ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

۹ موردی که در حین کار باید به آنها نه بگویید

اصولاً در حین کار موقعیت‌هایی پیش می‌آیند که مجبورید آنها را پذیرفته یا به آنها نه بگویید. شما می‌خواهید که همیشه بازدهی بالای خود را حفظ کرده و در تیمتان به مهره‌ای کلیدی تبدیل شوید. ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ | ۱۶:۳۰

اصولاً در حین کار موقعیت‌هایی پیش می‌آیند که مجبورید آنها را پذیرفته یا به آنها نه بگویید. شما می‌خواهید که همیشه بازدهی بالای خود را حفظ کرده و در تیمتان به مهره‌ای کلیدی تبدیل شوید. مسلماً در این مواقع باید وظایفی که می توانید در آنها مفید باشید را در اولویت قرار داده و به بعضی از موارد نه بگویید. شناخت این موارد از یکدیگر بسیار سخت است اما کارشناسان حوزه‌ی کسب و کار، لیستی از کم اهمیت ترین امور تهیه کرده‌اند که می توانید با استفاده از آن، موقعیت‌های مختلف را از یکدیگر تشخیص داده و در انتخاب‌های خود موفق باشید. با هم ۹ موردی را که باید به آنها نه بگویید مرور می‌کنیم:

۱- فعالیت‌های بی اثر

در حین کار همواره با جمله‌ی «ما همیشه بدین شکل کار کرده‌ایم» مواجه خواهید شد. از نظر کارشناسان این ۶ کلمه، عبارتی خطرناک را شکل می‌دهند که ممکن است بازدهی نفرات را کاهش دهد. در این مواقع باید به خاطر داشت که هزینه‌ی فعالیت‌های بی اثر، تنها متوجه شرکتی که در آن کار می کنید نیست. بلکه ممکن است در روند کاریتان نیز تاثیرات نامناسبی بگذارد.

۲- کارهایی که جزو وظایفتان به حساب نمی‌آیند

همیشه در هر کاری باید بدانید که انجام چه وظایفی از شما انتظار می‌رود و شما باید چه کارهایی را به نحو احسن انجام بدهید. شاید مشاهده‌ی لیست وظایف عنوان کاریتان به شما کمک کند که از انجام فعالیت‌های اضافی پیش گیری کنید.

۳- جلسات کاری غیر ضروری

نشریه‌ی Harvard Business Review گزارش کرده ۷۱ درصد جلسات کاری تاثیرات مثبتی ندارند. همچنین به گفته‌ی ۶۵ درصد کارمندان، حضور در این جلسات نمی‌گذارد وظایف کاریشان را به موقع انجام دهند. پس نترسیده و از حضور در جلسات متعدد و غیر مفید بپرهیزید.

۴- چک کردن ۲۴ ساعته‌ی پیغام‌های کاری

کار مهم است اما یک زندگی اجتماعی سالم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل باید میان این دو تعادلی برقرار گردد. این مسئله آنقدری اهمیت دارد که فرانسه ارسال ایمیل‌های کاری را پس از زمان مقرر ممنوع کرده و حتی نیویورک نیز محدودیت‌هایی در این زمینه به ثبت رسانده است.

۵- درخواست‌هایی که با ارزش‌های شما نمی خوانند

در پاره‌ای از اوقات، در مقابل درخواست‌هایی قرار می‌گیرید که تمایلی به انجامشان ندارید و نباید به آنها بله بگویید. در این مواقع اصلا شک نکرده، نه گفته و روی آنها خط قرمزی پر رنگ بکشید.

۶- پروژه‌های کم اهمیت با محدودیت‌های زمانی کوتاه

میان محدودیت‌های زمانی چالش برانگیز یا ضرب العجل‌های غیر ممکن تفاوت وجود دارد. اگر می‌بینید که در زمان اختصاص یافته، قادر نیستید عملکردی مناسبی از خود نشان دهید، بهتر است به رییس مستقیم خود اطلاع داده و وقت بیشتری درخواست کنید. اگر منطقی صحبت کنید مسلماً ناظر شما نیز از وضعیت موجود با خبر شده و زمان بیشتری در اختیارتان خواهد گذاشت.

۷- حمایت از کسانی که استحقاقش را ندارند

اگر می دانید یکی از همکارانتان در انجام وظایفش کوتاهی می‌کند و روند متفاوتی در قبال مسئولیت‌هایش خود در پیش گرفته یا کلاً روحیه‌ی همکاری ندارد، نیازی نیست از او حمایت کنید. وقتتان در اختیارش قرار نداده و اگر از شما پرسیده شد مراتب را به رییستان اطلاع دهید.

۸- اضافه‌کاری‌های بیش از حد

وقتی که شما مسئولیت‌های اضافی زیادی بر عهده دارید، اگر کار دیگری نیز به وظایف خود اضافه کنی، در حق خود، همکاران و حتی رییستان خیانت کرده‌اید. اگر اضافه‌کاری موجب شود که نتوانید کارهای فعلی خود را به درستی انجام دهید، پس بهتر است به آن مورد نه گفته و کیفیت کار خود را بالا نگه دارید.

۹- فعالیتی که مناسب همکار دیگری است

در بسیاری از موارد ممکن است درخواست‌هایی از شما بشود که می‌دانید برای آنها مناسب نیستید و فرد دیگری در میان همکارانتان وجود دارد که می‌تواند عملکردی بهتری از خود بر جای بگذارد. این مساله موجب می‌شود که فرد مناسب به سرعت پیدا شود و زمان بیش از این حدر نرود.

نه گفتن قسمت مهمی از زندگی کاری و حرفه‌ای به شمار می‌رود. بهتر است پس از رد کردن درخواست‌های نامناسب، دلایل خود را توضیح داده تا دیگران متوجه مشکل شده و انتظارات خود را تعلیل کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • hamedA1994
    hamedA1994 | ۲۹ فروردین ۱۳۹۷

    برای من مفید و کاربردی‌ بود
    مرسی

  • moslemzare
    moslemzare | ۲۹ فروردین ۱۳۹۷

    ۷- حمایت از کسانی که استحاقش را ندارند

مطالب پیشنهادی