دانشمند روس از برنامه هایش برای دستکاری ژنتیکی رویان انسان گفت
چند ماه پیش بود که یک پزشک چینی پس از تولد دو نوزاد دختر دستکاری ژنتیکی شده در سطح بین الملل جنجال آفرین شد و حالا یک دانشمند روس از برنامه های خود برای تکرار ...
چند ماه پیش بود که یک پزشک چینی پس از تولد دو نوزاد دختر دستکاری ژنتیکی شده در سطح بین الملل جنجال آفرین شد و حالا یک دانشمند روس از برنامه های خود برای تکرار تکنیک مورد استفاده همکار چینی اش سخن به میان آورده است.
دنیس ربریکف میکروب شناس، که آزمایشگاه اصلاح ژن موسسه تحقیقات پزشکی Kulakov در حوزه مامایی، زنان و زایمان و پریناتولوژی را در مسکو مدیریت می کند این خبر را طی مصاحبه اش با نشریه نیچر اعلام کرد.
او اعلام نمود که میخواهد روی CCR5 کار کند؛ همان ژنی که هی ژیانکو پزشک جنجالی چینی در آزمایش خود روی دو نوزاد دختر آن را حذف کرد. به این ترتیب آقای ربریکف سومین شخص شناخته شده ای لقب می گیرد که این تکنیک اصلاح ژن را روی رویان انسان انجام داده است. پیشتر یک دانشمندان آمریکایی نیز از برنامه هایش برای تکرار این آزمایش گفته بود.
البته مهندسی ژنتیک در بسیاری از زمینه ها در روسیه ممنوع است اما ربریکف طی مصاحبه اش به نیچر گفته است که می خواهد پیش از وضع قوانین صریح و روشن در مورد دستکاری ژنتیکی یاخته ها در روسیه، این کار را انجام دهد البته تا زمانی مطمئن باشد این کاری خطری را به دنبال ندارد:
به نظرم آنقدر جنون دارم که این کار را انجام دهم.
ربریکف در ادامه اعلام نمود که هم اکنون با یک مرکز HIV در مسکو همکاری دارد و تلاش می کند تعدادی از زنان آلوده به HIV را که بدنشان در برابر درمان مقاوم است متقاعد کند تا در این تحقیق او را همراهی کنند. او امیدوار است که آزمایشات خود را قبل از پایان سال ۲۰۱۹ آغاز نماید.
ربریکف امیدوار است آزمایشات خود را تا قبل از پایان سال آغاز کند
CCR5 در واقع معرف پروتئنی است که HIV با کمک آن به داخل سلول های خونی انسان راه پیدا میکند و تحقیقات قبلی نشان می دهد افرادی که دارای نوعی جهش در این ژن خود هستند در برابر HIV مقاومند. جهش ژنتیکی Δ32 بدان معناست که فرد حامل به جای یک نسخه از ژن CCR5 دو نسخه از آن را دارد.
پزشک جنجالی چین که از استادیاران دانشگاه علوم و فناوری استان Guangdong بود DNA هفت رویان انسانی را در یک کلینیک باروری تغییر داد تا نوزادان را در برابر HIV مقاوم کند. نتیجه کار وی دو نوزاد دختر بود. این آزمایش اما خشم بسیاری از دانشمندان را در سراسر دنیا به دنبال داشت و برخی حتی این کار را حیوانی خواندند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
باید قوانین وضع بشن و بعد عملی انجام بشه، مطمئنن جامعه ی پزشکی ناراحته چون ملیاردها ساعت وقت صرف کشف درمان و پیشگیری و مقابله با ایدز شده و در صورت فراگیر شدن این مدل درمانها، باز خورد فراوانی در تمام جهان خواهد داشت... جامعه ی پزشکی جهان قبل پزشک و انسان دوست بودن، اقتصاد بزرگی رو تشکیل دادن...