اینترنت چگونه از اقیانوس ها عبور می کند؟
اینترنت در برگیرنده کدهای بسیار کوچکی است که با کمک سیم هایی به نازکی یک رشته مو که در بستر اقیانوس ها کار گذاشته شده اند به سراسر دنیا ارسال می گردند. همین حالا که ...
اینترنت در برگیرنده کدهای بسیار کوچکی است که با کمک سیم هایی به نازکی یک رشته مو که در بستر اقیانوس ها کار گذاشته شده اند به سراسر دنیا ارسال می گردند. همین حالا که این مطلب را می خوانید یک میلیون و دویست هزار کیلومتر کابل قاره های مختلف را به هم متصل کرده تا به تقاضای سیری ناپذیر انسان برای ارتباط یافتن با دیگران و سرگرمی پاسخ داده شود. شرکت های مختلف هم برای مشارکت در پروژه های کارگذاری کابل های بستر دریا که در واقع مانند آزادراهی مشترک برای تمامی آنهاست بخشی از سرمایه خود را به این پروژه ها اختصاص میدهند و در ساخت آنها مشارکت می کنند.
البته از آن زمان تاکنون تکنولوژی های وایرلس و ماهواره ای تازه ای اختراع شده اند، با این حال اما کابل ها همچنان سریع ترین و مقرون به صرفه ترین راه برای ارسال اطلاعات به آنسوی اقیانوس ها محسوب می شوند.
اما این روش همچنان هزینه های گزافی را بر دوش کشورها و شرکت ها می گذارد؛ البته گوگل حرفی در مورد هزینه پروژه کابل کشی به شیلی به میان نیاورده اما متخصصان اعلام کرده اند که پروژه های بستر دریا بسته به طول کابل کشی ها تا ۳۵۰ میلیون دلار هزینه میبرند.
خوشبختانه ما در دورانی زندگی می کنیم که شرکت های مخابراتی بخش اعظمی از کابل ها را در بستر اقیانوس ها کار گذاشته اند اما در یک دهه اخیر غول های تکنولوژی آمریکا فعالیت های خود در این زمینه را گسترش داده اند. به طور مثال گوگل این اواخر حمایت مالی ۱۴ پروژه کابل کشی در بستر اقیانوس را بر عهده داشته است. آمازون، فیسبوک و مایکروسافت نیز از شرکت های دیگری هستند که در پروژه های مشابه مشارکت داشته اند و دیتاسنترهای موجود در آمریکای شمالی، آسیا، اروپا و آفریقا را به هم متصل کرده اند.
باید بگوییم کشورها کابل های بستر دریا را به سان زیرساخت های کلیدی خود در نظر می گیرند و این پروژه ها همواره نقاط اشتعال در اختلافات ژئوپولیتیکی بوده اند. سال گذشته استرالیا قدم پیش نهاد تا جلوی یکی از پروژه های هواوی را بگیرد که قرار بود از طریق کابل های بستر دریا استرالیا را به جزایر سالامون متصل کند. علت هم این بود که دولت استرالیا تحت تاثیر پروپاگاندای آمریکا قرار گرفته بود و بیم آن را داشت که دولت چین به واسطه هواوی کنترل اطلاعاتی که قرار است از طریق این کابل ها منتقل شوند را در دست بگیرد.
یان دیوریکس کاپیتان کشتی در مصاحبه ای که با نیویورک تایمز در این باره انجام داده اظهار داشت یکی از مهم ترین مسئولیت هایش در طول این سفر چند هفته ای به اقیانوس حفظ روحیه خدمه بوده است.
ایجاد زیرساخت های دنیای دیجیتال کاری به شدت پرزحمت است.
دیوربل با داشتن ۵۳ اتاق خواب و ۶۰ سرویس بهداشتی میتواند تا ۸۰ نفر را در خود جای دهد. این تیم به دو گروه با ۱۲ ساعت کار در شبانه روز تقسیم می شوند. جالب اینکه در تمام طول راهروهای کشتی میتوان تابلوهای «سکوت را رعایت کنید» را دید چون در هر لحظه نیمی از خدمه خواب هستند.
دیوربل همچنین محموله ای عظیم از آذوقه را با خود دارد چراکه باید ۶۰ روزی را در دریا باشد؛ این محموله حدودا دویست قرص نان، صد بشکه شیر، پانصد کارتن تخم مرغ، ۳۶۰ کیلوگرم گوشت، ۵۴۰ کیلوگرم مرغ و ۸۰۰ کیلوگرم برنج را شامل می شود. علاوه بر این ۳۰۰ رول دستمال کاغذی، ۵۰۰ رول دستمال توالت، ۷۰۰ عدد صابون و تقریبا ۲۷۰ کیلوگرم مواد شوینده نیز در کشتی وجود دارد و هیچگونه نوشیدنی الکلی در عرشه وجود ندارد.
والت اوسوالد یکی از تکنسین هایی که ۲۰ سال است کابل به کشتی منتقل می کند در این باره می گوید هنوز هم دریا زده می شوم. او چسب کوچکی را پشت گوش خود می گذارد تا از ایجاد حالت تهوع جلوگیری نماید.
در طول این ماموریت چند هفته ای هوا در برهه هایی بسیار بد می شود و طول امواج گاهی به ۶ متر می رسد. به همین خاطر گهگاه کاپیتان فرمان می دهد که کابل بستر دریا را قطع کنند و به نقطه بهتری برای کابل کشی بروند. با بهتر شدن شرایط، کشتی دوباره به آن موقعیت بر می گردد و کابل بریده شده را که به یک شناور در همان نزدیکی متصل شده بود مجددا به کابل درون کشتی متصل کرده و فرایند نصب را از سر می گیرد.
کار روی کشتی بسیار کند و خسته کننده است. کشتی ماه ها روی آب حرکت می کند و برای آنکه کابل به آرامی از داخل محفظه های مسی خارج شده و از طریق منفذ انتهای کشتی خارج شود در بیشتر مواقع بسیار کند حرکت می کند و سرعت آن از ۹ کیلومتر بر ساعت فراتر نمی رود. در نزدیکی ساحل خطر آسیب رسیدن به کابل ها بیشتر است و کاپیتان با استفاده از نوعی خیش زیردریایی کابل را در بستر دریا قرار می دهد.
بعد از پروژه آمریکای لاتین، گوگل قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ کابل جدیدی را در بستر دریا قرار دهد و ویرجینیا را به فرانسه متصل کند. این شرکت ۱۳ دیتاسنتر باز در سراسر جهان دارد و هشت دیتاسنتر دیگر نیز در دست ساخت دارد که همگی شان در کنار هم چندین تریلیون سرچ موتور جستجوی گوگل و آپلود ۴۰۰ ساعت ویدیو در هر دقیقه را روی پلتفرم یوتوب ممکن می کنند.
استوول از گوگل که از کابل های بستر دریا برای خود گردنبندی ساخته اینطور می گوید:
این در واقع مدیریت یک فرایند چند بعدی و بسیار پیچیده است.
تقاضا برای کابل های بستر دریا در مواردی زیاد می شود که کسب و کارهای بیشتری روی سرویس های محاسباتی مبتنی بر کلاود تمرکز کنند. از سویی، تکنولوژی های مورد انتظار از جمله هوش مصنوعی و ماشین های بدون راننده همگی نیازمند انتقال سریع داده هستند. به لطف این کابل ها مناطق دور افتاده دنیا هم حالا اینترنت دارند و طبق گزارش سازمان ملل متحد برای نخستین بار بالغ بر نیمی از جمعیت دنیا حالا آنلاین هستند.
دبی برسک معون شرکت ساب کام که مدیریت پروزه گوگل را بر عهده دارد در این باره میگوید:
این اتفاق به لطف بخش بزرگی از زیرساخت محقق شده. همه این دیتا از طریق کابل های بستر دریا منتقل می شوند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سوال اینجاست ایا امریکا اجازه میده ایران از تجهیزات امریکا و ژاپن و کره استفاده کنه که به دیتای ایران دسترسی داشته باشه یا سر تحریم ها میزاره هواوی تو ایران نفوذ کنه و دست خودش از دیتای ما کوتاه بشه ?
ممنون مقاله جالبی بود //دولت استرالیا تحت تاثیر پروپاگاندای آمریکا قرار گرفته بود و بیم آن را داشت که دولت چین به واسطه هواوی کنترل اطلاعاتی که قرار است از طریق این کابل ها منتقل شوند را در دست بگیرد// اگه منم استرالیایی بودم نمیگداشتم چینی ها اینترنت کشورمو بکشند کافیه چین با امریکا در گیر بشه استرالیا اینترنتش قطع میشه
فقط یک مورد مثال بزن که دولت چین از بسترهای تحت کنترلش به عنوان ابزار فشار سیاسی استفاده کرده باشه. آمریکا چطور؟ آمریکا با تهدید سوئیفت به قطع کردن برق این مرکز اونو مجبور به پیروی از دولت آمریکا در تحریم ایران کرد.
جالب بود خیلی
از وجود کابل تو بستر اقیانوس خبر داشتم اما نمیدونستم کل اطلاعات از کابل ها مخابره میشه..
پس نقش ماهواره ها در فضا چیه؟؟؟
اگه واقعا براتون جالبه:
در حقیقت ماهواره برای ارتباط باید زمین آهنگ باشه یعنی 36حدود هزار کیلومتر ارتفاع داشته باشه تا همزمان با زمین گردش کنه که نیاز به دیش متحرک نباشه ، از این جهت تاخیر (به علت فاصله) و هزینه باعث میشه اینترنت رو به عهده کابل و فیبر میزارن
اما نقش ماهواره ، تلوزیون ماهواره ای ، کشاورزی! ، هواشناسی ، موقعیت یابی ، ریموت سنسینگ و .. که مشخصا از حوادث ، بلایای طبیعی تا تصمیم گیری های کلا حوزه آب و نفت و بررسی های آماری بگیرید تا رصد و البته جاسوسی و ....
از شما دعوت میکنم ویدیو مارک رابر (یوتیوبر معروف) با این عنوان که چرا ناسا پول مالیات دهنده ها رو مصرف میکنه ببینید
بزودی شاهد اینترنت از زیر ساخت ماهواره های مدار پایین خواهیم بود ، شرکتهای زیادی تو این حوزه سرمایه گذاری کردن که نتیجه اش مثل 5 جی به زمان نیاز داره
لطفا لینک اون مقاله مارک رابر رو بدید.من سعی کردم پیدا کنم اما نتونستم.پیشاپیش ممنون
https://www.youtube.com/watch?v=lARpY0nIQx0
بسیار عالی لذت بردم