ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گوگل پلی پروتکت
تکنولوژی

سرویس Google Play Protect چیست و چرا در حفظ امنیت اندروید اهمیت دارد؟

اندروید یک سیستم عامل متن باز است و این بدان معناست که انعطاف‌پذیری زیادی دارد. ولی متأسفانه همین انعطاف‌پذیری بالا گاهی خطرات امنیتی مختلفی برایش می‌آفرینند. خوشبختانه گوگل به این موضوع واقف بوده و به ...

امین بیگ‌زاده
نوشته شده توسط امین بیگ‌زاده | ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۰:۰۴

اندروید یک سیستم عامل متن باز است و این بدان معناست که انعطاف‌پذیری زیادی دارد. ولی متأسفانه همین انعطاف‌پذیری بالا گاهی خطرات امنیتی مختلفی برایش می‌آفرینند.

خوشبختانه گوگل به این موضوع واقف بوده و به همین خاطر، سیستمی به نام Play Protect طراحی کرده که می‌تواند به خوبی امنیت اندروید را تأمین کند. گوگل پلی پروتکت (Google Play Protect) نماینده تمام قد فلسفه امنیت اندروید تحت یک نام واحد است؛ سیستمی چندبخشی که هم در نقش اسکنر بدافزار، هم برای تأمین امنیت وب و هم در نقش ردیاب گوشی ظاهر می‌شود و از این طریق امنیت سیستم عامل را تأمین می‌نماید.

اگر می‌خواهید درباره نحوه کار گوگل پلی پروتکت بیشتر بدانید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

چطور به اطلاعات پلی پروتکت دسترسی پیدا کنیم؟

گوگل پلی پروتکت

اگر کنجکاوید بدانید که گوگل پلی پروتکت در دیوایس شما چه می‌کند، خیلی راحت می‌توانید به این موضوع پی ببرید. برای شروع کافیست اپلیکیشن گوگل پلی را اجرا کنید.

حالا منوی کشویی را بیرون کشیده و به قسمت My Apps & Games وارد شوید. بالاترین گزینه در این صفحه خلاصه آمار و وضعیت پلی پروتکت را به شما نشان می‌دهد. روی آن کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری نمایان شوند.

صفحه پلی پروتکت آخرین اپلیکیشن‌های اسکن شده را به شما نمایش می‌دهد تا اگر مورد مشکوکی یافته شد، شما را از این موضوع آگاه کرده و امکان پاک کردن این اپلیکیشن‌ها را به شما بدهد.

گوگل پلی پروتکت در نقش یک آنتی‌ویروس قدرتمند و رایگان

گوگل پلی پروتکت

اصلی‌ترین دلیل وجود پلی پروتکت در اندروید، محافظت از شما در برابر بدافزارهاست. این سرویس پیشرفته از یادگیری ماشینی بهره می‌برد تا بتواند هر روز قریب به 50 میلیارد اپلیکیشن (چه داخل و چه خارج پلی‌استور) را برایتان اسکن کند.

گوگل پلی پروتکت به طور پیش‌فرض تمام اپ‌هایی که وارد فروشگاه گوگل پلی می‌شوند را اسکن می‌کند تا از سالم بودن‌شان اطمینان حاصل کند. اگر مشکلی یافت شد، اپلیکیشن ناسالم در فروشگاه پذیرفته نشده یا به سرعت توسط گوگل پاک می‌شود، درست مثل همین اتفاقی که اخیرا برای اپلیکیشن‌های هاتگرام و تلگرام طلایی افتاد.

اما نقش گوگل پلی پروتکت فراتر از یک اسکن معمولیست. سرویس امنیتی گوگل حتی اپ‌هایی که خارج از محیط پلی‌استور نصب شده‌اند را هم اسکن می‌کند و اگر به مورد مشکوکی برخورد، شما را از این موضوع آگاه می‌نماید.

با این وجود مثل تمام محصولات نرم‌افزاری، پلی پروتکت هم عاری از عیب و ایراد نیست و گاها بعضی اپلیکیشن‌های مضر از چشم آن پنهان ‌می‌مانند. بنابراین توجه داشته باشید که نباید صد در صد تکیه‌تان روی محصولات این چنینی باشد و خودتان هم باید هنگام نصب اپلیکیشن‌ها به قدر کافی حواس جمع باشید.

قابلیت Find My Phone پلی پروتکت؛ حافظ گوشی‌های سرقتی یا گم‌شده

گوگل پلی پروتکت

اگر روزی به طور ناگهانی متوجه شدید که گوشی‌تان گم شده، خوشبختانه پلی پروتکت می‌تواند از طریق ویژگی Find My Phone دیوایس گم‌شده را برایتان ردیابی کند. تفاوتی هم ندارد که گوشی گم‌ شده یا به سرقت رفته، با این ویژگی می‌توانید محل فعلی (یا آخرین محل شناسایی شده) گوشی‌تان را پیدا کنید.

اما اگر متوجه شدید که گوشی خیلی با شما فاصله دارد یا به طور کامل از دستتان رفته، با Find My Phone می‌توانید آن را از راه دور قفل کرده یا اطلاعاتش را به طور کامل فرمت کنید. در این صورت حداقل مطمئنید که اطلاعات شخصی شما به دست دزد محترم نمی‌افتد.

تأمین امنیت کاربر هنگام مرور وب

گوگل پلی پروتکت

جالب است بدانید که پلی پروتکت همیشه با مرورگر کروم هم در تعامل است تا شما را از آسیب بدافزارهای اینترنتی مصون نگه دارد. بدین شکل که اگر کد مخربی را در یک وبسایت بیابد، شما بلافاصله از این موضوع آگاه شده و به صفحه امن باز می‌گردید.

این خصوصیت در نسخه دسکتاپ مرورگر کروم هم وجود دارد. اگر مرورگر کوچک‌ترین نشانه‌ای از فعالیت مشکوک به چشمش بخورد، آن را به سرعت مسدود خواهد کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (8 مورد)
  • Bt Johar
    Bt Johar | ۱۳ آذر ۱۴۰۰

    ممکن این پروتکت رو تغییر بدیم ک برنامه رو غیر فعال نکنه؟؟

  • X Fa
    X Fa | ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

    هنگام توسعه یکی از اپلیکیشنهای خود، با کمال تعجب پیغام پلی پروتکت ظاهر شد که اعلام می کرد این اپلیکیشن درحال جاسوسی از شماست! دقیقا مانند پیامی که برای هاتگرام و تلگرام طلایی اعلام شد. پس از بررسی های مختلف متوجه شدم این پیام بدلیل استفاده از کتابخانه چشمک که برای ارسال پوش نوتیفیکشن بکار می رفت ظاهر می شود و با حذف این کتابخانه ، مشکل برطرف شد. چشمک یک کتابخانه ایرانی برای ارسال پوش نوتیفیکیشن است.

    • abozorgi80
      abozorgi80 | ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

      احتمالا در ?چشمک? کدهایی برای جاسوسی وجوددارد...

  • X Fa
    X Fa | ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

    آیا بازار بعنوان یک استور مستقل ایرانی ، باید از سیاست های پلی پروتکت پیروی کنه؟ ممنون میشم اگر مطلبی در این خصوص منتشر کنین

    • elshan1234
      elshan1234 | ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

      بازار کیه مگه‌..ویروس و تبلیغات...بازار مگه میتونه پروتکت رو تلفظ کنه...

      • M Sajjad
        M Sajjad | ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

        دقیقا. بدترین مارکت ایرانی بازاره. کلا تو مملکت ما چیزی که میگیره گندشو درمیاره مثل دی جی کالا و...

    • abozorgi80
      abozorgi80 | ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

      احتمالا میخواسته حذف کنه روش نمیشده حالا که گوگل پلی حذفش کرده اینم گفته بذار حذفش کنم

  • X Fa
    X Fa | ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

    آیا ممکنه گوگل از طریق همین پلی پروتکت ، نسبت به اعمال محدودیت برای اپلیکیشن های ایرانی نماید؟ مثل کاری که اپل کرد؟من برنامه نویس اندروید هستم و به تازگی با ورژن جدید یکی از اپلیکیشن هام که در بازار قرار داره به مشکل پلی پروتکت خوردم، طوریکه بازار هم از قرار دادن ورژن جدید امتناع میکنه!

مطالب پیشنهادی