ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

حمله هکرها به فرمانداری بالتیمور با استفاده از نقص امنیتی ویندوزهای قدیمی

حمله هکرها از طریق یک باج‌افزار به فرمانداری بالتیمور در ایالات متحده، باعث از کار افتادن سیستم ایمیل و سامانه خدمات رسانی به شهروندان شده است. طبق گزارشات، این باج‌افزار از روی ابزار جاسوسی آژانس ...

زینب عابدی راد
نوشته شده توسط زینب عابدی راد | ۵ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۱:۳۰

حمله هکرها از طریق یک باج‌افزار به فرمانداری بالتیمور در ایالات متحده، باعث از کار افتادن سیستم ایمیل و سامانه خدمات رسانی به شهروندان شده است. طبق گزارشات، این باج‌افزار از روی ابزار جاسوسی آژانس امنیت ملی توسعه یافته و EternalBlue نام دارد که پیشتر در حملات سایبری عظیم‌تر مورد استفاده قرار گرفته است.

پس از حمله هکرها به کامپیوترهای بالتیمور، آنها 76000 دلار به عنوان باج درخواست کردند اما تا به اینجا مسئولان از پرداخت این مبلغ سر باز زده‌اند. در حال حاضر دپارتمان آی‌تی بالتیمور روی بازگرداندن دسترسی به سامانه شهری کار کرده و در عین حال برای برطرف کردن نقایص امنیتی دست به اقداماتی زده است.

باج‌افزار

بر اساس نظر متخصصان، EternalBlue از یک آسیب‌پذیری در ورژن‌های خاص ویندوز ایکس‌پی و ویستا استفاده می‌کند و به اشخاص خارج شبکه اجازه حمله به سیستم هدف را می‌دهد. این ابزار توسط گروه هکر ShadowBrokers در سال 2017 افشا شد و یک روز بعد از آن مایکروسافت پچی برای رفع این آسیب‌پذیری ارائه کرد.

اما مساله مهم اینجاست که بسیاری از سیستم‌های شهری به خاطر محدودیت بودجه و مشکلاتی که پچ‌های جدید برای سازگاری سیستم‌ها به وجود می‌آورند آن‌ها را اعمال نمی‌کردند. از آن زمان تا به حال هکرها با استفاده از EternalBlue حملات سایبری متعددی را تدارک دیدند که از نمونه‌های معروف آن باج‌افزار واناکرای است. با همین ابزار حملات وسیع‌تری هم انجام شده که هدف قرار دادن بانک‌ها و خدمات زیرساخت اوکراین در سال 2017 از آن جمله است.

حالا هکرها با استفاده از همین بدافزار به فرمانداری بالتیمور حمله کرده‌اند و گزارشات حاکی از آن است که استفاده از EternalBlue روز به روز گسترده‌تر می‌شود. به گزارش WeLiveSecurity، امروزه میلیون ها دستگاه از پروتکل‌های منسوخ SMB v1 استفاده می‌کنند و همین مساله در کنار کوتاهی برای اعمال پچ‌های مربوطه، دلیلی برای گسترش حملات از طریق این بدافزار است.

متاسفانه آژانس امنیت ملی هم که سرمنشا این بدافزار بوده، کمک چندانی برای مقابله با آن نکرده است. در حالی که هنگام توسعه پچ مربوطه، این سازمان با مایکروسافت همکاری کرده، پس از آن هیچ‌گونه مسئولیتی در این زمینه به عهده نگرفته است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی