ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

وزن کهکشان راه شیری
علمی

وزن کهکشان راه شیری چقدر است؟

یکی از پرسش هایی که این اواخر ذهن دانشمندان ناسا را به خود مشغول کرده بود وزن کهکشان راه شیری است که برای پاسخگویی به این سوال نیز دانشمندان از دیتایی استفاده کردند که تلسکوپ ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۴:۳۰

یکی از پرسش هایی که این اواخر ذهن دانشمندان ناسا را به خود مشغول کرده بود وزن کهکشان راه شیری است که برای پاسخگویی به این سوال نیز دانشمندان از دیتایی استفاده کردند که تلسکوپ فضایی هابل و ماهواره Gaia متعلق به سازمان فضایی اروپا به زمین مخابره کرده بودند.

بعد از بررسی های مختلف دانشمندان ناسا وزن کهکشان راه شیری را برابر با ۱.۵ تریلیون برابر توده خورشید اعلام کردند. اما یکی از نکات جالب در بیانیه ناسا پیرامون وزن کهکشان راه شیری آن است که ۲۰۰ میلیارد ستاره موجود در این کهکشان تنها درصد بسیار کوچکی از توده آن را می سازند.

این سهم کوچک علاوه بر ۲۰۰ میلیارد ستاره ای که به آنها اشاره کردیم سیاهچاله عظیمی که در مرکز راه شیری قرار دارد را هم شامل می شود که توده آن چهار میلیون برابر خورشید است. بخش اعظمی از وزن کهکشان راه شیری را ماده تاریک می سازد؛ ماده ای نامرئی و راز آلود که گفته می شود نقش داربست را در عالم هستی ایفا می کند و ستاره ها را سرجایشان نگه داشته است. این ماده نه نور را جذب می کند و نه از خود متصاعد می نماید.

وزن کهکشان راه شیری

در تحقیقات قبلی دانشمندان وزن کهکشان راه شیری را بین ۵۰۰ میلیارد تا سه تریلیون برابر توده خورشید ارزیابی کرده بودند و حالا رقم اعلام شده کاملا با این برآورد همخوانی دارد. ناسا اعلام کرده معیارش برای اعلام این رقم میزان روشنایی کهکشان هایی بوده که در راه شیری وجود دارند.

در تحقیقات قبلی وزن راه شیری برابر با ۵۰۰ میلیارد تا سه تریلیون برابر خورشید اعلام شده بود

همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم سازمان فضایی آمریکا برای اندازه گیری وزن راه شیری از دیتایی استفاده کرد که تلسکوپ هابل و Gaia از حرکت سه بعدی خوشه های ستاره ای دایره ای شکل به دست آورده بودند. این خوشه های ستاره ای هرکدام شامل صدها هزار ستاره هستند و معمولا در نزدیکی مرکز کهکشان راه شیری حرکت می کنند.

دانشمندان بعد از ترکیب کردن دیتای به دست آمده از این دو تلسکوپ فضایی موفق شدند توزیع اجرام در راه شیری را تا فاصله یک میلیون سال نوری از زمین تخمین بزنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • mohammad ghorbani
    mohammad ghorbani | ۲۱ اسفند ۱۳۹۷

    من اگه به این فکر کنم که برم یه کشور دیگه زندگی کنم هزارتا فکر مخالف میاد توی ذهنم که چزوری از فلان چیزا دل بکنم. اما وقتی به مطالب اینطوری میرسم و بهشون فکر میکنم نه تنها فکر منفی سراغم نمیاد،‌ که خوشحال هم میشم سفری اتفاق بیوفته. انگار که خونه ی اصلی اونجاس

  • amirhossein
    amirhossein | ۲۰ اسفند ۱۳۹۷

    سلام ‌. دیجیاتو این جرم هست نه وزن . لطفا اصلاح کنید

  • herogame
    herogame | ۲۰ اسفند ۱۳۹۷

    پرسشی که مردم ایران همیشه بهش فکر میکنن اینه که یه کیلو گوشت چقدر میخواد بشه! پرسش اونا اینه که کهکشان چقدر وزن داره!

    • آریا
      آریا | ۲۰ اسفند ۱۳۹۷

      پروفسور حقوق بشر گفت که خودمون انتخاب کردیم

  • Bardia Ath
    Bardia Ath | ۲۰ اسفند ۱۳۹۷

    مطالب علمی دیجیاتو فوق العاده هستش
    سپاس از شما بانو مریم موسوی

مطالب پیشنهادی