ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

هر چه باید در مورد SSID وای‌ فای بدانید

یکی از چیزهایی که در طول روز زیاد با آن‌ سر و کله می‌زنیم وای فای است. چه در خانه و چه در محیط کار همه ما مدام داریم سعی می‌کنیم به نزدیک‌ترین وای فای ...

نیما فرشین
نوشته شده توسط نیما فرشین | ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | ۲۰:۰۰

یکی از چیزهایی که در طول روز زیاد با آن‌ سر و کله می‌زنیم وای فای است. چه در خانه و چه در محیط کار همه ما مدام داریم سعی می‌کنیم به نزدیک‌ترین وای فای ممکن متصل شویم تا درهای وب به رویمان باز شود. همیشه هم وای فای‌هایی که اطرفمان حاضرند یک نام اختصاصی برای خودشان دارند که دنیای تکنولوژی از این نام با عنوان SSID یاد می‌کند.

با این حال سوال اینجاست که SSID دقیقا چه معنایی دارد و چطور می‌شود آن را تغییر داد؟ در ادامه این مطلب به طور کامل این موضوع را می‌شکافیم و به تمام سوال‌هایی که در مورد SSID مطرح می‌شوند پاسخ می‌دهیم. پس با ما در دیجیاتو همراه باشید.

منظور از SSID چیست؟


SSID در اصل از عبارت «Service Set Identifier» گرفته شده. اما حالا سوال اینجاست که Service Set چیست؟ یک Service Set در استاندارد IEEE 802.11 به گروهی از دیوایس‌های شبکه بی‌سیم گفته می‌شود که از پارامترهایی یکسان پیروی ‌می‌کنند. پس با این اوصاف SSID نامیست که یک Service Set با آن تعریف می‌شود.

اما اگر بخواهم تمام گفته‌های بالا را به زبان ساده‌تر برایتان توضیح دهم، باید بگویم که با چیز عجیب و غریبی رو به رو نیستید و SSID در اصل همان نامیست که روی وای‌ فای خانه‌تان گذاشته‌اید. پس بیخود و بی‌جهت وقتتان را برای یک مشت تعریف‌ هدر ندهید و بیایید ببینیم که اصلا چطور باید یک SSID تعریف کرد؟

یک SSID‌ چطور تعریف می‌شود؟


SSID‌ها به طور کلی باید نام‌های منحصر به فردی باشند تا کاربر بتواند از میان تعداد زیادی  شبکه‌ وای‌ فای حاضر در محیط، آن موردی را که دنبالش می‌گردد پیدا کند. در بیشتر مواقع شرکت‌های توسعه‌دهنده روتر، نام‌های پیش‌فرضی چون «Linksys» و «Netgear» را به عنوان SSID‌ محصولاتشان تعریف می‌کنند.

اما این نام‌ها قابل تغییرند و اگر کمی وقت بگذارید خیلی راحت می‌توانید یک SSID‌ دلخواه برای شبکه وای‌ فای خود تعریف کنید. البته باید حواستان باشد که طول SSID‌ دلخواهتان نباید فراتر از ۳۲ کاراکتر برود. علاوه بر این، توجه داشته باشید که SSID‌ها به حروف کوچک و بزرگ نیز حساسند.

پس طبق این تعریف دو NetworkName» SSID‌» و «networkname» با هم تفاوت‌های اساسی دارند. در ضمن نیازی هم نیست که SSID‌ وای فایتان به هم چسبیده باشد و مجازید که از کاراکترهایی چون فاصله، خط تیره و حتی زیر خط نیز در تعریف آن استفاده کنید.

چگونه SSID وای فای خود را تغییر دهیم؟


تغییر SSID وای فای کار چندان سختی نیست اما پیدا کردن مسیر انجام آن روی برند‌های مختلف مودم است که این پروسه را کمی پیچیده می‌کند. به طور کلی پنل تنظیمات مودم‌ها با هم فرق می‌کند و نمی‌توان در این مقاله به همه آن‌ها پرداخت.

با این حال، عملیات تغییر SSID همیشه با یک کار خیلی ساده شروع می‌شود: تایپ آدرس 192.168.1.1 در نوار جستجوی یکی از مرورگرهای نصب شده روی سیستم. البته این آدرس در برخی مودم‌ها متغیر است. گوگل دوست شماست؛ به آن سری بزنید و آدرس پنل تنظیمات مودم خود را در آن جستجو کنید.

با ورود به پنل تنظیمات، ابتدا رمز عبور و نام کاربری مودم از شما خواسته می‌شود که اغلب در حالت پیش‌فرض هر دوی آن‌ها admin هستند. با این حال اگر admin را استفاده کردید و نادرست بود، حتما به دفترچه راهنمای مودم یا عباراتی که در پشت بدنه دستگاه درج شده‌‌اند، نگاهی بیندازید.

زمانی که بالاخره نام کاربری و رمز عبور مودمتان را پیدا کردید، آن‌ها را در باکس‌هایی که روی صفحه قرار دارند تایپ کنید. حالا فقط کافیست روی Login کلیک کنید تا یک راست به پنل تنظیمات مودم برده شوید.

به احتمال خیلی زیاد در این پنل گزینه Wireless وجود خواهد داشت. رویش کلیک کنید و در منوی مربوط به آن به دنبال Wireless Network Name یا SSID بگردید

حالا نامی که در باکس مقابل این عبارت‌ها درج شده را پاک کنید و SSID مورد علاقتان را در آن قرار دهید. اگر تغییرات اعمال شده را ذخیره کنید، می‌بینید نام شبکه‌ای که به آن متصل بودید تغییر کرده و حالا SSID دلخواهتان جایگزین آن شده.

البته بگذارید همین جا به این نکته اشاره کنم که بهتر است از اطلاعات شخصی در انتخاب SSID استفاده نکنید. مثلا درست نیست که نام خود را روی یک شبکه وای فای بگذارید. به هر حال مردم اطراف شما می‌توانند این اطلاعات را ببینند و شاید درست نباشد که از چنین عباراتی برای ثبت یک SSID تازه استفاده کنید.

با این حال اگر اصرار دارید که از اطلاعات شخصیتان برای یک SSID تازه استفاده کنید، می‌توانید با مخفی کردن نام شبکه هم امنیت بیشتری برای خود رقم بزنید و هم جلوی برخی پیش‌آمد‌های مختلف را بگیرید.

چطور SSID وای فای خود را مخفی کنیم؟


نحوه مخفی کردن SSID نیز به نوع و برند مودمتان بستگی دارد.

به طور کلی اگر در پنل تنظیمات مودم به دنبال گزینه‌هایی چون Hide SSID ،Visibility Status یا SSID Broadcast بگردید و آن‌ها را فعال یا غیر فعال کنید (بسته به نوع عبارت استفاده شده در پنل مودم شرایط فرق می‌کند)، نام شبکه به طور خودکار مخفی می‌شود و دیگر هیچ کس قادر به دیدن آن در لیست وای فای‌های حاضر در منطقه نخواهد بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Syiamak Bahari
    Syiamak Bahari | ۲۳ مرداد ۱۳۹۷

    شوخیتون گرفته شما هم اینارو همه میدونن دیگه این مطالب چیه

  • ARRIIA
    ARRIIA | ۲۳ مرداد ۱۳۹۷

    سلام مودم وای فای من یه مدتیه که اگه همزمان دوتا یا بیشتر وسیله وای‌فای بهش وصل بشن، به قطع و وصلیه شدیدی دچار میشه. یعنی باید وای فای گوشیتو خاموش کنی تا دوباره اینترنت بین مودم و گوشی برقرار بشه و البته بعد از چند ثانیه دوباره اینترنتش قطع میشه. . در واقع فقط اینترنت قطع میشه و ارتباط وای‌فای کماکان وصله. تعداد Clients رو 8 تنظیم شده. مودم با lan مشکلی نداره. لطفا اگه کسی بلده من رو راهنمایی کنه

مطالب پیشنهادی