ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

USB آلوده
تکنولوژی

هشدار در مورد آلوده بودن حافظه های USB به بدافزارهایی از جمله استاکس نت

محققان امنیتی هشدار داده اند که بسیاری از حافظه های ذخیره سازی USB مورد استفاده در صنایع دارای بدافزارهای خطرناکی از جمله استاکس نت، میرای و واناکرای هستند و می تواند مشکلات جبران ناپذیری را برای صنایع ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۱۱ آبان ۱۳۹۷ | ۱۹:۳۰

محققان امنیتی هشدار داده اند که بسیاری از حافظه های ذخیره سازی USB مورد استفاده در صنایع دارای بدافزارهای خطرناکی از جمله استاکس نت، میرای و واناکرای هستند و می تواند مشکلات جبران ناپذیری را برای صنایع ایجاد کنند.

بر اساس گزارش وبسایت ZDNet بسیاری از سیستم عامل ها، تجهیزات و سیستم های کنترلی که در صنایع به کار می روند دارای اجزایی قدیمی هستند که به سادگی امکان به روز رسانی از راه دور را ندراند یا به کلی فاقد چنین امکانی هستند. یکی از راهکارهایی که برای حفاظت از این سیستم ها به کار می رود مخافظت از محیطی است که در آن قرار گرفته اند اما اگر یک فلش USB به این سیستم ها متصل شود می تواند تمامی قابلیت های امنیت در نظر گرفته شده را بی اثر کند.

شرکت هانیوِل درباره مخاطرات حافظه های USB هشدار داده است. گفته شده که این وسایل می توانند به عنوان تهدیدات عمدی و مهمی برای سیستم های صنعتی به کار روند و به عنوان تسلیحاتی برای آلوده کردن سرویس های مهم از جمله در حوزه آبرسانی یا انرژی کاربرد داشته باشند.

USB آلوده

هانیول با بررسی 50 مشتری خود در ایالات متحده، آفریقای جنوبی، اروپا و خاورمیانه دریافته که 44 درصد از دستگاه های USB موجود در شرکت ها، حداقل دارای یک فایل با مشکلات امنیتی بوده اند. از این تعداد، 26 درصد حاوی تهدیدهایی بوده اند که پتانسیل ایجاد اشکالات عملیاتی را داشته اند و می توانسته اند مشکلاتی از جمله از دست رفتن کنترل ها توسط اپراتورها را ایجاد کنند.

در این گزارش اعلام شده صنایعی از جمله نفت و گاز، انرژی و تولید مواد شیمیایی در معرض این آسیب پذیری ها قرار دارند. محققان در اسناد خود به حملات متنوعی اشاره کرده اند که از حافظه های USB حاوی فرم ویرها بهره می برند. از هر 6 مورد حمله یکی از آنها سیستم های کنترل صنعتی و دستگاه های اینترنت اشیا را هدف قرار می دهد.

در بین بدافزارهای مبتنی بر USB، تروجان ها بیش از بقیه معمول هستند و برخی از آنها می توانند درب پشتی ایجاد کنند، اطلاعات حساس را به سرقت ببرند و یا کنترل از راه دور دستگاه ها را فراهم آورند. در بین این فلش های آلوده یک درصد حاوی واناکرای هستند؛ همان بدافزاری که در سال 2010 تجهیزات هسته ای ایران را آلوده کرده بود.

پیش از این شرکت های دیگری از جمله اشنایدر و آی بی ام نیز در مورد حافظه USB آلوده هشدار داده بودند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی