ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

روسیه
تکنولوژی

روسیه چگونه در فضای مجازی به ریاست جمهوری ترامپ کمک کرد

پیش از این آژانس تحقیقات اینترنتی آمریکا (IRA) گزارش داده بود که روسیه با سو استفاده از اطلاعات ۱۲۶ میلیون کاربر فیسبوک، نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به نفع ترامپ تغییر داده بود. حال ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ | ۱۳:۰۰

پیش از این آژانس تحقیقات اینترنتی آمریکا (IRA) گزارش داده بود که روسیه با سو استفاده از اطلاعات ۱۲۶ میلیون کاربر فیسبوک، نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به نفع ترامپ تغییر داده بود. حال گزارش ۴۴۸ صفحه‌ای مولر در مورد دخالت‌های روسیه، ابعاد جدیدی از کمک این کشور به ترامپ را مشخص کرده است.

روسیه

«رابرت مولر» سرپرست سابق FBI از دو سال پیش، تحقیقاتی برای بررسی ابعاد حمایت و دستکاری نتایج انتخابات سال ۲۰۱۶ به نفع ترامپ توسط روسیه را آغاز کرده بود و ماه گذشته نیز گزارش ۴۴۸ صفحه‌ای درباره آن منتشر کرده است.

این تحقیقات دو ساله مشخص کرده که روسیه به دو روش کلی در انتخابات سال ۲۰۱۶ میلادی دخالت کرده است.

روسیه

روش اول، راه اندازی کمپین‌های مختلف در شبکه‌های اجتماعی بوده تا محتوایی در تایید فعالیت‌ها و گفته‌های ترامپ منتشر کند و در مقابل گفته‌ها و ادعاهای هیلاری کلینتون را بی اعتبار کند.

روش دوم نفوذ به دیتای اعضای کمپین هیلاری کلینتون و هک ایمیل آنها بوده که به خودی خود، می‌تواند جرم محسوب شود.

روسیه

به گزارش IRA، افراد متخصص تحت حمایت روسیه، هزاران پروفایل در شبکه‌های اجتماعی فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، یوتیوب و ... راه اندازی کرده‌اند و سعی کرده اند بدین شکل افکار عمومی را منحرف کنند.

این پروفایل‌ها سعی داشته‌اند که ارگان‌های جعلی آمریکایی را در شبکه‌های اجتماعی به راه بیاندازند و محتوایی در تایید گفته‌های ترامپ منتشر کنند. در میان این پروفایل‌ها، اکانت‌هایی با مضمون حمایت از فعالان سیاسی، گروه‌های حمایت از حقوق سیاه پوستان، گروه‌های ضد مهاجرتی و ... دیده می‌شوند. در واقع روسیه سعی کرده بدین شکل کاربران شبکه‌های اجتماعی را به جان هم بیاندازند.

روسیه

علاوه بر این دیده شده که خود ترامپ و افراد نزدیک به وی مانند پسرانش، بارها محتوای این اکانت‌های جعلی را در پروفایل‌های خود بازنشر کرد‌ه‌اند.

با اینکه در قسمتی از نتایج گزارش ۴۸۰ صفحه‌ای مولر نوشته شده که هیچ مدرک قابل اتکایی دال بر حمایت دولت روسیه از کمپین انتخاباتی ترامپ پیدا نشده اما حمایت روسیه از ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ میلادی، ابعاد دیگری دارد و باید تحقیقات گسترده‌تری برای آن صورت پذیرد.

روسیه

طی این تحقیقات مشخص شده که هکر‌های روس، به سیستم‌های کاربران کمیته‌ ملی حزب دموکراب (Democratic National Committee یا DNC) و پروفایل‌های شبکه های اجتماعی آنها نفوذ کرده اند و بدین شکل اطلاعات تازه‌ای یافته‌اند تا با استفاده از پروفایل‌های جعلی حاضر در شبکه‌های اجتماعی، محتوای زیادی در تایید ترامپ و نفی کلینتون منتشر کنند.

به طور خلاصه باید گفت که روسیه از دو روش مختلف برای حمایت از ترامپ و دستکاری انتخابات سال ۲۰۱۶ استفاده کرده و توانسته این دو را در کنار هم پیش ببرد تا کمپین‌های ترامپ بتوانند نتیجه دلخواه خود را رقم زنند. حال باید دید نتایج تحقیقات مولر چه تاثیری بر اعتبار ترامپ و انتخابات سال ۲۰۲۰ میلادی خواهد گذاشت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (9 مورد)
  • mohammad_hody_jafary
    mohammad_hody_jafary | ۳۰ فروردین ۱۳۹۸

    گزارش مولر هم منتشر شد و چیزی که دموکرات‌ها می‌خواستن (که نشون بده ترامپ با روس‌ها گاوبندی کرده) ارائه نداد. دو سال تمام ملت رو سرکار گذاشتن و میلیون‌ها دلار خرج کردن، آخرش هم هیچی. البته برای رسانه‌ها بد نشد، مخاطب جذب کردند و کلیک بیشتری گرفتند. شاید هدفشون هم همین بود.

  • Marouf Ataie
    Marouf Ataie | ۳۰ فروردین ۱۳۹۸

    برای حفظ بقای خود دروغ منتشر نکنید. نه زندگی چنان شیرین است و نه مرگ آنچنان تلخ که آدمی به خاطر این دو شرفش را بفروشد.

  • Mohammad Reza
    Mohammad Reza | ۳۰ فروردین ۱۳۹۸

    دوسال خودشو کشتن چند ده میلیون دلار خرج کردن از پول مالیات ملت آخر هم نتیجه رسید به بی‌گناهی ترامپ.هنوزم یه جوری مطلب می نویسن که یه جوری توش ترامپ رو بکوبن.واقعا از موفقیتش خوش حالم و ای کاش یه روزی یه مسئولانی این جوری موفق و مرد عمل داشته باشیم که اولویت اولشون کشورشون باشه و هرچقدر این رسانه های کثیف پشت سرشون حرف بزنن به کار خودشون ادامه بدن

    • Mohammad Reza
      Mohammad Reza | ۳۰ فروردین ۱۳۹۸

      البته جسارت به مترجم این مطلب اقای قیاسی عزیز نباشه منظورم با ایشون نیست به طور کلی عرض می‌کنم

  • Bardia Ath
    Bardia Ath | ۳۰ فروردین ۱۳۹۸

    دیجیاتو جان روسیه هیچ دخالتی نداشته تو انتخاب ترامپ این موضوع تکذیب شد

    • امین قیاسی
      امین قیاسی | ۳۰ فروردین ۱۳۹۸

      بله مولر هم تو گزارشش نوشته که هیچ مدرک موثقی برای این اثبات ادعاهای مطرح شده پیدا نکرده اما وجود ربات‌ها و پروفایل‌های شبکه‌های مجازی جعلی اثبات شده و افرادی که اونارو ساختن هم پیدا شدن. به نظرم مقاله رو با دقت بیشتری بخونین. حتی متخصصین سیاسی آمریکایی هم سوالاتی راجع به این گزارش مطرح کردن

  • Mehran Yazdani
    Mehran Yazdani | ۳۰ فروردین ۱۳۹۸

    بابا بیخیال دیگه طرف داره به انتهای دوره ریاست جمهوریش میرسه درباره انتخابات بعدی مقاله بزارید

    • امین قیاسی
      امین قیاسی | ۳۰ فروردین ۱۳۹۸

      اتفاقاً باید دید که این قضیه چطور تو انتخابات بعدی تاثیر می‌گذاره

      • آریا
        آریا | ۳۰ فروردین ۱۳۹۸

        عملکردش تو این سه سال اینقدر موفق بوده که این بار با اختلاف بیشتری پیروز میشه

مطالب پیشنهادی