ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پایش خواب
علمی

ابزارهای پایش خواب باعث بروز بیخوابی و به هم خوردن الگوی خواب می‌شوند

با اینکه اپ‌ها و دستگاه‌هایی که به منظور پایش خواب طراحی شده‌اند قرار است در بهبود کیفیت خواب موثر باشند اما به گفته یک متخصص مغز و اعصاب، این محصولات باعث بروز بیخوابی  در افراد ...

زینب عابدی راد
نوشته شده توسط زینب عابدی راد | ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ | ۲۰:۳۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

با اینکه اپ‌ها و دستگاه‌هایی که به منظور پایش خواب طراحی شده‌اند قرار است در بهبود کیفیت خواب موثر باشند اما به گفته یک متخصص مغز و اعصاب، این محصولات باعث بروز بیخوابی  در افراد می‌شوند.

دکتر Guy Leschziner که در لندن به عنوان متخصص و مشاور اختلالات خواب فعالیت می‌کند در این رابطه چنین گفته است:

افراد زیادی را دیده‌ایم که به خاطر استفاده از ابزار sleep tracker دچار بیخوابی شده‌اند. این محصولات مجوز بالینی ندارند و داده‌ای در مورد کیفیت خواب ارائه نمی‌دهند. بلکه فقط در مورد حرکات کاربر در هنگام خواب اطلاعات جمع‌آوری می‌کنند. به نظر من بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید توجه به وصعیت بدنتان است و نه استفاده از محصولات مذکور.

پایش خواب

مشخصا دیدگاه من در مورد ابزارهای sleep tracker بدبینانه است. اگر با خستگی از خواب بیدار شوید و احساس سرحال بودن نداشته باشید خودتان هم می‌توانید بفهمید که مشکلی در وضعیت خوابتان وجود دارد. برعکس اگر روزها سرحال از خواب بیدار می‌شوید و هرشب برنامه منظمی برای خوابیدن در یک ساعت معین دارید، این یعنی به مقدار کافی خوابیده‌اید. با این اوصاف نیاز به یک اپلیکیشن نیست که این چیزها را به شما بگوید.

با توجه به وضعیت و الگوی خواب و همچنین وضعیت جسمی، بدون نیاز به ابزار پایش خواب می‌شود به یک الگوی صحیح خواب دست یافت

مقدار خواب مورد نیاز در شبانه روز به صورت میانگین 8 ساعت ارزیابی می‌شود که این مقدار از فردی تا فرد دیگر می‌تواند متفاوت باشد. اینکه افراد هر روز از ناکافی بودن ساعات خوابشان مطلع شوند، به خصوص برای کسانی که به صورت طبیعی به میزان خواب کمتری نیاز دارند تاثیرات منفی در بر دارد. به این صورت که چنین افرادی با دیدن هشدار این برنامه‌ها، انتظار دیدن علائم منفی در خودشان را دارند و همین نگرانی می‌تواند به بد شدن وضعیت و به هم خوردن الگوی خوابشان منجر شود.

او همچنین در رابطه با دلیل به وجود آمدن این اپ‌ها و دیوایس‌ها عقیده دارد که در واقع نیاز ما به کمی کردن زندگیمان است که باعث توسعه این ابزار و راه پیدا کردنشان به زندگی ما می‌شوند. ما دوست داریم همه فعالیت‌ها و ارتباط خود مثل تعداد قدم‌ها، تعداد دوست‌های مجازی، و اینکه چطور پول‌هایمان را خرج می‌کنیم با اعداد و ارقام کمی کنیم. اما پیاده کردن همین روند برای پایش خواب می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی شود.

وقتی قدم‌هایتان را می‌شمارید و به کم بودن فعالیت روزانه‌تان پی می‌برید، با راه رفتن و ورزش کردن بیتشر این کمبود را جبران می‌کنید اما با پایش کردن مقدار خوابتان در واقع خوابیدن را برای خود سخت‌تر خواهید کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • bitareader
    bitareader | ۲۰ خرداد ۱۳۹۸

    با دیدگاه این مقاله موافق نیستم. نباید حکم کلی داد و گفت ابزارهای پایش خواب هیچ فایده ای ندارند و مشکلات را بیشتر می کنند. تجربۀ من در استفاده از اپلیکیشن پایش خواب خلاف این رو ثابت می کنه. بخصوص میزان خواب عمیق رو بدون این ابزارها هیچ جوری نمی تونید اندازه بگیرید. البته موافقم که توجه وسواسی به خود این ابزارها (دستبند یا ساعت یا ...) و چک کردن مدام اونها ممکنه مانع خواب راحت بشه. اون دیگه مشکل ابزار نیست و به روش استفاده اش بستگی داره.

  • AmirReza
    AmirReza | ۱۹ خرداد ۱۳۹۸

    علاوه بر موارد ذکر شده و در راستای همینا، فکر می‌کنم بقیه هم همینطور باشن که وقتی میخان سره ساعت معینی خوابشون ببره یا میزان معینی بخوابن، دقیقا چیزی که نمیخاین اتفاق میوفته. حتی بدتر از روزای نرمال.
    پس یجورایی وقتی میخاین تو اپ داده های بهتری دریافت کنین و بیشتر تلاش می‌کنید، به مشکلات بیشتری بر میخورین

مطالب پیشنهادی