بررسی دیجیاتو؛ گوشی اقتصادی هواوی Y5 پرایم 2018
هواوی موبایل های سری Y را برای قشر جوان طراحی کرده که به محصولی کارآمد با قیمت مناسب نیاز دارند. پیش از این به طور کامل با هواوی Y7 پرایم 2018 آشنا شده اید و ...
هواوی موبایل های سری Y را برای قشر جوان طراحی کرده که به محصولی کارآمد با قیمت مناسب نیاز دارند. پیش از این به طور کامل با هواوی Y7 پرایم 2018 آشنا شده اید و حالا شاهد مدل دیگری به نام هواوی Y5 پرایم 2018 از این خانواده هستیم که از نظر سخت افزاری در جایگاه پایین تری نسبت به Y7 قرار می گیرد.
هواوی Y5 پرایم 2018 یک موبایل ارزان قیمت و پایین رده است؛ این عبارت را در طول این بررسی به دفعات خواهید شنید و ما هم در زمان بررسی همواره این موضوع را به خودمان یادآوری می کردیم تا سطح انتظاراتمان پایین بیاید. در ادامه مشخصات اصلی این گوشی را مرور می کنیم:
- نمایشگر 5.45 اینچی فول ویو با رزولوشن اچ دی
- چیپست MT6739 مدیاتک
- 2 گیگابایت حافظه رَم
- 16 گیگابایت حافظه داخلی
- اندروید 8.1 و رابط کاربری EMUI 8.0
- دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی
- دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی با فلاش
- باتری 3020 میلی آمپر ساعتی
- عرضه در رنگ های مشکی، طلایی و آبی
گوشی هایی با سخت افزار پایه و ابتدایی معمولاً فقط برای رفع نیازهای روزمره و عادی ساخته می شوند، اما آیا هواوی Y5 پرایم 2018 می تواند از عهده این کار برآید؟ در ادامه با بررسی تخصصی این گوشی سعی می کنیم به سؤال فوق پاسخ دهیم.
طراحی و کیفیت ساخت
هواوی Y5 پرایم 2018 ویژگی برتر دیگر گوشی های هواوی را برای نخستین بار به این رده آورده است: نمایشگر فول ویو با نسبت تصویر 18:9 و حاشیه نسبتاً کم که تا حدودی این دستگاه را از رقبا متمایز می کند. هواوی با استفاده از این فناوری، نسبت نمایشگر به بدنه در Y5 پرایم 2018 را به 73.8 درصد رسانده که در مقایسه با نسل قبلی حدود 7 درصد بهتر است. به همین دلیل با وجود ابعاد مشابه، صفحه نمایش این گوشی در مقایسه با Y5 سال گذشته 0.5 اینچ بزرگ تر شده.
پنل پشتی هواوی Y5 پرایم 2018 از جنس پلاستیک با کیفیت ساخته شده و فریم میانی بسیار محکمی دارد. شیشه روی نمایشگر کاملاً تخت است و زمان سوایپ کردن از کناره ها، برآمدگی لبه های فریم کمی شما را اذیت می کند. با این حال احساس امنیتی که با در دست گرفتن این موبایل تجربه می کنید، در هیچکدام از پرچمداران ظریف و شکننده کنونی وجود ندارد.
یکی از ویژگی های جالب هواوی Y5 پرایم 2018 که در نگاه اول توجه شما را جلب می کند، فقدان بلندگوی پخش صداست. ظاهراً شرکت سازنده به خاطر کاهش هرچه بیشتر هزینه های تولید این دستگاه ترجیح داده همه صداها را از همان اسپیکر مکالمه در بالای نمایشگر پخش کند، که بعداً در مورد نتیجه این انتخاب غیر منطقی صحبت خواهیم کرد.
در مجموع کیفیت ساخت گوشی هواوی Y5 پرایم 2018 کاملاً راضی کننده است و اندک ایراداتش هم به خاطر قیمت پایین دستگاه به راحتی پذیرفته می شود. استحکام بسیار خوب، حاشیه نسبتاً کم اطراف نمایشگر (در مقایسه با موبایل های هم رده) و ارگونومی مناسب از جمله نقاط قوت اصلی این گوشی هستند، اما لک پذیری بیش از حد، بیرون زدگی بی دلیل ماژول دوربین و فقدان بلندگوی پخش صدا را می توان در فهرست نقاط ضعف آن جای داد.
نمایشگر
هواوی Y5 پرایم 2018 نمایشگر 5.45 اینچی دارد که در مقایسه با نسل قبل 0.45 اینچ بزرگ تر شده، ضمن اینکه به خاطر برخورداری از نسبت تصویر 18:9 رزولوشن آن از اچ دی استاندارد (1280×720 پیکسل) به اچ دی پلاس (1440×720 پیکسل) رسیده. با وجود افزایش اندازه نمایشگر، تراکم پیکسلی نسبت به نسل قبل تغییر نکرده و شاهد رقم معقول 295 پیکسل در هر اینچ هستیم که برای استفاده معمول کافی است.
صفحه نمایش هواوی Y5 پرایم 2018 به عنوان یک پنل LCD نسبتاً راضی کننده و در حد انتظار است. البته زاویه دید این نمایشگر تعریفی ندارد ولی از نظر اشباع رنگ و نسبت کنتراست عملکرد خوبی را شاهد هستیم. روشنایی صفحه هم در حدی هست که بتوان در محیط های نسبتاً پر نور از این گوشی به راحتی استفاده کرد. با این حال وضوح کلی نمایشگر پایین است و در خواندن متن ها کمی شما را با مشکل مواجه می کند.
قابلیت کاهش نور آبی در هواوی Y5 پرایم 2018 هم وجود دارد که به کاهش خستگی چشم در محیط تاریک کمک می کند. البته برای اولین بار است که گزینه های Eye Comfort (کاهش نور آبی) و Night Light (افزودن هاله کهربایی با قابلیت زمان بندی) را در کنار هم می بینیم و دلیل این کار هم مشخص نیست. تنظیم دمای رنگ هم دیگر گزینه ایست که هواوی برای دستیابی به کیفیت تصویر دلخواه در اختیار شما می گذارد.
نرم افزار و رابط کاربری
هواوی Y5 پرایم 2018 به شکل پیش فرض با اندروید 8.1 وارد بازار می شود. در بین محصولات این شرکت تنها P20 (و مدل پرو) را با اندروید 8.1 می بینیم و در بین موبایل های موجود در بازار هم به سختی به این نسخه از سیستم عامل گوگل بر می خوریم. اندروید 8.1 آخرین نسخه پایدار از این سیستم عامل محسوب می شود و از نظر هوشمندی، بهینگی و سرعت عملکرد نسبت به نسخه های قبلی بهبود یافته، ولی تمام اینها دلیل نمی شود که گوشی جدید هواوی تجربه ای روان از اندروید را در اختیار شما بگذارد.
اندروید 8.1 روی گوشی هواوی Y5 پرایم 2018 ویژگی های متمایزی ندارد و با همان رابط کاربری آشنای EMUI روبرو هستیم که امکانات مناسبی را در اختیار شما می گذارد. البته در مقایسه با پرچمداران و حتی میان رده های گران قیمت هواوی، در اینجا نسخه ساده تری از EMUI را می بینیم که طبیعتاً قابلیت های کمتری هم دارد.
مثل همیشه امکان سفارشی کردن ظاهر دستگاه با تصاویر پس زمینه و افکت های مختلف وجود دارد، اما اینجا خبری از تِم های متنوع و دسترسی به مجموعه آنلاین نیست، ضمن اینکه با توجه به سخت افزار نه چندان قدرتمند دستگاه بهتر است تا جای ممکن سراغ افکت ها و ویجت های سنگین نروید. فعال کردن منوی اپلیکیشن و انتخاب ترتیب دکمه های ناوبری هم گزینه های دیگری هستند که برای شخصی سازی در اختیار شما قرار می گیرند.
جالب است بدانید هواوی Y5 پرایم 2018 و آیفون 10 ویژگی های مشترکی هم دارند؛ مثلاً اینکه هردوی آنها از حسگر اثر انگشت بی بهره اند و به جایش از فناوری فیس آنلاک بهره می گیرند. قابلیت تشخیص چهره برای اولین بار به این رده قیمتی آمده، البته هنوز نیامده و قرار است از طریق آپدیت نرم افزاری طی یکی-دو هفته آتی در این گوشی فعال شود. به همین دلیل نمی توانیم در مورد عملکردش نظر بدهیم، اما با توجه به تجربه استفاده از فیس آنلاک روی Y7 پرایم 2018 می توان نتیجه مشابه و نسبتاً مطلوبی را انتظار داشت.
سخت افزار
هواوی Y5 پرایم 2018 به چیپست MT6739 ساخت شرکت مدیاتک مجهز شده. این چیپست 28 نانومتری حدود یک سال قبل با هدف ارائه ارتباط 4G به گوشی های ارزان قیمت معرفی شد اما از نظر قابلیت های سخت افزاری چنگی به دل نمی زند. چهار هسته پردازشی از نوع Cortex-A53 با حداکثر فرکانس 1.5 گیگاهرتز، پردازشگر گرافیکی PowerVR GE8100 و 2 گیگابایت حافظه رَم تنها جوابگوی ساده ترین نیازهای روزمره شما هستند.
برای ارزیابی توان سخت افزاری هواوی Y5 پرایم 2018 ابتدا بهتر است به سراغ اپلیکیشن های بنچمارک معتبر یعنی آنتوتو، گیکبنچ، پی سی مارک و تری دی مارک برویم. نتایج این تست ها را در زیر می بینید:
در بنچمارک آنتوتو می بینید اختلاف قابل توجهی بین قدرت CPU و GPU در این چیپست وجود دارد و به همین دلیل امتیاز نهایی چندان مطلوبی به دست نیامده. نتایج بقیه تست ها هم حکایت از ضعف نسبی سخت افزار هواوی Y5 پرایم 2018 دارند. برای مقایسه بهتر است بدانید هواوی Y7 پرایم 2018 (با چیپست پایین رده اسنپدراگون 430) در تست های آنتوتو و گیکبنچ به ترتیب 32 و 49 درصد بهتر از هواوی Y5 پرایم 2018 عمل می کند. در تست های پی سی مارک و تری دی مارک هم Y7 پرایم 2018 به ترتیب 35 و 135 درصد قوی تر از Y5 پرایم 2018 است.
اگرچه سخت افزاری ضعیف این گوشی در حالت تئوری برای استفاده معمول از موبایل کافی به نظر می رسد، ولی در عمل چنین وضعیتی را احساس نمی کنید. ترکیب چیپست پایین رده مدیاتک و رابط کاربری EMUI 8.0 نتیجه خوبی در این گوشی نداشته و از همان ابتدا با لَگ های بسیار طولانی روبرو هستیم. جابجایی بین منوها روان نیست، اجرای اولیه اپلیکیشن ها به زمان زیادی نیاز دارد و جابجایی بین آنها نیز با سرعت کمی صورت می گیرد.
این ضعف در تجربه کاربری تا حد زیادی به رابط کاربری اموشن بر می گردد که برای اجرا روی سخت افزار ضعیف، بهینه سازی نشده است. در واقع برنامه ها پس از لود اولیه با سرعت مناسبی اجرا می شوند که نشان می دهد سخت افزار کار خودش را به خوبی انجام می دهد. مثلاً پخش فیلم فول اچ دی، پخش ویدیوی اچ دی به شکل آنلاین یا اجرای بازی های ساده روی هواوی Y5 پرایم 2018 به راحتی ممکن است، اما همان طور که گفتیم لود اولیه و جابجایی بین برنامه ها به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد.
البته باید به این نکته هم اشاره کرد که هواوی Y5 پرایم 2018 با رام آزمایشی در اختیار ما قرار گرفته و حتی شاهد توقف و خروج ناگهانی برخی برنامه های سیستمی هستیم. به همین دلیل احتمال می رود در نسخه نهایی این گوشی شاهد کارکرد بهتر و تجربه کاربری مطلوب تری باشیم.
از 16 گیگابایت حافظه داخلی این گوشی فقط حدود 9 گیگابایت در اختیار شما قرار می گیرد و به احتمال زیاد به کارت حافظه نیاز پیدا می کنید. خوشبختانه هواوی درگاه اختصاصی کارت حافظه را برای Y5 پرایم 2018 در نظر گرفته که از کارت هایی با حداکثر ظرفیت 256 گیگابایت پشتیبانی می کند.
یکی دیگر از ویژگی های مشترک هواوی Y5 پرایم 2018 و آیفون X هم این است که هردو از اسپیکر مکالمه برای پخش صدا استفاده می کنند، البته با این تفاوت که گوشی هواوی بلندگوی اصلی ندارد و همه صداها از همان اسپیکر مکالمه بیرون می آیند. اینکه حذف بلندگوی اصلی چقدر در قیمت تمام شده این دستگاه تأثیر داشته را نمی دانیم، ولی تصمیم شرکت سازنده باعث شده تا کیفیت صدا تا حد زیادی پایین بیاید و برای گوش دادن به موسیقی و تماشای فیلم باید به هدفون متوسل شوید.
دوربین
هواوی Y5 پرایم به دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی با ضریب اف 2.2 مجهز شده که یک فلاش LED را هم در کنار خود می بیند. رابط کاربری آشنای دوربین هواوی در این گوشی هم دیده می شود اما به مراتب ساده تر شده. گزینه های از پیش تعیین شده فقط به حالت زیباسازی چهره، اچ دی آر و پانوراما محدود هستند و در صفحه اصلی هم فقط به چند فیلتر نه چندان کاربردی، فعال کردن فلاش و دسترسی به دوربین جلو دسترسی دارید. البته بعضی از تنظیمات دستی تصویر با سوایپ به سمت چپ از طریق منوی تنظیمات در اختیارتان قرار می گیرد، مثلاً توازن سفیدی، ایزو، کنتراست، شارپنس و مانند اینها.
رابط کاربری دوربین هواوی Y5 پرایم 2018 هم مانند بقیه بخش های این گوشی با تأخیر همراه است در نمایش تصویر زنده هم مشکل دارد. با این حال برای اکثر کاربران، کیفیت خروجی دوربین مهم است و خوشبختانه محصول جدید هواوی در این زمینه کمی فراتر از انتظار عمل می کند. در ادامه چند تصویر ثبت شده با این گوشی میان رده در نور روز را می بینید که از نظر غنای رنگ، کنتراست و وضوح در سطح بسیار خوبی قرار دارند.
عملکرد دوربین اصلی هواوی Y5 پرایم 2018 در نور کم تعریفی ندارد و البته انتظاری جز از این هم نداشتیم. به خاطر نویز بیش از اندازه و سرعت پایین شاتر، ثبت عکس با کیفیت در شب کار بسیار سختی است و در بیشتر موارد نتیجه خوبی از آب در نمی آید. همان طور که می دانید فلاش هم در محیط تاریک تغییر چندانی در نتیجه کار ایجاد نمی کند. در ادامه چند نمونه عکس ثبت شده با دوربین این گوشی در محیط تاریک را می بینید:
دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی هواوی Y5 پرایم 2018 هم در نور کافی عملکرد قابل قبولی دارد. هواوی امکاناتی را هم برای زیباسازی چهره در درجات مختلف در اختیارتان قرار داده تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید. در نور کم باز هم شاهد نویز آزاردهنده ای هستیم و فلاش سلفی هم چندان کمکی به اوضاع نمی کند. در ادامه چند عکس سلفی از این گوشی را می بینید و بهتر است کلاً از خیر سلفی گرفتن با این گوشی (و سایر گوشی های پایین رده) در شب بگذرید.
در مجموع با در نظر گرفتن سطح قیمتی، کیفیت دوربین های هواوی Y5 پرایم 2018 راضی کننده است اما نباید انتظار عکس هایی در حد میان رده هایی نظیر پی اسمارت یا نوا 3e را داشته باشید.
باتری و شارژ
هواوی Y5 پرایم از باتری 3020 میلی آمپر ساعتی بهره می برد، یعنی 20 میلی آمپر ساعت بیشتر از Y7 پرایم 2018 که ابعاد به مراتب بزرگ تری دارد. اگرچه ظرفیت باتری این گوشی روی کاغذ کافی به نظر می رسد ولی در عمل شاهد شارژدهی پایین تر از انتظار هستیم، آن هم برای دستگاهی که به اندروید 8.1 مجهز شده. به عنوان مثال در تست باتری پی سی مارک شاهد کارکرد 5:40 ساعتی هواوی Y5 پرایم 2018 هستیم که پایین ترین رقم به دست آمده در تست های ما به شمار می رود.
شارژدهی ضعیف معمولاً به سخت افزار پر مصرف و نرم افزار نه چندان بهینه ارتباط دارد. امیدواریم در نسخه نهایی هواوی Y5 پرایم 2018 شاهد بهینه سازی رام و شارژدهی بهتر آن باشیم. البته از شارژر ضعیف 5 واتی همراه این گوشی هم نباید بگذریم که برای فول شارژ کردن دستگاه به بالای 3 ساعت زمان نیاز دارد. بنابراین بهتر است از همان ابتدا به فکر تهیه شارژر پرقدرت تری باشید.
جمع بندی
همان طور که دیدید، هواوی Y5 پرایم 2018 موبایلی پایین رده و سطح ابتدایی برای تجربه اندروید به شمار می رود. قشر هدف این گوشی، افرادی هستند که با کمترین هزینه قصد خرید یک موبایل ساده را دارند و می خواهند از امکانات پایه یک موبایل هوشمند بهره مند گردند.
با این حال تجربه استفاده از این گوشی (حداقل دستگاهی که در اختیار ما قرار گرفت) چندان مطلوب نیست. نقاط قوت هواوی Y5 پرایم 2018 در طراحی مطلوب با نمایشگر فول ویو، کیفیت ساخت بسیار خوب، اندروید به روز و دوربین اصلی با کیفیت در نور کافی خلاصه می شود. قابلیت فیس آنلاک هم که از طریق آپدیت نرم افزاری در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
در مقابل ترکیب سخت افزار پایین رده و رابط کاربری EMUI عملکرد ضعیفی دارند و شاهد تأخیر قابل توجه در اجرای برنامه ها یا جابجایی بین آنها هستیم. باتری دستگاه هم اصلاً راضی کننده نیست. فقدان اسپیکر پخش صدا هم تصمیم نامناسب دیگری از تیم طراحی هواوی به شمار می رود. امیدواریم مقداری از این مشکلات در رام نهایی دستگاه برطرف شود تا تجربه نسبتاً روانی از اندروید ایجاد شود. در ادامه نقاط قوت و ضعف این گوشی را مرور می کنیم.
نقاط قوت هواوی Y5 پرایم 2018
- طراحی نسبتاً زیبا با نمایشگر فول ویو
- کیفیت ساخت بسیار خوب
- قابلیت فیس آنلاک
- دوربین اصلی با کیفیت در نور کافی
- اندروید به روز
- قیمت پایین
نقاط ضعف هواوی Y5 پرایم 2018
- کیفیت پایین نمایشگر
- تأخیر قابل توجه رابط کاربری
- کیفیت پایین دوربین ها در نور کم
- فقدان اسپیکر پخش صدا
- باتری بسیار ضعیف
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
Salam goshim y5ll هست وقتی از برنامه ای خارج میشم برنامه هایی که مرتب کردم رو جابجا میکنه راه حلی هست؟دیوونم کرده!
هواوی درتولید وعرضه گوشیهای میان رده شهرت فراوانی دردنیا داردکه این موضوع باعث شده تا هواداران زیادی راجذب خود کند.محصول جدیداین شرکت ازیک پردازنده چهارهستهای۱.۵گیگاهرتزی به همراه 2 گیگابایت رم و۱۶گیگابایت حافظه داخلی بهره میبرد.این گوشی هوشمند به یک دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی با قابلیت تشخیص چهره مجهزاست. دوربین دوم این دستگاه مقرون به صرفه نیز 5 مگاپیکسلی است که به نظرمیرسد بتواند تصاویرسلفی نسبتا با کیفیتی را به یادگاربگذارد.طراحان Y5 برای اینکه ازهزینه تولید این دستگاه بکاهند،ازتعبیه سنسوراثرانگشت ممانعت کردهاند؛اماباکمک فناوری تشخیص چهره امنیت بالایی رابه این گوشی هوشمند بخشیدهاند.صفحه نمایش این محصول 5.4 اینچی با رزولوشن 1440 در 720 پیکسل با نسبت تصویر 2 به 1 است. بالای این صفحه نمایش،یک فلش تعبیه شده تاعکاسی ازطریق دوربین سلفی درمحیطهای تاریک آسان باشد.
در جواب اون دوستمون ..من به شخصه ترجیح می دم داعش سرمو ببره ولی اینجوری ذره ذره اب نشم ..تو ایران هم زندگی می کنم .می خوای ادرس یدم بیا از نزدیک منو ببین ..شما از اونایی هستید که سرتون زیر برفه