غبار ماه باعث ابتلای انسان به بیماریهای مرگبار میشود
در حالی که برخی شرکتهای فضایی از بازگشت به ماه و تاسیس پایگاه روی آن سخن می گویند، محققان پی برده اند که تاثیر مخرب غبار این کره روی انسان بیش از آن چیزی است ...
در حالی که برخی شرکتهای فضایی از بازگشت به ماه و تاسیس پایگاه روی آن سخن می گویند، محققان پی برده اند که تاثیر مخرب غبار این کره روی انسان بیش از آن چیزی است که تصور می شد.
خاک ماه بر خلاف زمین نه تنها از اکسیژن، آب و فعالیت زیستی محروم است بلکه همیشه در معرض پرتوهای کیهانی، تغییراتی دمایی فراوان و اجرام فضایی قرار دارد. این تفاوت باعث ایجاد بار ساکن و واکنش پذیر شدن خاک ماه می شود که برای موجودات زنده خطرناک است.
مدت ها از سفر انسان به ماه می گذرد و اغلب نمونه های غبار و صخره موجود روی زمین در دهه های ۶۰ و ۷۰ میلادی و طی ماموریت آپولو به زمین آورده شده اند. در آن زمان محققان حدس می زدند که غبار نزدیکترین همسایه زمین روی انسان، فضاپیماها و تجهیزات اثرات مخربی دارد، حالا اما ابعاد ناگوارتری از این مساله مشخص شده است.
محققان دانشگاه Stony Brook نیویورک با بررسی نمونه های غبار ماه پی برده اند که این مواد ممکن است باعث ابتلای انسان به سرطان شود. واکنش این غبار با سلول های انسانی به ایجاد رادیکال های هیدروکسیلی منجر می شود که به عنوان ذرات واکنش پذیر با سرطان ریه ارتباط دارند.
مطالعات صورت گرفته در این زمینه حاکی از این است که غبار ماه با آسیب زدن به DNA درون سلول ها به سرطان منجر می شود. در این تحقیق سلول های مغزی موش و سلول های ریه انسان در معرض ترکیبات شبیه به خاک ماه قرار داده شدند اما در نهایت ۹۰ درصد از این سلول ها از بین رفتند.
این یافته ها بدین معنی نیست که انسان نباید به ماه بازگردد و هدف از آن تنها هشدار دادن به آژانس های فضایی برای اتخاذ معیارهای امنیتی بیشتر است. مطالعات پیرامون ماه روی نیمه روشن این کره صورت گرفته اما کاوشگر Chang'e-4 چین برای اکتشاف بخشی از ماه که تا به حال از دسترس انسانها دور بوده آماده میشود.
تماشا کنید: ناسا به دنبال کاهش اندازهی ماشینهای ماهنورد است
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.