ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تاثیر دلار بازار موبایل
تکنولوژی

سریال بی‌مخاطب پاساژ پایتخت ؛ دلار با بازار موبایل چه کرد؟

جمعیت کمی که در پاساژ وجود دارد یا با اخم از مغازه‌ها بیرون می‌آیند یا موبایل به دست که قیمت‌ها را چک می‌کنند، بی‌خیال خریدشان می‌شوند و فقط ویترین‌ها را نظاره می‌کنند. اکثر فروشندگان روی ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ | ۱۱:۳۰

جمعیت کمی که در پاساژ وجود دارد یا با اخم از مغازه‌ها بیرون می‌آیند یا موبایل به دست که قیمت‌ها را چک می‌کنند، بی‌خیال خریدشان می‌شوند و فقط ویترین‌ها را نظاره می‌کنند. اکثر فروشندگان روی صند‌لی‌های تعبیه شده در سرسرا نشسته‌اند و با یکدیگر گپ می‌زنند و این وسط نیم‌نگاهی هم به در مغازه‌شان دارند تا اگر یک درصد مشتری وارد آن شد به سراغش بروند.

تعداد انگشت شماری از جمعیت برندپوش که برایشان یکی دو میلیون اختلاف قیمت دیروز و امروز تفاوتی ندارد اما با پاکت‌های پر از برخی فروشگاه‌ها بیرون می‌آیند و برعکس اکثر جمعیت خوشحال هستند. اینجا پاساژ پایتخت در قلب پایتخت ایران است که با خیزش نرخ دلار، همه چیز در آن به هم ریخته است.

تاثیر دلار بازار موبایل

«قرار بود برای تولد خانم آیفون 8 بخریم که دیدیم دلار بالا آمده و تصمیم گرفتیم یک هفته زودتر این کار را کنیم، صبح که این قصد را کردیم پولمان می‌رسید ولی الان که ساعت کاری‌مان تمام شده و آمدیم قیمت‌ها تفاوت پیدا کرده. فعلا از خرید منصرف شدیم تا ببینیم چه پیش می‌آید.» از زوجی که این‌ها را با ناراحتی می‌گویند می‌پرسم یعنی امیدی دارید تا قیمت‌ها درست شود؟ یکی‌شان چشمانش را در حدقه می‌گرداند و شانه‌ای بالا می‌اندازد، او هم مثل بسیاری گیج و مبهوت این نوسان قیمت است و فعلا به‌نظر می‌آید که تسلیم شده، مانند «حمید»، مغازه‌داری که می‌گوید که از مهرماه 96 بازار خوابیده است:

«اول طرح رجیستری و حالا هم این موج افزایش نرخ دلار. هیچ مغازه‌ای در پایتخت زیر 20 میلیون اجاره‌اش نیست ولی دخل من امروز 200 هزارتومان بوده. لابد می‌گویید چون بعد عید است و تهران خلوت، اوضاع اینجوری شده که اشتباه است. دیروز و حتی ایام عید و قبل آن اوضاع به بدی امروز نبود و چندتایی مشتری داشتیم اما امروز هرکس که وارد مغازه می‌شود بعد از پرسیدن قیمت‌ها فکر می‌کند که ما گران‌فروشی می‌کنیم. مردم می‌گویند شما که با نرخ دلار الان جنس را نخریدید که با نرخ الان حساب می‌کنید، کیست که به مشتری تفهیم کند که من اجناس فردایم را ولی به قیمت دلار روز می‌خرم؟»

تاثیر دلار بازار موبایل
مقایسه قیمت‌های شنبه و یکشنبه با یکدیگر. سمت چپ متعلق به 19 فروردین و سمت راست برای 18 فروردین. قیمت‌ها در لحظه جابجا می‌شد و شاید موقع خواندن این مطلب هم تغییر پیدا کرده باشد.

اینجا تازه می‌فهمم که بسیاری از مغازه‌داران بعد از طرح رجیستری دیگر تعداد بالا موبایل نمی‌خرند و انبارهایشان پر نیست. حمید به من می‌گوید مانند صید و کشتار روز، او و خیلی از خرده‌فروشان روزانه دستگاه‌های خود را تامین می‌کنند و عمده‌فروشان هم در این روزهای بعد از عید بیشتر از 5 عدد (آن هم با باند بازی) از جنسی به آنها نمی‌فروشند.

این‌ها را یکی از دیگر از فروشندگان که تخصصش فروش محصولات اپل است هم تایید می‌کند و معتقد است که نوسان قیمت دلار در بازار موبایل بیشتر از همه روی آیفون تاثیر گذاشته. با صحبت‌های او و بازدید از فروشگاه‌های پاساژ مشخص شد که بیشتر مغازه‌داران تصمیم گرفته‌اند که اجناس خود را علی‌رغم موجودی داشتن در داخل فروشگاه به مردم نفروشند و فعلا دست‌نگه‌دارند تا قیمت‌ها به ثبات برسد. یکی از فعالین موبایل پایتخت در این باره می‌گوید:

«با وجود اینکه اکثر فروشندگان پاساژ تصمیم گرفته‌اند اجناس خود را نفروشند، ما اگر مشتری بیاید جنس را به او می‌فروشیم با اینکه می‌دانیم به ضررمان تمام می‌شود چرا که فردا با قیمتی که امروز موبایل رو فروختم نمی‌توانم مجددا موجودی‌ام را شارژ کنم ولی مجبور هستم. اجاره و مزد کارگرد و... شوخی ندارد و صاحب مغازه هم کاری به افت و خیز بازار ندارد، سر ماه اجاره‌اش را می‌خواهد.»

تاثیر دلار بازار موبایل

وی کانال تلگرامی را نشان می‌دهد که در آن مغازه‌داران پاساژهای معروف موبایل و نمایندگان برندها هر روز صبح قیمت‌ کالاهایشان را در آن به اشتراک می‌گذارند و این روند همیشه بدون وقفه مدتهاست که روزانه انجام می‌شود ولی از امروز صبح تا ساعت 6 بعداز‌ظهر هیچ خبری در کانال نیست. تلفن مغازه را بر‌می‌دارد و برای قیمت‌گرفتن کالا به چند فروشنده عمده و نمایندگی زنگ می‌زند که هیچ‌کدام جواب تلفن نمی‌دهند و به من می‌فهماند که چه آشوبی در بازار به‌پاست. با تلخندی می‌گوید: «ما بازار موبایل هستیم و این کاسبی ماست، ولی این ماجرا که فقط به موبایل و لپ‌تاپ محدود نیست، چند روز دیگر مواد اولیه کارخانه‌ها و داروها و صنایع پزشکی و...که گریبانگیر دلار شد، از آنجاها هم باید گزارش بگیرید.»

تاثیر دلار بازار موبایل

برخی مغازه‌داران از گفتگو ممانعت می‌کنند و با بی‌حوصلگی جواب‌های سربالا می‌دهند ولی «نادر کمالی»که در کنج پاساژ مغازه جمع و جوری دارد با دل پری سفره دلش را باز می‌کند:

«موبایل‌های بالای دو میلیون تا پانصدهزار تومان و بلکه بیشتر هم افزایش قیمت داشته است. موبایل نوت 8 سامسونگ سه میلیون و پانصد و پنجاه هزار تومان بود و امروز کمی بیشتر از 4 میلیون شده، یعنی چیزی حدود نصف حقوق وزارت کار یک کارمند معمولی. گلکسی اس 8 دو میلیون و هفتصد و پنجاه هزار تومان بوده و امروز به بیش از سه میلیون تومان رسیده. در این پاساژ برای اجاره و خرید یک باب مغازه همیشه متقاضی بود ولی الان مدت‌هاست مغازه‌هایی خالی در طبقات پاساژ وجود دارد و هیچ‌کس خواهان آن نیست. عمده‌فروش‌های طبقات فوقانی علائدین امروز تا ساعت 11 هم باز نکردند و لیست قیمت‌ها را جمع کردند و اعلام کردند که فروش نداریم. شرکت‌ها وارد کننده بعد از رجیستری هم این وسط بی‌تقصیر نیستند و در امر واردات جنس کم‌کاری می‌کنند. باور کنید امروز کالایی با قیمت دو میلیون و نهصد و سی خریدیم ولی با قیمت دو و میلیون فروختیم.»

تاثیر دلار بازار موبایل
مغازه‌های کمی در این پاساژ روی کنسول‌های بازی و عناوین گیم متمرکز هستند. قیمت بازی‌های آکبند از 280 هزار به 350 هزار تومان رسیده بود و خود کنسول‌ها فعلا خرید و فروش نمی‌شد.

پاساژ پایتخت نظاره‌گر مردم ناراضی و مغازه‌داران شاکی‌تر است که به دلیل افزایش بی‌سابقه نرخ دلار بلوای خاموشی در آن ظهور کرده است. برخی می‌گویند نرخ ارز از مقدار فعلی هم بالاتر می‌رود و برخی دیگر معتقدند که شاید اوضاع درست شود. اوضاع نابه‌سامان بازار موبایل تنها بخشی از عواقب این افزایش بی‌رویه است، حال باید منتظر ماند و نظاره کرد که دولت و بازاریان در آخر چه فکری به حال این اوضاع دارند و آیا می‌توان به رونق گرفتن آن هنوز امید داشت یا خیر.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (84 مورد)
  • SHAHAB_MSD
    SHAHAB_MSD | ۲۲ فروردین ۱۳۹۷

    من که اهواز زندگی میکنم از چند ماه پیش میرفتم بازار موبایل کلا دو سه نمونه بیشتر موبایل تو بازار نبود و گوشی ایی مد نظرم بود نتونستم پیدا کنم. مشتری هم نبود همه مغازه دارا دم در صندلی گذاشته بودنو نشسته بودن ?

  • Mahdi Vajdi
    Mahdi Vajdi | ۲۰ فروردین ۱۳۹۷

    دلخوش به این مقدار نباشید...

  • hamid bandam
    hamid bandam | ۲۰ فروردین ۱۳۹۷

    چرا دارم حس میکنم داریم مثل کره شمالی میشیم؟؟؟از یه طرف اینترنت ملی از یه طرف پیام رسان داخلی از یه طرف عوارض خروج از کشور از یه طرف قیمت ارز توی کشور از یه طرف طرح رجستری...دیگه داریم احساس خفگی میکنیم...همین الان هم کیفیت زندگی مردم پایین و با حداقل امکانات بود از الان به بعد دیگه معلوم نیست چی میشه...دیگه امیدی نیست حتی به رفتن چون نمیشه...عجب جک تلخی شده اوضاع مملکتم

    • آریا
      آریا | ۲۱ فروردین ۱۳۹۷

      من 6-7 ساله دارم میگم همه جا تو شبکه های مجازی که اگه کاری نکنیم عاقبتمون میشه کره شمالی

      • Sd.Muhammad
        Sd.Muhammad | ۲۲ فروردین ۱۳۹۷

        شما همین که تو انتخابات هوشیار باشی و عقلت رو ندیدی دست 4 تا کانال و یه مشت سلبریتی دگم بی سواد خوشگل, این خودش باعث تغییر میشه

        • آریا
          آریا | ۲۲ فروردین ۱۳۹۷

          من از اولش هوشیار بودم و به حرف هیچ سلبریتی اهمیت ندادم. و هیچ وقت رای ندادم

    • Mehdi
      Mehdi | ۲۱ فروردین ۱۳۹۷

      کره شمالی که نرمش قهرمانانه رو شروع کرده و از این وضعیت خارج میشه. کشور دیگه ای باقی نمیمونه به فلک زدگی ایران...

      • Sd.Muhammad
        Sd.Muhammad | ۲۲ فروردین ۱۳۹۷

        نه عزیزم!
        تو هیچ جای دنیا مردمی نفهم و لجوج و عیاش مثل ایران نداره!
        طرف شلوار پاش از بس فرسوده هست و نداره که عوض کنه, از عمق جهالتش مثل طوطی فقط میگه آزادی آزادی آزادی برابری زن و مرد و از این دری وری هاااا.
        شما حماقت و خیانت آگاهانه نکن به سرزمین عاریاییت; نرمش قهرمانانه علوی پیشکشت

        • FN
          FN | ۲۳ فروردین ۱۳۹۷

          yusof سابق - چقدر سریع اسمتون را تغییر دادین

    • yosof
      yosof | ۲۳ فروردین ۱۳۹۷

      موسیو محمد، دمت گرم ادامه بده
      این ملت یک مقدار حساس تشریف دارن نمیشه باهاشون تند صحبت کرد.
      I am yosof and I am here

      • alimohammadi15
        alimohammadi15 | ۲۴ فروردین ۱۳۹۷

        بله و متاسفانه شما جواب خیلی از نظرات مارو که میخوایم باهات بحث کنیم نمیدی جناب یوسف، و وقتی هم جواب میدی مارو به بیراهه میبری و کلا بحث رو میفرستی جای دیگه
        همیشه هم اشاره میکنی به اون درصد کمی که میان میگن اکانتش رو ببندید، در حالی که خودمون دیدیم یکی از کسایی هستی که میگی اکانت هارو ببندید(خودت میدونی کجارو میگم)
        آقا یوسف! ما جوابتو میدیم، و مربوط به موضوع بحثت هم میدیم، و آروم و باملایمت هم میدیم. اما دیگه جلوی ما که از این بازیا در نیار!

    • oldboy
      oldboy | ۲۵ فروردین ۱۳۹۷

      کره شمال اصلا اینترنت ندارن که بخوان پیام رسان داخلی داشته باشن اونجا برای کامپیوتر داشتن باید مجوز بگیری

  • alireza kolbadi
    alireza kolbadi | ۲۰ فروردین ۱۳۹۷

    هر کاری میکنن و هر اتفاقی که میوفته،جیب پولدارا و بالایی ها پر تر میشه و پایینی ها میرن پایین تر،این است حکومت علوی

    • Sd.Muhammad
      Sd.Muhammad | ۲۲ فروردین ۱۳۹۷

      این است نتیجه تحصیل کردهای احمق کودن!!!
      شما طبق فرمایش حصین:
      جزو قشر نور چشمیها هستی که درگیری که روزی چه مدی بهت میاد!
      موقع انتخابات خودت رو جر میدادی برا بنفش و سبز یادت رفته!
      شما در حماقتهای دولت بی عرضه روحانی سهیم اید!
      نکنه حالا میخوای منو بچسبونی به احمدی نژاد؟!
      حکومت علوی باید امثال تو رو ساعتی میون بحران ول کنه تا مثل گربه ضجه بزنی تا قدرشو بدونی و از حماقت طیف دگم شماست که بر ماست

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی