آپدیت بعدی ویندوز مایکروسافت را یک قدم به آینده بدون پسورد نزدیکتر میکند
با ارائه آپدیت می ۲۰۱۹ برای ویندوز ۱۰، مایکروسافت یک قدم دیگر به حذف کامل پسورد از سیستمهای کامپیوتری نزدیکتر میشود. ویندوز هلوی مایکروسافت به تازگی گواهی FIDO2 را دریافت کرده؛ استانداردی نرمافزاری که این سیستم را ...
با ارائه آپدیت می ۲۰۱۹ برای ویندوز ۱۰، مایکروسافت یک قدم دیگر به حذف کامل پسورد از سیستمهای کامپیوتری نزدیکتر میشود. ویندوز هلوی مایکروسافت به تازگی گواهی FIDO2 را دریافت کرده؛ استانداردی نرمافزاری که این سیستم را به عنوان یک روش احراز هویت امن شناسایی میکند.
با این حساب، کاربران بیلد ۱۹۰۳ ویندوز ۱۰ میتوانند از طریق شاخصهای بیومتریک یا پین کد (به جای پسورد) وارد دیوایسها، اپلیکیشنها و سرویسهای آنلاین مد نظر خود شوند. به عبارت بهتر، کاربران میتوانند برای ورود به حساب کاربری خود در مرورگرهایی مثل مایکروسافت اج، گوگل کروم و فایرفاکس از روشهایی مثل تشخیص چهره و حسگرهای اثر انگشت استفاده نمایند.
همچنین شاخصهای بیومتریک میتوانند دسترسی کاربران به سرویسهایی مثل آتلوک، آفیس ۳۶۵، اسکایپ و ایکس باکس لایو را نیز فراهم کنند. بنابراین با وجود بیش از ۸۰۰ میلیون دیوایس فعال مبتنی بر ویندوز ۱۰، تأثیر بهکارگیری این روش بسیار گسترده و فراگیر خواهد بود.
در همین راستا یوگش مِهتا، یکی از مدیران محصول مایکروسافت در پستی وبلاگی ضمن اعتراف به این که «هیچ کس جز هکرها رمزهای عبور را دوست ندارد» توضیحاتی در مورد رویکرد آینده غول نرمافزاری برای حذف پسورد ارائه داده که مطالعهشان خالی از لطف نیست.
ماه گذشته مایکروسافت رسما اعلام کرد که قوانین مرتبط با انقضای رمزهای عبور «بلا استفاده» هستند و به همین خاطر آنها را از تنظیمات امنیتی بیلد ۱۹۰۳ ویندوز ۱۰ حذف کرده است. با این رویکرد، غول نرمافزاری میخواهد سایر برندها و شرکتها را هم به حذف پسورد از تمهیدات امنیتی محصولاتشان تشویق کند.
گوگل یکی از نخستین شرکتهایی بوده که حذف پسورد از سیستم عامل اندروید را در دستور کار قرار داده است. مالک نام تجاری اندروید سال گذشته اعلام کرد که به لطف استفاده از استاندارد FIDO2، اندرویدهای جدید میتوانند کاربر را با استفاده از اثر انگشت یا وارد کردن پین کد وارد حسابهای کاربریشان در سرویسهای مختلف کنند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.