ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

فیسبوک دستگاه شنیدن از طریق پوست را آزمایش کرد

وقتی ایده‌ی شنیدن از طریق پوست توسط «رجینا دوگان» رئیس پیشین ساختمان ۸ -بخشی سری از فیسبوک- مطرح شد، بسیاری آن را تخیلی خواندند. اما به نظر می‌رسد این ایده توسط «فردی آبنوسی» حداقل منجر ...

مانی میرجوادی
نوشته شده توسط مانی میرجوادی | ۲۰ مهر ۱۳۹۷ | ۱۲:۴۵

وقتی ایده‌ی شنیدن از طریق پوست توسط «رجینا دوگان» رئیس پیشین ساختمان ۸ -بخشی سری از فیسبوک- مطرح شد، بسیاری آن را تخیلی خواندند. اما به نظر می‌رسد این ایده توسط «فردی آبنوسی» حداقل منجر به ایجاد نمونه‌ای از این دستگاه شده است.

در ماه جولای مقاله‌ای منتشر شد که در آن اعلام شده بود تیمی تحقیقاتی از ساختمان ۸ فیسبوک در حال کار روی مچ بندی هستند که با شنیدن اصوات، ریشه‌ی کلمات را به لرزش فیزیکی تبدیل می‌کند.

تیمی ۱۲ نفره که نیمی از آن‌ها کارکنان ساختمان ۸ فیسبوک بودند علاوه بر توضیحات، به مقاله‌ی منتشر شده عکس‌هایی اضافه کردند که در آن نمونه‌ای از دستگاه مد نظرشان را نمایش می‌داد. علاوه بر تصویر و دیاگرام مربوط به دستگاه، نویسندگان به جزئیاتی در رابطه با آزمایش‌ این دستگاه روی نمونه‌های انسانی هم اشاره کردند. آزمایشی که در آن نمونه‌های مورد آزمایش باید کلمات دریافتی را رمزگشایی می‌کردند.

این دستگاه با استفاده از فونم یا واج‌ها کار می‌کند. هر واژه‌ای که ادا می‌کنیم در واقع می‌تواند به یک فونم تجزیه شود. فونم مجموعه‌ای از اصوات مربوط به کلمات است. مچ بند طراحی شده هرکدام از فونم‌های دریافتی را به یک لرزش تبدیل می‌کند به طوری که هرکدام از آن‌ها بنابر نوع ادایشان با دیگری متفاوت باشند.

این دستگاه از الکترود‌های بسیار زیادی تشکیل شده که باعث می‌شود این مچ‌بند به ادای تعداد زیادی از فونم‌ها یا واج‌ها بپردازد. در بخشی از این مقاله به نتیجه‌ی این آزمایش اشاره شده بود که در آن افراد مورد آزمایش به راحتی با مچ بند کنار می‌آمدند و در فهم کلمات توسط لرزش مچ بند بسیار خوب عمل می‌کردند.

لازم به ذکر است که فیسبوک تنها شرکتی نیست که در حال تلاش برای دستیابی به چنین دستگاهی باشد. در کنار فیسبوک، شرکتی خصوصی به نام Neuralink که توسط ایلان ماسک بنیان گذاری شده هم در رقابت برای ساختن چنین دستگاهیست. همچنین شرکت‌های استارتاپی بسیاری به دنبال هدفی مشابه هستند که تا به اینجا به نظر می‌رسد فیسبوک موفق تر عمل کرده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی