موافقت ضمنی شهرداری تهران با افزایش هزینه تردد در پایتخت
طی چند سال اخیر یکی از مهمترین راهکارهای شهرداری تهران کاهش حجم ترافیک و کوتاه کردن مسیرها در این کلان شهر، ساخت تونل های شهری در قالب پروژه های عظیمی است که با احداث آنها ...
طی چند سال اخیر یکی از مهمترین راهکارهای شهرداری تهران کاهش حجم ترافیک و کوتاه کردن مسیرها در این کلان شهر، ساخت تونل های شهری در قالب پروژه های عظیمی است که با احداث آنها تا حد قابل قبولی از مشکلات ترافیکی را مرتفع کرده است.
اواخر دی امسال خبر رسید که شهرداری تهران لایحه دریافت عوارض از 5 تونل شهری (نیایش، رسالت، توحید، شهدای غزه ، امیرکبیر) و اتوبان صدر را تصویب کرده و قرار است به زودی این طرح در شورای اسلامی شهر تهران مطرح شود.بر اساس لایحه شهرداری شهروندان برای عبور و مرو باید 3 هزار تومان پرداخت می کردند و مولفههایی که نرخ عوارض را تعیین می کردند شامل طول تونل، داشتن معاینه فنی و معاینه فنی برتر، ساعت تردد بود.
البته چنین لایحهای پیش از این در سال 94 از سوی شهرداری تهران تدوین و برای بررسی در اختیار شورای شهر قرار گرفت، اما به بهانه شرایط بد اقتصادی توسط معاونت حمل و نقل شهرداری پس گرفته شد.
پیش از این نیز چنین لایحه ای از سوی شهرداری تهران ارائه شده بود با مطرح شدن بحث لایحه اخذ عوارض برخی گله مند شدند که چرا مجددا از مردم پول گرفته میشود و با توجه به شرایط اقتصادی آن زمان و افزایش ناگهانی قیمتها شهرداری ترجیح داد این لایحه را پیگیری نکرده و آن را از شورا پس گرفت.
اعطا افزود: پس از ارسال لایحه از شهرداری، شورا با رعایت جمیع جهات و مصالح عمومی تصمیم گیری خواهد کرد.
همچنین حجت نظری دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در توئیتر خود نوشت که اخذ عوارض از خودروها برای تردد در تونلهای شهری صرفا ایدهای است که معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار مطرح کرده و لایحهای برای آن به شورا نیامده است.
وی اضافه کرد: مردم دستگاه پولسازی برای جبران کسری بودجه نیستند و با شناختی که از همکاران خود دارم این پیشنهاد در صورت ارائه به شورای شهر رد میشود.
پیروز حناچی شهردار تهران بلافاصله واکنش نشان داد و گفت: در موضوعات مختلفی مسائل کارشناسی مطرح میشود و در واقع تا تصویب آن، این مسئله نباید رسانهای شود.
وی ادامه داد: اینگونه موارد نیز از جمله موضوعاتی است که مباحث، کارشناسی میشود و در واقع تا تبدیل شدن آن به لایحه و ارسال آن از سوی شهرداری به شورا و در نهایت تصویب آن نمیتوان موضوعی را مطرح کرد.
شهرداری تهران نمی تواند حقوق شهروندان را نقض کند
با توجه به واکنش های مثبت و منفی اخذ عوارض از تردد خودروها در سطح شهر تهران باید گفت، این کار جز اینکه منبع در آمد خوبی برای ثروتمندتر شدن شهرداری تهران است سود دیگری ندارد. اینکه شهرداری به دنبال افزایش درآمد برای خود باشد خلاف قانون نیست اما قرار هم نیست این افزایش درآمد با نقض حقوق شهروندان تهرانی باشد.
بیش از یک ماه از این موضوع گذشت و شهردار تهران این بار در جمع خبرنگاران حاضر و از منتفی شدن دریافت عوارض از تونل های شهری خبر داد و گفت: این طرح در حد ایده بود و به تصویب نرسید البته در خیلی از کشورهای این ایده اجرای می شود اما اجرایی کردن این طرح در داخل شهر راحت نیست؛ شاید پروژه های که از این به بعد توسط بخش خصوصی اجرا میشود؛ پولی شود مثل اتوبان کمربندی شهید شوشتری که برای استفاده از آن عوارض گرفته می شود ولی در داخل شهر این ایده اجرا نخواهد شد و به تصویب شورای شهر هم نرسیده است.
به گفته حناچی، تراکم فروشی نداریم البته شرایط اقتصادی ما هم خوب نیست و دخل و خرج با هم نمی خواهند اما تلاش می کنیم وعدهها عملی شود.
مسئولان شهری مدام از نبود پول و بدهی های هنگفت شهرداری می گویند و معتقدند که مردم باید هزینه های حضور در شهر را پرداخت کنند.
مرتضی الویری عضو شورای شهر تهران در این باره گفت: برای تأمین هزینهها 4 راه بیشتر نداریم، یا باید وام بگیریم، تراکم فروشی کنیم، از دولت پول بگیریم و یا اینکه از مردم هزینهها را دریافت کنیم. طبیعتاً وام گرفتن روش منطقی نیست برای اینکه برای شهرداری تعهد ایجاد میشود و دائماً روی آن سود میآید. اگر بخواهیم از دولت هم پول بگیریم دولت چنین منبعی ندارد و در حال حاضر کسری بودجه شدید دارد.
وی ادامه داد: تراکم هم نمیتوانیم بفروشیم چرا که زندگی را برای آیندگان دشوار و فضای شهر را نازیبا و بدتر میکنیم. بنابراین تنها راهی که باقی میماند این است که مردم هزینههای واقعی را پرداخت کنند.
عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که در یک و نیم سال گذشته چه میزان دریافتی از دولت داشتهایم گفت: متأسفانه خیلی دریافتی نداشتیم به عنوان مثال دولت باید یک سوم هزینه یارانه بلیط مترو را پرداخت کند که نمیدهد؛ برخی عوارض که مربوط به شهرداری است را هم پرداخت نمی کند؛ مثلاً در سالی که گذشت قرار بود سهم شهرداری را از مالیات بر ارزش افزوده بدهند که آن را اختصاص به یارانهها دادند که البته با مصوبه اخیر امیدواریم به شهرداریها بازگردد.
الویری گفت: مطلع هستیم دولت در تنگناهای مالی است و برخی حقوق که مربوط به شهرداریها است از طریق دولت پرداخت نمیشود.
بر اساس این گزارش، به نظر می رسد مسئولان از پس هزینه های شهر بر نمی آیند و همچنین بسیاری از پروژهها متوقف شده است و مدیران هر بار برای تامین هزینهها یک ایده جدید مطرح می کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
جالبه تاوان بدهی پنجاه و دو هزار میلیارد تومانی آقای قالیباف رو مردم باید بدهند.به جای زدن جیب مردم از این آقا بپرسید این همه پول چی شد؟ یا پرونده فساد معاونش به کجا رسید؟.
یعنی از اینور تونل بخوای بری اونور باید سه تومن بدی؟
تبسی سوار میشی اینور شهر میره اونور ۱۲ تومن
جالبه پول میگیرن واسه چیز هایی که با بودجه بیت المال ساخته شده و از مالیات مردم ایران گرفته شده این دزدی نیست پس چیه