ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

حملات سایبری روسیه
امنیت

فرانسه روسیه را به یک دهه حمله سایبری علیه خود متهم کرد

ظاهراً این اولین باری است که فرانسه صراحتاً دولتی خارجی را به حملات سایبری علیه خود متهم می‌کند.

مونا طحان
نوشته شده توسط مونا طحان | ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۸:۳۰

فرانسه در اقدامی بی‌سابقه روسیه را به حملات سایبری هدفمند در یک دهه گذشته متهم کرد. این حملات از خبر جعلی هک تلویزیون فرانسه توسط داعش تا افشای ایمیل‌های مکرون را شامل می‌شود. پاریس می‌گوید این حملات بخشی از استراتژی روسیه برای تخریب ثبات اروپاست.

نقش روسیه در حملات سایبری علیه فرانسه

براساس گزارش «TheVerge» مقامات فرانسوی روسیه را به حمایت از مجموعه‌ای از حملات سایبری برجسته علیه نهادهای این کشور در بیش از یک دهه متهم کردند. وزارت خارجه فرانسه رسماً این حملات و چند حمله دیگر را به گروه «APT28» منتسب می‌داند؛ واحدی وابسته به اطلاعات نظامی روسیه (GRU) که با نام «Fancy Bear» نیز شناخته می‌شود.

حملات سایبری روسیه

این گروه در آمریکا به‌خاطر هک ایمیل‌های «هیلاری کلینتون» در انتخابات 2016 و حملات سایبری به ساختارهای سیاسی شناخته‌ شده است. در فرانسه نیز APT28 به همان شیوه عمل کرده؛ ایمیل‌های مکرون یک روز پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه منتشر شد تا بر رأی‌دهندگان اثر بگذارد. خبر جعلی هک تلویزیون فرانسه نیز سال 2015 در بحبوحه حملات تروریستی «باتاکلان»، با هدف ایجاد رعب و وحشت در کشور انجام شد.

به گفته دولت فرانسه، از سال 2021، کمی پیش از تهاجم روسیه به اوکراین، حملات سایبری GRU علیه فرانسه و دیگر اعضای اتحادیه اروپا افزایش یافت.

این حملات فقط متوجه نهادهای دولتی نبوده، بلکه حوزه‌هایی مانند مالی، هوافضا و دفاع، سازمان‌های ورزشی مرتبط با المپیک 2024 پاریس، اندیشکده‌ها و رسانه‌ها را نیز هدف گرفته است. فرانسه نیز برای نمایش توانمندی‌های سایبری خود اعلام کرده موفق به شناسایی موقعیت جغرافیایی یکی از واحدهای گروه APT28 شده است.

ابعاد حملات سایبری روسیه علیه نهادهای اروپایی

حملات سایبری روسیه

این نخستین باری است که فرانسه صراحتاً سرویس اطلاعاتی خارجی را عامل حمله سایبری معرفی می‌کند. درعین‌حال، فضاهای ژئوپلیتیکی نیز درحال تغییرند. «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه، حاضر به عقب‌نشینی از اوکراین نیست، مگر اینکه سرزمین‌های اشغالی را حفظ کند؛ موضعی که برای اوکراین و اتحادیه اروپا پذیرفتنی نیست. حملات سایبری روسیه تهدیدی جدی برای امنیت ملی و سلامت انتخابات اروپا تلقی می‌شود.

مکرون یک روز پیش از بیانیه وزارت خارجه در مصاحبه‌ای اعلام کرد فرانسه و متحدان غربی‌اش، ازجمله دونالد ترامپ، 8 تا 10 روز آینده فشارها بر روسیه را افزایش خواهند داد. او همچنین اعلام کرد فرانسه و لهستان به‌زودی پیمان دوستی امضا می‌کنند که شامل همکاری‌های مشترک برای مقابله با دخالت روسیه در انتخابات از طریق حملات سایبری و کارزارهای اطلاعات جعلی خواهد بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی