دانشمندان از نقش انکارناپذیر انسان در گرمایش زمین می گویند
بزرگ ترین گزارش علمی از شرایط جوی زمین روز گذشته منتشر شد و آنطور که این گزارش نشان می دهد پدیده «تغییرات اقلیمی» امری واقعی است و انسان ها علت آن هستند. این گزارش ویژه ...
بزرگ ترین گزارش علمی از شرایط جوی زمین روز گذشته منتشر شد و آنطور که این گزارش نشان می دهد پدیده «تغییرات اقلیمی» امری واقعی است و انسان ها علت آن هستند.
این گزارش ویژه در دو شماره و توسط دانشمندان ارشد همکار با دولت ترامپ، کنگره و سایر محققان غیروابسته آمریکایی تهیه شده است و آنطور که گفته شده، صدها نفر در تدوین آن مشارکت داشته اند. علاوه بر این اعلام شده که برای انجام این تحقیق بالغ بر ۱۵۰۰ پژوهش علمی و گزارش مورد بررسی قرار گرفته است.
گفتنی است گزارش مذکور چهارمین ارزیابی ملی از شرایط اقلیمی زمین است که طبق قانون تحقیقات در رابطه با تغییرات اقلیمی سال ۱۹۹۰ آمریکا، باید هر چهارسال یک مرتبه تهیه شود.
دانشمندان مشارکت کننده در تهیه این سند به بررسی جدیدترین شواهد علمی از تغییرات اقلیمی پرداخته اند و ضمن تایید دوباره این پدیده، مدعی شده اند که فعالیت انسانی اصلی ترین عامل آن محسوب می شود.
طبق این سند سه سال اخیر گرم ترین بازه زمانی ثبت شده در تاریخ زمین بوده و آنطور که کارشناسان اعلام کرده اند این روند همچنان ادامه خواهد داشت. گزارش دولت فدرال همچنین نشان می دهد که فعالیت های انسانی علت اصلی این تغییرات آب و هوایی است:سه سال اخیر گرم ترین بازه زمانی ثبت شده در تاریخ زمین بوده
ارزیابی های صورت گرفته برپایه شواهد گسترده نشان می دهند که فعالیت های انسانی به خصوص تصاعد گازهای گلخانه ای اصلی ترین علت گرمایش زمین از اواسط قرن بیستم میلادی به شمار می روند. [به غیر از آنچه گفته شد] برای گرمایش یک صده اخیر هیچ توضیح جایگزین متقاعد کننده ای که شواهد لازم هم برایش وجود داشته باشد در دسترس نیست.
در این گزارش همچنین ذکر شده:
- سطح آب در سرتاسر دنیا از سال ۱۹۰۰ تاکنون بین ۷ تا ۸ درصد بالا آمده که تقریبا نیمی از آن از سال ۱۹۹۳ میلادی به بعد رخ داده است و تغییرات اقلیمی با عامل انسانی سهم بسیار بزرگی در این افزایش داشته که در ۲۸۰۰ سال اخیر می توان گفت بی سابقه بوده است.
- باران ها نیز نسبت به قبل شدت یافته اند و با تناوب بیشتری در آمریکا و به خصوص بخش شمال شرقی این قاره رخ می دهند.
- ایالات متحده آمریکا نیز احتمالا شاهد موج های گرما و آتش سوزی های بیشتر در نواحی جنگلی اش خواهد بود.
- شدت تغییرات اقلیمی آینده در وهله نخست به تصاعد گازهای گلخانه ای و به خصوص دی اکسید کربن بستگی دارد.
مقدار دی اکسید کربن در جو زمین حالا از مرز 400ppm (بخش در میلیون) عبور کرده که این سطح نخستین بار ۳ میلیون سال پیش رخ داده؛ یعنی زمانی که متوسط دمای جهان و سطح آب دریاها به میزان قابل توجهی بیشتر از میزان امروزی شان بوده.
طبق این گزارش رشد پیوسته گاز CO2 در یک قرن اخیر عاقبت می تواند به نوعی از فشردگی هوا منجر شود که در چند صد میلیون سال اخیر تابحال نمونه اش مشاهده نشده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
جالبه که گرم شدن زمین جایی باعث خشکی میشه و جای دیگه باعث باران های شدید
مریم موسوی این مقاله هارو مینویسی تا با من ارتباط برقرار کنی ? میدونم ولی فایده نداره زحمت نکش
چی
این مریم موسوی کشته مرده من شده
فکر کنم میخواد برم خواستگاریش ولی روش نمیشه بگه بجاش مقاله مینویسه کیلویی
بابا دخترکش?