیبانی رمزنگاری شده تهیه کنید. لازم به ذکر است که دوپلیکیتی با پروتوکل های استانداردی مانند FTP و SSH سازگاری دارد. همچنین این نرم افزار با سرویس های آنلاینی همچون مایکروسافت وان درایو و گوگل درایور نیز همخوانی دارد و کاربران دوپلیکیتی می توانند برای ذخیره فایل های پشتیبان خود از این حافظه های مجازی نیز بهره مند شوند.
۹) Cobian Backup 11
کوبین بکاپ که حالا یازدهمین نسخه از آن منتشر شده یکی از ساده ترین و در عین حال کاربردی ترین برنامه ها در امر تهیه فایل بکاپ است. کوبین بکاپ ظاهری ساده و بی آلایشی دارد که کاربر را هنگام کار با نرم افزار به هیچ عنوان گیچ نمی کند. همچنین نرم افزار مذکور سبک و رایگان است و دسترسی به سرویس های آن بدون نیاز به اینترنت نیز مقدور خواهد بود.
سه ابزاری که باید از آن ها خبر داشته باشید
در کنار تمام ابزارهایی که به آن ها اشاره شد، سه برنامه دیگر هم وجود دارند که با استفاده از آن ها تا اندازه ای می توان از امنیت سیستم ها اطمینان حاصل کرد.
۱۰) Kaspersky Anti-Ransomware Tool
Kaspersky Anti-Ransomware نیز یک ضد باج افزار بسیار خوب و کاربردی است. البته باید خاطر نشان کرد که هدف شرکت کسپرسکی از توسعه این ضد باج افزار، بیشتر حفاظت از سیتسم های موسسات و شرکت های کوچک و بزرگ بوده است تا کامپیوترهای خانگی. با این حال Kaspersky Anti-Ransomware ویژگی های خوب و منحصر به فرد خود را دارد و قادر است تا اندازه نسبتا خوبی سطح امنیت سیستم شما را بالا ببرد.
۱۱) Microsoft EMET
Microsoft EMET نرم افزاری است که به دست مایکروسافت برای بهبود وضعیت امنیتی ویندوز توسعه یافته است. این نرم افزار پس از نصب در پس زمینه کار خود را آغاز می کند و فعالیت های انجام شده در ویندوز را مورد بررسی قرار می دهد. به همین ترتیب اگر حالت مشکوکی در اجرای یکی از سرویس ها مشاهده شود، Microsoft EMET آن را غیر فعال کرده و از دسترس خارج می کند.
۱۲) Trend Micro Lock Screen Ransomware Screen Unlocker
Trend Micro Lock Screen Ransomware Screen Unlocker با وجود اینکه نام بلند و عجیب و غریبی دارد اما می تواند در شرایطی که سیستم تان به باج افزار آلوده شده به شدت مفید واقع شود. در واقع اگر باج افزاری دسترسی به کامپیوترتان را غیر ممکن کرده باشد، می توانید به واسطه این اپ و از طریق Safe Mode به اطلاعات خود دست پیدا کنید و دوباره کنترل سیستم را به دست بگیرید.
در بخش اپلیکیشن های دیجیاتو بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام .
2 تا نقد به مطلب فوق
1- جایی نوشتید "ترند میکرو آنتی ویروس با وجود اینکه به اندازه بیت دیفندر قدرتمند نیست "
این نشون میده نویسنده نسبت به حوزه ضد ویروس آشنایی نداره .
اصولآ مقایسه شرکتهایی مثل کسپرسکی و بیت دفندر با ی غول امنیتی بسیار معتبر و بزرگ مثل ترندمیکرو ، اشتباه هستش .
مورد دوم :
ابزاری که در انتها از ترندمیکرو معرفی کردین فقط برای باج افزارهای lock screen بکار میره .
خوبه نرم افزار Trend Micro Decryption Tools هم معرفی کنید .
دیسنا
خبرنامه تخصصی آنتی ویروس ها