کلان شهر تمدن مایا به کمک فناوری لیدار در جنگل های گواتمالا کشف شد
منطقه بسیار بزرگی از کلان شهر تمدن مایا، قوم سرخ پوستی که در جنوب مکزیک و شمال آمریکای مرکزی ساکن بوده اند، در جنگل ها و خاک هایی که در قرن های اخیر بخش هایی ...
منطقه بسیار بزرگی از کلان شهر تمدن مایا، قوم سرخ پوستی که در جنوب مکزیک و شمال آمریکای مرکزی ساکن بوده اند، در جنگل ها و خاک هایی که در قرن های اخیر بخش هایی از جنگل های گواتمالا (کشوری در آمریکای مرکزی) را پوشانده اند، مدفون شده. اخیراً به لطف فناوری لیدار این کلان شهر پیشتر گم شده کشف شده است.
لیدار یک فناوری سنجش از راه دور است که از طریق تاباندن نورهای لیزری به هدف و تجزیه و تحلیل نور منعکسشده، فاصلهها را اندازهگیری میکند و می تواند مطالعه مکان ها را بدون ایجاد خرابی یا تغییر در آنها فراهم کند.
در این پژوهش 60 هزار سازه کشف شده
موسسه پاگونام که در زمینه حفظ میراث تاریخی فعالیت می کند، با استفاده از تکنولوژی لیدار و اسکن کردن جنگل های گواتمالا موفق شده 60 هزار سازه که قبلاً ناشناخته بوده را بدون قطع کردن حتی یک گیاه کشف کند. این کشف در نهایت موجب شده بسیاری از تفکراتی که در مورد این تمدن قدیمی داشتیم، تغییر کند.
در حالی که پیش از این جمعیت تمدن مایا در شهر بزرگشان حدود 5 میلیون نفر تخمین زده می شد، اکنون مشخص شده که این تعداد احتمالاً بین 10 تا 15 میلیون نفر بوده. این تخمین جمعیت بر اساس کشف خانه ها، اهرام، بزرگراه ها و سایر مکان ها انجام شده است.
جمعیت کلان شهر تمدن مایا بین 10 تا 15 میلیون نفر تخمین زده شده
جالب تر اینکه این بزرگراه ها در حالی در این تمدن وجود داشته اند که مایایی ها اساساً از چرخ یا ریل برای بارکشی توسط چهارپایان استفاده نمی کردند و به این ترتیب به نظر می رسد آنها از یک نیروی کار سازمان یافته بهره می برده اند.
بخش هایی از این شهر از طریق جاده هایی پهن به هم متصل شده اند، به نظر می رسد، ساکنین این تمدن به طور منظم با هم در ارتباط بوده اند و احتمالاً مسیرهای ویژه ای برای نقل و انتقال به منظور تجارت بین شهرها را ساخته بودند.
همچنین به گفته گروه باستان شناسان این پژوهش، بر اساس قلعه ها و استحکاماتی که در خرابه های این شهر کشف شده، به نظر می رسد جنگ تنها دلیلی نبوده که منجر به نابودی این تمدن شده است.
این کشف، اولین فاز اجرایی از پژوهش های موسسه پاگونام بوده، موسسه یاد شده در آینده قصد دارد با استفاده از لیدار نقشه بیش از 8 هزار کیلومتر مربع از مناطق پایین دست گواتمالا را تهیه نماید. لذا انتظار داریم در آینده خبرهای بیشتری در مورد اکتشافات مرتبط با تمدن مایا بشنویم.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
وقتی ۱۲۵ میلیون سرخپوست متمدن مقیم در شهر های مدرن با آبیاری و پزشکی توسط مهاجران تبدیل به چند ایل چند هزار نفری می شود ولی دست بر قضا همان مهاجران به دست خود خودشان را رسوا می کنند . بهتر است بگوییم شهری که از ویرانی های عامدانه مهاجران سالم مانده است .
دقیقا همین تصویر اکنون در خاورمیانه است تصویر آوارگان سوری و فلسطینی که زمانی دارای شهر و کشور بوده اند تا صهیونیست ها کابوس اسراییل بزرگ را به زور سکه و دروغ و رسانه محقق کنند .
اما اینبار شکست خواهند خورد و اسراییل هم به سرنوشت رژیم اپارتاید آفریقای جنوبی دچار خواهد شد .
خاور میانه از نعمتی به نام جاده ابریشم بهره مند است و همین موضوع باعث شد تا همزمان با نسل کشی سرخپوستان کشتار در خاورمیانه با شکست روبرو شود .
همانطور که مهاجران با گسترش بیماری های که برای سرخپوست ها تا شناس بود مانند آبله انگلیس هم نه میلیون ایرانی را با قحطی قتل عام کرد ولی شبکه جاده ابریشم و ثمره تلاش های افرادی مثل سید جمال الدین این جنایات را کند و با پیروزی انقلاب اسلامی ایران با شکست کامل روبرو کرد ولی متاسفانه در فلسطین و عراق و سوریه رژیم سرطانی اسراییل اینبار با نقاب داعش کشتار دیگری را تحمیل کرد که باز هم سیلی تاریخی خورد
دوران ژنرال های دیوانه به سر آمده ?
یعنی تا به حال از تو متوهم تر ندیدم .....چی رو به چی ربط میدی....
فناوری لایدار براساس لیزر کار میکنه - پالس های لیزر رو به سمت اطراف میتابونه و این پالس ها به خودش برگشت داده میشن. براساس زمان طول کشیده شده و تغییر شکل امواج، نقشه ی محیط رو به دست میاره.