ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

کشف فسیل کوچک‌ترین دایناسور دنیا در کره جنوبی؛ گنجشکی از 110 میلیون سال پیش

کلمه دایناسور معمولاً ما را به یاد موجودات غول پیکری مانند تی-رکس و براکیوسوروس می اندازد که گام هایشان زمین را می لرزانند. اما همه دایناسورها عظیم الجثه نبوده اند و برخی از انواع آنها ...

محسن خوشنود
نوشته شده توسط محسن خوشنود | ۳ آذر ۱۳۹۷ | ۰۸:۳۰

کلمه دایناسور معمولاً ما را به یاد موجودات غول پیکری مانند تی-رکس و براکیوسوروس می اندازد که گام هایشان زمین را می لرزانند. اما همه دایناسورها عظیم الجثه نبوده اند و برخی از انواع آنها نهایتاً به اندازه یک گنجشک امروزی رشد می کرده اند.

فسیل ردپای یکی از این موجودات کوچک اخیراً در کره جنوبی کشف شده که با توجه به ابعاد، دانشمندان لقب کوچک ترین دایناسور دنیا را به آن داده اند. دایناسور مورد بحث که طول ردپای آن کمتر از 1.5 سانتیمتر بوده، به خانواده رپتورها تعلق داشته و از کف دست کوچکتر بوده است.

دایناسور

به گفته دکتر آنتونی رومیلیو سرپرست تیم اکتشاف، اندازه کوچک ردپاهای کشف شده در دنیای دایناسورها شگفت انگیز بوده و احتمالاً توسط جانوری در ابعاد یک گنجشک به وجود آمده اند.

دایناسور کشف شده به خانواده رپتورها تعلق دارد

دانشمندان فعلاً نام «درومیساریفورمیپس راروس»! به معنی «ردپاهای کمیاب یکی از اعضای خانواده رپتورها» را برای دایناسور مورد بحث انتخاب کرده اند. البته هنوز مطمئن نیستند که ردپاهای کشف شده، مربوط به یک موجود بالغ بوده یا بچه دایناسورها این ردپاها را به جا گذاشته اند. همچنین دلیل قرار دادن درو-راروس در خانواده رپتورها، داشتن دو انگشت در پا و یک پنجه خمیده (که زمین را لمس نمی کند) بوده است.

طبق گفته های رومیلیو، پیش از این نیز دایناسورهای کوچکی مانند میکرورپتورهای چینی کشف شده بودند که ابعادی در اندازه یک کلاغ امروزی داشتند. اما فسیلی که اخیراً پیدا شده، تفاوت های آشکاری با نمونه های قبلی داشته و احتمالاً مربوط به گونه کاملاً متفاوتی است. با این حال اگر ثابت شود ردپاها متعلق به بچه دایناسورها بوده اند، تشخیص گونه آنها کار دشواری خواهد بود.

گفتنی است درو-راروس گوشتخوار بوده اما مشخص نیست که آیا مانند عموزاده های چینی خود به شکار ماهی می پرداخته، یا رژیم غذایی آن از موجودات دیگری تشکیل می شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • saeed
    saeed | ۳ آذر ۱۳۹۷

    در کل طبق متنی که گذاشتین هیچی معلوم نیس اما عکس رو با اطمینان قرار دادین

مطالب پیشنهادی