وزیر ارتباطات در پاسخ به دیجیاتو: رفع فیلتر توییتر و یوتوب در حال پیگیری است
وزیر ارتباطات امروز نخستین نشست خبری آنلاین خود را بر بستر آپارات برگزار کرد و به سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران سراسر کشور پاسخ داد. او در پاسخ به یکی از سوالات دیجیاتو مبنی ...
وزیر ارتباطات امروز نخستین نشست خبری آنلاین خود را بر بستر آپارات برگزار کرد و به سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران سراسر کشور پاسخ داد. او در پاسخ به یکی از سوالات دیجیاتو مبنی بر موضوع رفع فیلتر توییتر و یوتوب گفت که این موضوع همچنان در حال پیگیری است، هرچند که وزارت ارتباطات در «کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» تنها یک رای دارد.
دستکم دو سال است که وعده رفعفیلتر توییتر و گاهی هم یوتوب از سوی دولت قبلی و فعلی حسن روحانی به کاربران اینترنت در ایران داده میشود. اما در دو فصل گذشته با توجه به صدارت «محمدجواد آذری جهرمی» که خود نیز جوان است و استفاده بسیاری از توییتر دارد، امید به بازگشایی این شبکه اجتماعی که میتواند تعامل در سطح جامعه را افزایش دهد بیشتر شده است.
آذری جهرمی در ابتدای حضور در وزارت ارتباطات به عنوان وزیر، خبر از رایزنی برای رفع فیلتر یوتوب در جوامع دانشگاهی داده بود. از سوی دیگر او بارها در مورد رفع فیلتر توییتر نیز صحبت کرده و حالا در نشست خبری امروز خود در پاسخ به دیجیاتو گفت: «وزارت ارتباطات در رابطه با رفع فیلتر این سرویسها، به صورت مستقیم مسئولیتی ندارد و در کارگروه تایین مصادیق یک رای دارد. طبیعتاً پیگیری از طرف ما انجام شده است و مسئله در حال حاضر در مرکز ملی فضای مجازی در حال بحث است.»
وزیر ارتباطات اشاره میکند که این تصمیم توسط چند دستگاه و نهاد مختلف اخذ میشود و هر سه قوه باید تصمیماتی در این رابطه داشته باشند: «امیدوارم نتیجه هر چه باشد، مرکز ملی فضای مجازی آن را اعلام کند. تلاشهای ما برای پیگیری این موضوع صورت گرفته و اطلاع دارم که این موضوع آنجا هم در حال پیگیری است.»
آذری جهرمی اشاره میکند که در مورد موضوع رفع فیلتر توییتر و یوتوب، نکات مثبتی وجود دارد اما از سوی دیگر نگرانیهایی وجود دارد: «رفع فیلتر این سرویسها موضوعی است که نیاز به هماهنگی کامل بین دستگاهها دارد. امیدوارم این جمع بندی سریعتر توسط مرکز ملی فضای مجازی انجام شود.»
اکنون کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مسئولیت تصمیمگیری در خصوص فیلتر و رفع فیلتر را بر عهده دارد. اعضای کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به شرح زیر هستند:
- دادستان کل کشور (رئیس کارگروه)
- رئیس یا نماینده سازمان صدا و سیما
- وزیر یا نماینده وزیر اطلاعات
- وزیر یا نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
- وزیر یا نماینده وزیر دادگستری
- وزیر یا نماینده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
- وزیر یا نماینده وزیر علوم تحقیقات و فناوری
- وزیر یا نماینده وزیر آموزش و پرورش
- فرمانده نیروی انتظامی
- یک نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
- یک نفر از نمایندگان عضو کمیسیون قضائی و حقوقی به انتخاب این کمیسیون به تأیید مجلس شورای اسلامی
- رئیس سازمان تبلیغات اسلامی
- نماینده دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی
در واقع ۱۳ عضو در کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه عضویت دارند و همانطور که وزیر ارتباطات هم اشاره کرد، این وزارتخانه تنها یک نماینده در این کمیته دارد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
یعنی میشه YT آزاد بشه ?