حال و هوای عبور از کنار یک دنباله دار معلق در فضا [تماشا کنید]
فضاپیمای روزتا به مدت 2 سال به تحقیق روی دنباله دار 67P مشغول بود. در هفته های اخیر آژانس فضایی اروپا تصاویری از مأموریت روزتا را منتشر کرده و یکی از علاقه مندان به این ...
فضاپیمای روزتا به مدت 2 سال به تحقیق روی دنباله دار 67P مشغول بود. در هفته های اخیر آژانس فضایی اروپا تصاویری از مأموریت روزتا را منتشر کرده و یکی از علاقه مندان به این فضاپیما با استفاده از تصاویر مذکور ویدیویی از سطح دنباله دار ساخته است.
سازمان فضایی اروپا در سال 2004 فضاپیمای روزتا را به مقصد اطراف سیاره مشتری ارسال کرد. این فضاپیما توانست وارد مدار دنباله دار 67P یا «Churyumov-Gerasimenko» شود.
این اولین بار بود که چرخش به دور مدار یک دنباله دار توسط یک فضاپیما اتفاق می افتاد. در نهایت روزتا در 9 مهر سال 1395 با سقوط روی سطح دنباله دار یاد شده، به مأموریت خود پایان داد.
ویدیوی مورد بحث شامل 25 دقیقه پرواز بر فراز 67P است و شبیه به فیلم های علمی تخیلی به نظر می رسد.
در پس زمینه ویدیو ستاره های در حال حرکت دیده می شوند. روزتا این تصاویر را تقریباً چند ماه پس از آن ثبت کرد که دنباله دار 67P مقداری از مواد سطح خود را به بیرون پرتاب کرد.
ذراتی که در این ویدیو مشاهده می شوند در واقع ذرات یخ و غبار هستند که در اطراف صخره ای با ارتفاع چند صد متر گردش می کنند.
روزتا همچنین با خود، سیاره گرد فیله را به همراه داشت که قرار بود بعد از در مدار قرار گرفتن، به سطح دنباله دار ارسال شود. اما این فرایند طبق برنامه پیش نرفت و فیله پس از دو روز که از فرودش روی 67P می گذشت، از کار افتاد.
سرانجام به دلیل دور شدن بیش از حد دنباله دار از خورشید و حرکت مداوم آن به سمت سیاره مشتری، مسئولان آژانس فضایی اروپا تصمیم گرفتند ماموریت روزتا را به پایان برسانند.
در نهایت روزتا با وزن تقریبی 2 تنی خود و طی یک سقوط آزاد 13 ساعته به سطح دنباله دار با طول 4 کیلومتری 67P برخورد کرد.
تماشا کنید: آزمایشات دشوار ناسا برای شبیه سازی پرواز فضاپیماها [تماشا کنید]
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
آقای باقرزاده واقعا برات متأسفم که هیچ گونه نظارتی رو مقاله ها و پیج هات نمی کنی و هر کی هر چی دلش می خواد می گه؟