نامه سرگشاده اسنپ به اپل: بدون اجبار قانونی به پیشواز تحریمها رفتهاید
مدیریت شرکت اسنپ نامهای سرگشاده را خطاب به «تیم کوک»، مدیرعامل اپل منتشر کرده است. به گزارش دیجیاتو، در این نامه که به شکل مستقیم اشاره به حذف شدن اپلکیشنهای ایرانی دارد، گفته شده که ...
مدیریت شرکت اسنپ نامهای سرگشاده را خطاب به «تیم کوک»، مدیرعامل اپل منتشر کرده است. به گزارش دیجیاتو، در این نامه که به شکل مستقیم اشاره به حذف شدن اپلکیشنهای ایرانی دارد، گفته شده که اپل بدون داشتن اجبار قانونی در حذف اپلیکیشنها، تصمیم گرفته است تا به پیشواز تحریمها برود.
مدیریت اسنپ در این نامه مینویسد: «شرکت اپل با حذف اپلیکیشنهای ایرانی، زندگی میلیونها نفر را در یک چشم به هم زدن تحت تاثیر قرار داد، آن هم تنها به خاطر ملیتشان. این اقدام اپل منجر به از کار افتادن صدها میلیون اپلیکیشن برای کاربران آیاواس شد که در بین آنها اسنپ نیز قرار داشت.»
در مهمترین قسمت این نامه، به عدم اجبار اپل به حذف اپلیکیشنهای ایرانی و مستثنی شدن آنها از تحریمها اشاره شده است:
«معیشت بیش از یکمیلیون راننده و خانواده آنها به اسنپ وابسته است. یک سال پیش در تحریمهای آمریکا اپلیکیشنها به وضوح مستثنی شمرده شدند. با این حال اپل بدون اجبار قانونی به پیشواز محدودیتهایی رفت که ضربه محکمی به اپلیکیشنهای خدماترسانی در بازار ایران وارد کرد. امروز اپل هر مجوزی را که این اپلیکیشنها به واسطه آن مشغول به فعالیت هستند باطل میکند. با این کار یکشبه صدها میلیون اپلیکیش دچار اختلال میشود و تلاش صدها سرمایهگذار ایرانی از بین میرود. امروز هیچ اپلیکیشنی در بازار ایران اجازه فعالیت در اپاستور را ندارد و مجوز آنها فاقد اعتبار است.»
در ادامهی این نامه سرگشاده، اسنپ شخص تیم کوک و نظراتش پیرامون حریم خصوصی را هدف بحث قرار داده و مینویسد:
«آقای کوک، در اظهارنظر اخیر شما حفظ اطلاعات شخصی جزو مبانی حقوق بشر دانسته شده است، بدون توجه به اینکه در کدام کشور زندگی میکنیم. سوال ما از شما این است که تبعیض قائل شدن برای ملیتهای مختلف نقض یک حق اساسیتر نیست؟ اخیرا شما عنوان کردهاید: «کیفیت زندگی صدها میلیون نفر به طرق مختلفی بهتر شده؛ چرا که اپلیکیشنی برای آن وجود دارد.» امروز اپل زندگی را برای میلیونها نفر سخت کرده است؛ نه به خاطر اینکه دیگر نمیتوانند بازیهای بیهوده کنند یا وقتشان را به بطالت بگذرانند، بلکه دیگر نمیتوانند هزینههای زندگیشان را تامین کنند.»
در بخش پایانی نامه اسنپ به مدیرعامل اپل آمده است:
«اپل با فروش سالانهی محصولاتش در ایران و درآمدزایی یک میلیارد دلاریاش از این بازار مشکلی ندارد، اما بعد از اینکه میلیونها نفر به این برند اعتماد کردند یک شبه دسترسیشان را به اپلیکیشنهای اساسی مختل میکند.
اپاستور فروشگاهی نیست که محصولات دمدستی بفروشد بلکه یکی از عناصر اساسی اینترنت محسوب میشود که مسئولیت بزرگی نه تنها در قبال آمریکا، بلکه در برابر بشریت دارند.لطفا این مسئولیت خطیر را بپذیرید و در تصمیمتان برای نادیدهگرفتن حقوق بخشی از کاربرانتان تجدید نظر کنید.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
وقتی انحصارطلبی جای شفافیت رو بگیره نتیجه اینه وقتی یه شرکت ایرانی حرف حق رو هم بزنه کسی از طرف اون پذیرا نیست چون دم زدن از حقوق بشر و حریم خصوصی بهشون نمیاد.
اما فارغ از اینها باید گفت حرفشون درسته. کمپانی اپل تبدیل به نماد سرمایه داری شده و در ذات انحصارطلبش، تبعیض از هر نوعش دیده میشه. این کار اپل با ایرانی ها علنا تبعیض نژادی به شمار میره و با هر دلیلی که به این ذلت رسیدیم، در برابر قدرتهایی که ملت و حکومت رو به یه چشم می بینن و میزنن باید مقابله کنیم و خواسته ی به حقمون رو فریاد بزنیم. وقتی یکی داره بهمون زور میگه و تحقیرمون میکنه چرا آب تو آسیابش بریزیم حالا چه یه ابرکمپانی مثل اپل باشه چه دولت خودمون.
وقتی از دیوار سفارت میرفتید بالا باید فکر این روز ها رو هم میکردید
ماها مردمی هستیم که، با افتخار به هرکی که دلمون بخواد، بدون سند تهمت می زنیم. می کنیمش لجن. یکی دیگه رو هم فقط چون دلمون می خواد می کنیمش فرشته.