مدیر کل دفتر وزارت ارشاد: رسانه ملی ایران تلگرام است
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باور دارد دورهای که ما رسانه اجتماعی را نادیده بگیریم تمام شده و امروزه مردم رسانههای خارجی را میبینند. «حمیدرضا ضیایی پرور» همچنین معتقد است ...
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باور دارد دورهای که ما رسانه اجتماعی را نادیده بگیریم تمام شده و امروزه مردم رسانههای خارجی را میبینند. «حمیدرضا ضیایی پرور» همچنین معتقد است که با نگاهی به جمعیت بیش از 40 میلیونی کاربران تلگرام در کشور، در واقع رسانه ملی ایران تلگرام است.
ضیاییپرور در سمینار علمی تخصصی رسانه و اقتصاد با بیان اینکه خودش با موبایل تمام اخبار رسانهها را رصد میکند تاکید کرد که شبکههای اجتماعی یک ارتباط دو سویه بین مردم ایجاد کرده است. او رسانهها را موتور محرک اقتصاد دانست و آنها را موجب رشد کسبوکارها و حتی مسائل پیچیده اقتصادی دانست:
«وقتی یک یا چند رسانه تاثیرگذار در ایران مردم را تشویق و ترغیب به خرید و فروش دلار می کنند، آن وضعی که دیدیم در کشور ایجاد می شود و امروز هم برعکس آن اتفاق را شاهد هستیم.»
مدیر کل دفتر وزارت ارشاد کشور عنوان کرد که مرجع رسانهای مردم از رسانههای داخلی به رسانههای خارجی تغییر پیدا کرده و دولت در تلاش است تا این چرخه را به مسیر درست و اصلی خود برگرداند. به گفته او بررسی ها نشان می دهد نخبگان جامعه، یعنی نخبگان سیاسی، فکری و سرمایه ای این سه گروه مخاطب رسانه خارجی هستند. گروه دوم طبقه متوسط هستند، رسانه قالب طبقه متوسط جامعه فضای مجازی است و طبقات پایین دستی از رسانه های ما استفاده می کنند هرچند که ماهواره هم دارند:
«در حوزه رسانههای مجازی هم بالغ بر ۶۰ درصد از مردم به اینترنت دسترسی دارند؛ چیزی حدود ۵۵ میلیون نفر که از این تعداد، بین ۴۰ تا ۴۵ میلیون نفر از تلگرام استفاده میکنند و در واقع رسانه ملی ایران تلگرام است. به همین دلیل فیلتر کردند و سیاست انقباضی تشکیل دادند اما مردم ترکش نکردند.»
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اینستاگرام را رسانه دوم مجازی ایران و توییتر را رسانه سوم دانست و در وصف سومین رسانه از دیدگاه او گفت:« اکثرا افراد فعال در حوزه سیاسی در توییتر حضور دارند، توییتر رسانه گروه نخبگانی است که گروه مرجع هم هستند.»
ضیایی پرور باور دارد رسانهها در ایران برخلاف دنیا حالتی جزیرهای دارند و مجموعه فراگیری نیستند. او همچنین معتقد است با بررسی رسانه هر کشور می توان اقتصاد آن را متوجه شد: «امروز رسانه چاپی ایران رو به تعطیلی است، مدل جالبی که در حال ایجاد است، استارتاپ های جدید بوده، الگوی این مدل در شبکه های اجتماعی وجود دارد.»
وزیر ارشاد با اشاره به افراد فعالی در شبکههای مجازی همچون لقمه شو و سوریلند،تولید محتوای فردی را در جایگاهی بالا میداند که روز به روز رشد بیشتری میکنند:
«روزنامه نگاری سلبریتی، سنسوری و دیتا در حال ورود به فضای رسانه ای کشور هستند و باید این رسانه ها را نسبت به گذشته بیش از پیش شناخت.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
آقایون دیگه حناتون برامون رنگ نداره.
دلقک ها.
این همه گند زدن
دلار و برجام... و زندگی مردم
میخوان پشت تلگرام قایم بشن
مگه اون حسن رییس شورای فضای مجازی نیست
عمه من دستور داد فیلتر بشه