آیا شانس تیم ها در ضربات پنالتی برابر است؟
اغلب افراد عقیده دارند در ضربات پنالتی شانس مهمترین فاکتور است، حالا اما محققان راز و رمزهای دیگری را برای پیروزی در این ضیافت نفس گیر یافته اند. جام جهانی ۲۰۱۸ شاهد نواخته شدن ضربات ...
اغلب افراد عقیده دارند در ضربات پنالتی شانس مهمترین فاکتور است، حالا اما محققان راز و رمزهای دیگری را برای پیروزی در این ضیافت نفس گیر یافته اند.
جام جهانی ۲۰۱۸ شاهد نواخته شدن ضربات پنالتی بسیاری بوده که حتی بزرگانی چون مسی، رونالدو و مودریچ هم از آن سربلند بیرون نیامده اند و این مسئله نشان دهنده اهمیت بار روانی است که بر بازیکن تحمیل می شود. محققان «مدرسه اقتصاد لندن» برای بررسی این فشار روانی و تعیین احتمال برد هر تیم، ۱۰۰۰ ضربه پنالتی را در رقابت های اروپایی و جام جهانی تحلیل کرده اند.
بر این اساس تیم هایی که اولین ضربه را می زنند از شصت درصد شانس برد برخوردار هستند در حالی که این میزان برای تیم دوم تنها ۴۰ درصد است. دکتر Palacio-Huerta، سرپرست این تحقیق می گوید:
۲۰ درصد تفاوت بزرگی به حساب می آید و از نظر من هیچ متغیر دیگری چنین تاثیری به همراه ندارد.
دلیل این مسئله فشار روانی عقب ماندن است که بر بازیکنان تیم دوم وارد شده و آنها را از گل کردن پنالتی باز می دارد.
در قوانین فیفا پس از تساوی دو تیم در وقت های قانونی و اضافه، بازی به پنالتی کشیده شده و نخستین تیمی که باید ضربات پنالتی را بزند از طریق پرتاب سکه معلوم می شود. پروفسور Palacios-Huerta معتقد است که این روش منصفانه ای برای شروع ضیافت پنالتی ها نیست و فیفا باید روش دیگری را در پیش بگیرد:
با توجه به فشار روانی روی تیم دوم پرتاب سکه رویکرد مناسبی نیست. از نظر من بهتر است «تای بریک» تنیس به جای سکه استفاده شود.
ظاهرا فیفا هم به ناعادلانه بودن پرتاب سکه واقف است چرا که پیش از این در تورنمنت جوانان روش دیگری را در پیش گرفته که در آن ترتیب نواختن ضربات برای تیم های A و B بدین صورت است:
AB BA AB BA
Palacio-Huerta این روش را که در رقابت های «کامیونیتی شیلد» انگلیس نیز مورد استفاده قرار گرفته، منصفانه تر می داند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.