ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلترینگ سایت‌ های استخدامی
تکنولوژی

موج فیلترینگ به پلتفرم‌های استخدامی آنلاین رسید

مجموعه وزارت ارتباطات دولت دوازدهم از حمایت استارتاپ‌ها و ایجاد اشتغال برای جوانان به عنوان یکی از اصلی‌ترین اهداف خود نام می‌برد. استارتاپ‌هایی که خودشان در این بین باعث ایجاد شغل می‌شوند کم نیستند و ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۳ دی ۱۳۹۶ | ۱۵:۴۵

مجموعه وزارت ارتباطات دولت دوازدهم از حمایت استارتاپ‌ها و ایجاد اشتغال برای جوانان به عنوان یکی از اصلی‌ترین اهداف خود نام می‌برد. استارتاپ‌هایی که خودشان در این بین باعث ایجاد شغل می‌شوند کم نیستند و به منبع مناسبی برای کارجویان و کارفرمایان تبدیل شده اند. این در حالی است که امروز بدون هشدار قبلی چندین وبسایت مطرح این حوزه از جمله جابینجا، جاب ویژن و... دچار فیلترینگ شده‌اند و تا لحظه نوشتن این خبر، علت دقیق این امر مشخص نیست.

کاریابی‌‌های مجازی از کارجوها هزینه دریافت می‌کنند و پلتفرهم‌های استخدامی این کار را بدون واسطه انجام می‌دهند

چندی پیش رئیس کانون کاریابی های کشور، «بابک هاشمی پور» از غیرقانونی بودن کاریابی‌های آنلاین در کشور گفته بود و خبر داده بود 95 درصد از سایت‌های کاریابی آنلاین غیرمجاز هستند. به نظر می‌رسید منظور هاشمی بیشتر به کانال‌های تلگرامی قارچ گونه‌ای باشد که در زمینه استخدام شروع به فعالیت کرده بودند و بیانیه این سازمان نیز در همان روزها (شهریورماه امسال) به این شرح منتشر شد:

«به استناد ماده ۲ و بند ج ماده ۱۱ آئین نامه اجرایی قانون مجازات اشتغال به حرفه کاریابی و مشاوره شغلی بدون داشتن پروانه کار، در راستای مقابله با گسترش مراکز کاریابی غیرمجاز در فضای مجازی، و تمهیدات انجام گرفته در این راستا از سوی وزارت متبوع، از کلیه انجمن ها و نمایندگان کانون درخواست می گردد تا در اسرع وقت، اطلاعات و مستندات کامل کلیه سایت ها، کانالها و گروه های فعال در شبکه مجازی را به صورت کتبی به ایمیل کانون ارسال فرمائید.»

فیلترینگ سایت‌ های استخدامی

شرکت‌ها و برندهای بزرگی با دو سامانه جابینجا و جاب ویژن همکاری می‌کنند

برخی از سامانه های فیلتر شده مثل جاب ویژن چندین سال نمایشگاه های کار خود را در دانشگاه های معتبر کشور همچون دانشگاه شریف برگزار کرده و یا وبسایت جابینجا با ده ها هزار شرکت دولتی، خصوصی و نیمه خصوصی بزرگ همچون دیجی‌کالا، اسنپ، علی بابا، زرماکارون، محصولات بهروز، همکاران سیستم، بانک خاورمیانه و بیمه ایران و... همکاری کرده است. این کارنامه کاری نشان از اعتماد بسیاری شرکت ها به این دو سامانه دارد و فیلترینگ آنها، واکنش برخی از مدیران این شرکت ها را نیز در پی داشته است.

فیلترینگ سایت‌ های استخدامی
توییت سجاد بهجتی، مدیر بازاریابی محتوای هولدینگ سرآوا (سرمایه‌گذار شرکت‌هایی چون بازار، دیجی کالا و آواتک و...) تلخندی به ماجرای فیلترینگ پلتفرم‌های استخدامی است

«محمدرضا خانی»، مدیرعامل جابینجا پیش تر در گفتگو با دیجیاتو از تفاوت فاحش بین ماهیت کار خودشان و کاریابی‌های مجازی که هاشمی پور به آنها اشاره داشت گفته بود و کاریابی آنلاین را جایی تعریف کرده بود که در ازای دریافت مبلغی پول (به شیوه‌های مختلف) برای فرد شغل مناسبش را پیدا می‌کند. او با توجه به رایگان بودن تمام خدمات جابینجا برای کاربران کارجو در این سامانه، اساسا این سایت را با موارد دیگری که نام کاریابی آنلاین را یدک می‌کشند متمایز می‌دانست.

فیلترینگ سایت‌ های استخدامی

 

از آن سو بنا به گفته سایت وزارت کار تنها لیست موجود در سامانه رسمی این وزارتخانه مربوط به کاریابی‌های مجاز آنلاین می‌شود که در تصویر زیر موارد موجود در سایت  وزارتخانه را مشاهده می‌کنید. با این وجود با توجه به ماهیت و تعریف کاریابی مجازی که به آن اشاره شد، به نظر می رسد نبودن اسامی دو سامانه جابینجا و جاب ویژن در این لیست امری طبیعی باشد.

فیلترینگ سایت‌ های استخدامی
لیست اسامی کاریابی‌های مجازی قانونی در وبسایت وزارت کار

با تمام این تفاسیر، هنوز دلیل فیلترینگ این سامانه ها به درستی مشخص نیست و تنها مورد مسلم تا به اینجا عدم اطلاع رسانی دقیق و درست به مدیران این سامانه ها و ندادن هشدار قبلی به آنها بوده است. به نظر می رسد دولت قصد سروسامان دادن به سایت های کاریابی آنلاین و پلتفرم های استخدامی را دارد اما در انجام آن کمی نامنظمی دیده می شود. شایان ذکر است که مدیران هر دو مجموعه در گفتگو با دیجیاتو خبر از پیگیری قانونی و مبهم بودن ماجرا برای خودشان تا به اینجا گفته‌اند و ارائه اخبار تکمیلی را به ساعات آینده موکول کرده‌اند.

فیلترینگ سایت‌ های استخدامی
سامانه جاب ویژن فعلا در چند ISP محدود فیلتر شده است
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (24 مورد)
  • hamidreza darush
    hamidreza darush | ۲۵ دی ۱۳۹۶


    فیلترینگ«جابینجا» نتیجه اهمال در اخذ مجوز بوده است
    منبع: فناوران

    فیلتر شدن وب سایت «جابینجا» که در زمینه کاریابی فعالیت می کند، موجب واکنش های زیادی شده و خود این سایت مدعی است که پیش از فیلتر شدن، اخطاریه ای دریافت نکرده است؛ در حالی که بررسی های خبرنگار فناوران خلاف این ادعا را ثابت می کند.

    صبح دیروز (شنبه، بیست وسوم دی ماه)، در نامه ای از وزارت کار به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، فهرستی از سایت های کاریابی بدون مجوز جهت اعمال فیلترینگ اعلام شد. کمیته تعیین مصادیق مجرمانه نیز ایمیلی به مدیران این سایت ها ارسال کرد و مشخص شد که به اشتباه نام تعدادی از سایت های دارای مجوز هم در فهرست درج شده است. اما برخی سایت هایی که اقدام به دریافت مجوز نکرده اند، مانند جابینجا و سه سوت جابز، فیلتر شدند.
    در پی این اتفاق، جابینجا در بیانیه ای که در سایت ویرگول منتشر شده، مدعی شد که این فیلترینگ بدون اخطار قبلی صورت گرفته و این سایت هیچ ایمیلی از طرف کمیته تعیین مصادیق دریافت نکرده است. در بیانیه جابینجا آمده است: «با توجه به مطرح شدن بحث مجوزهای مربوطه، انتظار می رود نسبت به رفع فیلتر موقت این سامانه و سامانه های مشابه اقدام شود و یک تاریخ نهایی برای اقدام به اخذ مجوزهای لازم مشخص شود.» این بیانیه به گونه ای تنظیم شده که گویی مدیران جابینجا اطلاعی از دستورالعمل فوق الذکر نداشته و در مورد الزام قانونی داشتن مجوز غافل گیر شده اند. همزمان نیز موجی از همراهی و همدردی در شبکه های اجتماعی و گروه های تلگرامی نسبت به این موضوع به راه افتاده است.
    اما بررسی های ما نشان می دهد که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در روز اول شهریور 94 دستورالعمل نحوه فعالیت کاریابی داخلی الکترونیکی را به منظور ضابطه مند کردن و ایجاد وحدت رویه در خصوص راه اندازي سامانه هاي کاریابی داخلی الکترونیکی وسایر فعالیت هاي مشابه در این خصوص، جلوگیري از فعالیت غیرقانونی سامانه هاي کاریابی در فضاي وب، یکپارچه سازي و شفاف سازي فرصت هاي شغلی کسب شده و سهولت در گزینش شغل منطبق بر مهارت و توانمندي هاي جوینده کار تنظیم و ارائه کرده است.
    پس از صدور این دستورالعمل، ده سامانه آنلاین از جمله سایت هایی مانند ایران تلنت، کاربانک و جاب سنتر، نسبت به دریافت مجوز مربوط اقدام و پس از طی مراحل اداری در مدت زمان سه تا چهار ماه، مجوز خود را دریافت کرده اند. طی تماس هایی که با مدیران این سایت ها نیز مشخص شد که همان زمان و پس از دریافت مجوز، مراتب را به سایر فعالان این حوزه هم اطلاع داده و آن ها را در جریان امر گذاشته اند. بنابراین به نظر می رسد که «جابینجا» در فضای عدم اعتماد عمومی به دولت و کمیته فیلترینگ، از فیلتر شدن خود به عنوان یک ابزار تبلیغاتی استفاده کرده و کسی به این استارت آپ حوزه کاریابی گوشزد نمی کند که اتفاق امروز نتیجه بی توجهی چند ساله این سایت به قوانین و مقررات وضع شده است.

  • Ali Mbi
    Ali Mbi | ۲۴ دی ۱۳۹۶

    آقا مجوز لازمه؟ پول میخواین؟ زیر میزی؟ هر چیزی که لازمه قبل از فیلترینگ اطلاع بدید بشون که ضرر نکنن، اگه همکاری نکردن بعد هر کاری دلتون میخواد انجام بدین
    مسئولین ما فیلترینگ رو به عنوان اولین و آخرین راه در نظر میگیرن ?

  • nexaen
    nexaen | ۲۳ دی ۱۳۹۶

    در اینکه این دولت مردم رو فریب داده و میده شکی نیست - ولی فیلترینگ یا عدم فیلترینگ سایت ها فقط دست دولت نیست و نهاد های مختلفی میتونن اعمال کنن - این میتونه بهانه ی خوبی باشه برای تخریب دولت به نفع یه جناح مخالف

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی