ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

پایش امواج مغزی به کمک واقعیت مجازی خوابیدن را آسان می‌کند [تماشا کنید]

تا به حال ثابت شده که تکنولوژی می‌تواند اثرات مخربی بر خواب انسان داشته باشد با این حال دانشمندان و هنرمندان انستیتو تکنولوژی سلطنتی ملبورن موفق به توسعه یک نوع تکنولوژی شدند که پایش امواج ...

زینب عابدی راد
نوشته شده توسط زینب عابدی راد | ۵ مرداد ۱۳۹۸ | ۲۳:۵۹

تا به حال ثابت شده که تکنولوژی می‌تواند اثرات مخربی بر خواب انسان داشته باشد با این حال دانشمندان و هنرمندان انستیتو تکنولوژی سلطنتی ملبورن موفق به توسعه یک نوع تکنولوژی شدند که پایش امواج مغزی با واقعیت مجازی را ممکن ساخته و به خواب رفتن را برای کاربر آسانتر می‌کند.

این تکنولوژی Inter-Dream نامگذاری شده و موسیقی محیطی را با تصاویر کالیدوسکوپی (زیبابین) که توسط امواج مغزی کاربر کنترل می‌شود ترکیب می‌کند تا به خواب رفتن را برای او آسانتر کند.

در واقع Inter-Dream رنگ‌ها و خصوصیات مختلف را به امواج مغزی متفات نسبت داده و از آنجایی که این امواج همواره در حال تغییر هستند، تصاویر و رنگ‌ها نیز متغیر خواهند بود. نتیجه این انتساب، رنگ‌ها و الگوهای وهم آلودی هستند که بر اساس فعالیت مغزی کاربر مدام تغییر می‌کنند.

با این اوصاف، امواج مغزی فعالتر به تولید الگوهای متغیرتر و پویاتری منجر می‌شوند و این مساله به افرادی که قبل از خواب افکار مغشوش زیادی دارند کمک می‌کند تا راحتتر به خواب بروند. Inter-Dream در واقع با تولید تصاویری بر مبنای امواج مغزی کاربر به او کمک می‌کند تا ذهنش را آزاد کرده و برای آرام کردن امواج مغزی خود تلاش کند.

این تکنولوژی از مبانی بازخورد عصبی استفاده می‌کند و با نشان دادن فعالیت مغزی شخص به او یاد می‌دهد که چگونه فعالیت مغزی خود را تحت کنترل داشته باشد و وضعیت روحی خود را پایش کند.

Inter-Dream اولین بار به عنوان یک پروژه هنری توسط موسسه PluginHUMAN به وجود آمد و بعد از آن نظر محققان انستیتو تکنولوژی سلطنتی ملبورن را به خود جلب کرد. یکی از محققان به نام Nathan Semertzidis روی دانشی که پشت این تکنولوژی نهفته بود و می‌توانست به بهبود وضعیت خواب منجر شود تحقیق دقیقی انجام داد.

پایش امواج مغزی با واقعیت مجازی

بر اساس نتایج بررسی‌های او از بین داوطللبانی که Inter-Dream روی آن‌ها آزمایش شده بود 21 درصد کاهش افکار منفی و 55 درصد کاهش ترس را بعد از استفاده از این تکنولوژی نشان دادند. در واقع احساسات مثبت آن‌ها 8 درصد افزایش یافته و 13 درصد بیشتر احساس آرامش می‌کردند. به صورت تئوری تمام این پارمترها به بهبود خواب آن‌ها منجر می‌شد.

Semertzidis می‌گوید که باید قبل از استفاده عمومی از ابزاری مثل Inter-Dream آزمایشات بیشتری روی آن انجام شود اما به هرحال فعلا به نظر می‌رسد که تکنولوژی می‌تواند جدا از تاثیرت منفی روی خواب، از طریق پایش امواج مغزی با واقعیت مجازی برای بهبود آن هم مورد استفاده قرار بگیرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Javad Fathi
    Javad Fathi | ۶ مرداد ۱۳۹۸

    دیگه تو خواب هم مجازی شدیم ?✌️

مطالب پیشنهادی