پدر معنوی بوگاتی ویرون در گذشت؛ مروری بر زندگی فردیناند پیئش مدیرعامل سابق و ناجی فولکس واگن
به گزارش روزنامه فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ و سایر رسانه های آلمانی فردیناند پیئش (Ferdinand Piëch) مدیرعامل و رئیس سابق هیئت مدیره گروه فولکس واگن در سن 82 سالگی از دنیا رفته است. طبق گزارش های ...
به گزارش روزنامه فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ و سایر رسانه های آلمانی فردیناند پیئش (Ferdinand Piëch) مدیرعامل و رئیس سابق هیئت مدیره گروه فولکس واگن در سن 82 سالگی از دنیا رفته است.
طبق گزارش های اولیه آقای پیئش بیست و پنجم آگوست (سوم شهریور) هنگام صرف شام در رویدادی در باواریا ناگهان تعادل خود را از دست داده و بر زمین می افتد. پس از انتقال وی به بیمارستان، تلاش های پزشکان برای نجات وی نتیجه بخش نبوده و یک روز بعد متاسفانه وی جان خود را از دست داده است. هنوز درباره علت مرگ آقای پیئش اطلاعاتی در دست نیست.
فردیناند پیئش در سال 1937 به عنوان سومین فرزند خانواده خود در وین اتریش متولد شد. والدین او آنتون و لوئیز پیئش نام داشتند. مادر این مدیر موفق آلمانی دختر فردیناند پورشه معروف بود، به عبارت دیگر آقای پیئش نوه بنیانگذار کمپانی پورشه محسوب می شد.
فردیناند پیئش دانش آموخته رشته مهندسی از انستیتوی تکنولوژی زوریخ بود
درست مثل پدربزرگش، فردیناند پیئش هم به عرصه مهندسی ورود پیدا کرده و در سال 1963 فعالیتش را در کمپانی پورشه آغاز نمود. رهبری تیم توسعه اتومبیل مسابقه ای 906، اولین پروژه برجسته و مهمی بود که به آقای پیئش واگذار شد. وی تا زمان معرفی مدل معروف 917 به عنوان یکی از اعضای کلیدی تیم موتور اسپرت پورشه به فعالیت خود ادامه داد.
نه سال بعد از آغاز فعالیت در پورشه، فردیناند پیئش به آئودی نقل مکان کرد. دلیل این امر بروز برخی اختلافات و تصویب قانونی در خانواده پورشه بود. طبق این قانون هیچ یک از اعضای خانواده پورشه نمی توانستند به صندلی های مهم کمپانی تکیه زده و در امور مدیریتی دخالت کنند. سیستم چهار چرخ محرک اختصاصی آئودی موسوم به کواترو ، یکی از تکنولوژی هایی بود که در زمان حضور آقای پیئش در این کمپانی و به واسطه تجارب بالای وی توسعه یافت.
پس از نشان دادن توانمندی ها، در سال 1993 او به عنوان مدیرعامل فولکس واگن منصوب شد و توانست نقشی بسیار پررنگ در رشد این کمپانی ایفا کند. در آن دوران فولکس واگن به لحاظ وضعیت مالی حال و روز خوشی نداشت و محصولات آن از مشکلات کیفی عدیده ای رنج می بردند.
فردیناند پیئش با احیای فولکس واگن آن را به بزرگ ترین گروه خودروسازی جهان تبدیل کرد
با سیاست هایی که آقای پیئش در پیش گرفت، فولکس واگن به سودهای کلانی رسید و توانست برندهای بزرگی چون بوگاتی، بنتلی و لامبورگینی را تصاحب کند. ادغام پورشه با فولکس واگن هم یکی از مهم ترین اتفاقات دوران کاری آقای پیئش بود که در سال 2012 به واسطه تلاش های او رقم خورد. علاوه بر این ها، دو برند اقتصادی اشکودا و سئات نیز به عضویت گروه فولکس واگن در آمده و در سایه حمایت های این کمپانی اکنون نامی برای خود دست و پا کرده اند.
برخی از آقای پیئش با عنوان معمار موفقیت های فولکس واگن یاد می کنند
سکانداری آقای پیئش در گروه فولکس واگن تا سال 2015 ادامه یافت. در آن زمان رسوایی مربوط به تقلب در اعلام میزان گازهای آلاینده که با نام دیزلگیت (Dieselgate) شناخته می شود، سبب کناره گیری پیئش فقید از سمت خود شد. او که یکی از سهامداران اصلی پورشه بود، دو سال پیش 14.7 درصد از سهم این برند آلمانی را در ازای مبلغ تقریبی 1.2 میلیارد دلار واگذار کرد.
در کنار امور مدیریتی، آقای پیئش علاقه زیادی به خودرو و موتورسیکلت داشت. چند وقت پیش برخی از رسانه ها او را به عنوان خریدار احتمالی گران ترین خودروی صفر کیلومتر جهان یعنی بوگاتی La Voiture Noire هیجده میلیون دلاری معرفی کردند.
نکته جالب توجه دیگر اینکه تنها پورشه 918 سقف ثابت موجود، تحت مالکیت آقای پیئش بود. او آنقدر به دنیای موتورسیکلت ها علاقه وافری داشت که حتی در سن 71 سالگی هم در حال راندن یک دوکاتی دیده شده بود.
اگر چه نام فردیناند پیئش کمتر شنیده شده، اما وی در عمل نشان داد که چقدر توانایی های فنی و مدیریتی بالای داشته است. مسلما خدمات ارزنده آقای پیئش به برند فولکس واگن و فراتر از آن صنعت خودروی جهان همیشه در یادها باقی خواهند ماند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.