ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تولید گیاهان نورافشانی
تکنولوژی

گیاهانی که نور می دهند؛ دستاورد جدید محققین در مهندسی ژنتیک [تماشا کنید]

گروهی از مهندسین ژنتیک دانشگاه MIT موفق شده اند گیاهانی تولید نمایند که به کمک آنزیم های موجود در بدن شب تاب ها از خود نور ساطع می کنند. شاید اولین سوالی که به ذهن ...

محمد مافی‌ها
نوشته شده توسط محمد مافی‌ها | ۲۳ آذر ۱۳۹۶ | ۲۳:۵۹

گروهی از مهندسین ژنتیک دانشگاه MIT موفق شده اند گیاهانی تولید نمایند که به کمک آنزیم های موجود در بدن شب تاب ها از خود نور ساطع می کنند.

شاید اولین سوالی که به ذهن بسیاری می رسد آن است که فایده این کار چیست؟ گرچه می توان فایده هایی را برای آن برشمرد، اما جالب ترین و نخستین پاسخ این است که آنها این کار را صرفاً برای بهره بردن از جذابیت های علم انجام داده اند.

حال گیاهانی را تصور کنید که بخشی از روشنایی منزل یا محل کار شما را بدون صرف انرژی برق تامین نمایند. آن وقت می شود به نتیجه تحقیق مورد بحث با جدیت بیشتری نگاه کرد.

باید در نظر داشت که در حال حاضر نورانی ساختن همه گیاهان با روش مورد اشاره ممکن نیست، بلکه بعضی گیاهان خاص همچون بعضی گونه های کلم، اسفناج و شاهی آبی قابلیت میزبانی آنزیم لازم و در نتیجه نور افشانی را خواهند داشت.

پروفسور «مایکل استرانو» (Michael Strano) مدیر تیم تحقیقاتی MIT در این باره می گوید: «ایده اصلی آن است که گیاهان را به چراغ های روشنایی، چه روی میزی و چه در خیابان ها تبدیل کنیم. چراغ هایی که نیازی به اتصال به پریز ندارند و انرژی مورد نیاز آن از متابولیسم طبیعی خود گیاه حاصل می شود.»

نباید فراموش کنیم که ۲۰ درصد از انرژی تولیدی دنیا صرف روشنایی محیط های مختلف می شود. گیاهان نورانی هر مقدار از این سهم را که بتوانند کاهش دهند، به کاهش گرمای زمین و تولید گازهای گلخانه ای و به طور کل اقتصاد جهانی یاری خواهند رساند.

با این همه اما هنوز راه درازی تا دستیابی به نقطه مطلوب در پیش داریم. علاوه بر محدودیت گونه های قابل استفاده، نمونه های تولیدی فعلی تنها به مدت ۳.۵ ساعت در شب قادر به نورافشانی هستند. ضمن این که میزان روشنایی تولیدی آنها ۱۰۰۰ برابر کمتر از مقدار مطلوب برای مطالعه است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (7 مورد)
  • Dr.i.s
    Dr.i.s | ۲۴ آذر ۱۳۹۶

    این مراحل اولیه و مقدماتی این آزمایش هست و بی شک با کسترش این دانش و حضور سایر دانشمندان در توسعه این دانش به زودی شاهد دستاوردهای بی بدیلی در این زمینه خواهیم بود

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی