معاون قوه قضاییه: تمام فعالیتهای تلگرامی مجرمانه نیست
معاون فرهنگی قوه قضاییه معتقد است تمام کارهایی که در فضای مجازی مانند تلگرام انجام میشود، مجرمانه نیست و باید سواد رسانهای مردم را افزایش داد چون فضای مجازی را نمیتوان تعطیل کرد. «حجت الاسلام ...
معاون فرهنگی قوه قضاییه معتقد است تمام کارهایی که در فضای مجازی مانند تلگرام انجام میشود، مجرمانه نیست و باید سواد رسانهای مردم را افزایش داد چون فضای مجازی را نمیتوان تعطیل کرد.
«حجت الاسلام هادی صادقی» به ایرنا توضیح داده تمام فعالیتهای تلگرامی مجرمانه نیست و در درون آن هم کارهای خوب و هم کارهای مجرمانه انجام میشود که البته همین فضا زمینهای برای پنهان شدن مجرم و انجام عمل مجرمانه به وجود میآورد. به گفته او اگر چنین اتفاقی بیفتد، مسئولان و تسهیل کنندگان آن، مشارکت در جرم دارند:
«فضای مجازی را نمی توان تعطیل کرد چون نیاز مردم است ولی باید بهره برداری مثبت از آن صورت بگیرد و دولت وظیفه دارد از آن حمایت کند. دولت باید از تولیدات داخلی حمایت کند. ما در این زمینه عقب هستیم و از طرف دیگر بسترهای دشمن کاملاً وجود دارد و به راحتی کار میکنند و اعمال مجرمانه در آن واقع می شود و صدها پرونده و بلکه هزاران پرونده در سراسر کشور وجود دارد. معمولا کسی که جرم علیه او در فضای مجازی واقع شده مثلا هک شده یا از حسابش پول برداشت شده، نمی تواند شکایت خود را به نتیجه برساند؛ چون سرنخ ها در بعضی از فضاها و پیام رسان ها گم می شود.»
مدیر تلگرام شریک جرم است
صادقی میگوید در تلگرام وضعیت رسیدگی به گونهای است که مدیر آن اجازه رسیدگی نمیدهد. یعنی اگر دادستانی بخواهد به پلیس فتا دستور دهد تا جرمی را پیگیری کند و سرنخ هایی را بیابد، مدیر تلگرام اجازه نمیدهد. اینطور که صادقی میگوید مدیر تلگرام نیز دقیقا شریک جرم است و در این میان مردم قربانی میشوند و وظیفه دولت است که این بستر را جمع کنند و نگذارد از مردم دزدی شود یا به آنان اهانتی صورت بگیرد:
«دولت وظیفه دارد جلوی سوء استفادهها و ضربه زدنها را بگیرد و هر زمانی که پرونده در دستگاه قضایی مطرح شود، در آنجا نیز مجازات لازم انجام میشود به شرط اینکه بتوانند مجرم را پیدا کنند که این مسائل وظیفه دادستانی است و کارها را انجام میدهند اما آنها به تنهایی نمیتوانند با این حجم از جرایم مقابله کنند. چون اصل بستر، مناسب نیست و در ابتدا باید زمینه مناسب و سالم ایجاد و جایگزین شود.»
افزایش سواد رسانهای باعث کاهش وقوع جرم میشود
معاون فرهنگی قوه قضاییه معتقد است اولین گام برای جلوگیری از وقوع جرایم فضای مجازی افزایش آگاهی و سواد رسانهای مردم است تا از وقوع جرم پیشگیری شود. او ضمن اشاره به حفظ حریم شخصی در فضای مجازی توضیح میدهد پیامی که فردی در یک شبکه پیام رسان میگذارد، به گونهای که همه میتوانند آن را ببینند مصداق حریم خصوصی نیست و اگر پیامی خلاف قانون منتشر شود، خلاف عمومی محسوب میشود.
به گفته صادقی برای جلوگیری از وقوع جرم در فضای مجازی باید به گونهای عمل کرد که کار به جرایم کشیده نشود. یعنی باید آگاهی افراد را افزایش داد و سواد رسانهای و سواد فضای مجازی مردم را ارتقاء بخشید تا مردم ناخواسته دچار اعمال مجرمانه نشوند:
«گام دوم آن است که دولت این فضا را سالم سازی کند. مسئولان دولتی و متولیان مخابرات و ارتباطات وظیفه دارند که مسیر وقوع جرم را مسدود کنند و این وظیفه اولیه دولت برای پیشگیری است و سپس به حمایت از پیام رسانهای داخلی بپردازند. این پیام رسانها قابل مدیریت و کنترل هستند و مورد اعتماد مردم نیز هستند و آنگاه مردم میتوانند به راحتی و با شیوه سالم در فضای مجازی به تبادل اطلاعات و عکس و چیزهایی که نیاز دارند، یپردازند.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
وقتی مملکت ما گیر اخوندا بیوفته چه انتظاری میشه داشت
این خودش مجرمه!! ? ?
ای کاش این آخوند ها در کاری که که تخصص داشتند خدمت میکردند. چطور پیدابشه کسی که برای این آقا توضیح بده حکومت نباید خیلی جاها دخالت کنه چون مقدور نیست لازم نیست و حتی ممکن نیست(!) جهان طوری نیست که به اراده خلیفه هر امری شدنی باشه (چهل سال دنبال هدایت زوری مردم هستند و هر از چند گاهی ارد ناشتا میدهند که علوم اسلامی بسازید (انگار علم چیزی شبیه داستان هزارو یک شب هست)). این تصمیمات براین مبنا گرفته میشه که مردم باید مجبور باشند آن طور که صحیح است زندگی کنند.وقت و هزینه را جایی بی حاصل خرج میکنند و شکم مردم خالی میشه تغریبا چنین وضعیتی داریم
بعد مسئولان و کسایی که دزدی و خیانت میکنند کشور رو به زانو میندازن کی برخورد میکنه؟
قیافه روخدایی. شرارت ازش میباره