در روز دوم فریلند 98 چه گذشت؟ ادامه داستان شوالیه هایمدرن امروز
روز دوم رویداد فریلند در حالی برگزار شد که اندکی از تعداد شرکت کنندگان همایش در روز گذشته کم شده بود ولی از آنسو حضار جدیدی نیز به رویداد اضافه شده بود. در این روز ...
روز دوم رویداد فریلند در حالی برگزار شد که اندکی از تعداد شرکت کنندگان همایش در روز گذشته کم شده بود ولی از آنسو حضار جدیدی نیز به رویداد اضافه شده بود. در این روز از رویداد نیز سخنرانی های متعددی درباره فریلسینگ و برای فریلنسرها بیان شد که خوانش آنها برای علاقه مندان به این حوزه خالی از لطف نیست.
حکایت لایف استایل یک فریلنسر
«شاهین طبری» مدیرعامل چارگون به لزوم داشتن یک لایف استایل برای فریلنسرها اشاره کرد و تاکید کرد که اکثر فریلنسرهای ایرانی به خاطر نداشتن یک سبک زندگی مشخص و خارج از زندگی کارمندی، در حقیقت کارمندانی با لباس مبدل فریلنسری هستند. او باور دارد که سن ۲۰ تا ۲۳ سالگی بهترین زمان برای ساختن یک لایف استایل است ولی این به آن معنا نیست که سنین بالاتر نمیتوانند به لایف استایل خاص خود دست پیدا کنند. او با اشاره به زندگی و سبک گروه موسیقی معروف بیتلز گفت:
«آنها نظم زندگی خاصی داشتند و اصلا نمیتوانستند صبحها موسیقی بنوازند چرا که لایف استایل و ضرباهنگ زندگیشان اینگونه بود که شبها در استودیوی کرایهای خود موسیقی بسازند.»
طبری تاکید میکند داشتن یک لایف استایل حتما به معنی داشتن یک برنامه منظم و دقیق در روزهای زندگی نیست ولی باید ریتم زندگی خود را دست پیدا کرد. او همچنین به تمام فریلنسرها توصیه میکند که سبک زندگی خود را با کارفرمای خود در میان بگذارند:
«به آنها بگویید که من مثلا فلان ساعت تا فلان ساعت در دسترس هستم و در بازه زمانی ایکس تا ایگرگ کار میکنم و... فکر نکنید مشتری این چیزها را نمیفهمد، این موارد را روی یک کاغذ بنویسید و به مشتری بدهید؛ این برگه قرارداد نیست ولی در هر حال گفتن کتبی یک مساله، مشتریان را بیشتر به رعایت قوانین نانوشته میکند.»
شما چه رنگی هستید؟
»شبنم طباطبایی» موسس و مدیر شرکت رادمان درباره برقراری ارتباط پویا بر مبنای DISC برای فریلنسرها سخن گفت. او تاکید کرد این ابزار برای ارزیابی سبک رفتار است : «سبک های رفتاری ممکن است خیلی متفاوت باشند و بسیار مهم است که فقط با خواندن یک سیگنال قضاوت نکنیم. یادمان باشد افراد ترکیبی از رنگها هستند و در این مدل افراد به یکدیگر هیچ برتری خاصی ندارند.»
به گفته طباطبایی حروف این عبارت معنای خاصی دارد: D به تسلط و احاطه برمیگرد و I به تاثیرگذاری و S به ثبات و C به تطابق.ی افراد D (قرمز آتشین) عصبانی و عجول هستند و ارزشهای زندگیشان به مسائلی چون سوداگری و نگاه به جلو و البته حلال مشکلات ختم میشود: «افراد D پتانسیل دیکتاتور شدن دارند.»
طباطبایی تاکید دارد شخصیتهای I (زرد رنگ) نیز افرادی خلاق و پرحرف هستند که روحیه بخش و خوش بین هم هستند. آنها دنبال جزییات نیستند و در یک استانداردهای مشخص نمیگنجند و توانایی دادن انگیزه به یک تیم هستند. افراد S (سبز رنگ) نیزعاشق ثابت هستند و بسیار افراد خونسردی هستند: « آنها با تغییر میانهای ندارند و آدمهایی با ادراک بالا و شنونده خوبی هستند.» در نهایت افراد C (آبی رنگ) نیز آدمهایی قاعدهمند هستند و دائما در حالت نگرانی و استرس قرار دارند و البته بیش از حد دقیق هستند.
طباطبایی باور دارد فریلسنرها باید رنگهای خود را پیدا کنند و با شناختن رنگ مشتریان خود نیز میتوانند وارد یک ارتباط پویا با کارفرمایان و همتیمیهای خود شوند.
وطن خانه ماست، ترکش نکنیم
«اسما کروبی» موسس تیارا استودیو با اشاره به موج پیش آمده درباره رفتن از ایران در جامعه ایرانی، به این موضوع تاکید میکند که نباید میهن را فراموش کرد: «ایران خانه ماست.» او میگوید ما در این خاک به دنیا آمدیم و به آن تعلق خاطر داریم. او میگوید امید در بین ما مرده و در ایران آن را گم کردیم.
او میگوید لذت از زندگی امر مهمی است ولی آیا میتواند بهانهای برای ماندن یا رفتن باشد. کروبی تاکید دارد کسی که امید ندارد در هیچجای این جهان نمیتواند درست ادامه دهد: «اگر خانهتان خراب شده باشد به آن بیتوجهی میکنید یا آن را میسازید؟ ولی اگر توان ساختن را نداشته باشید چی؟ این سوال هم جوابش خیلی سخت است ولی در کنار هم چه؟ آیا بازهم نمیتوانیم؟»
کروبی تاکید دارد وطن هتل نیست که هر وقت از خدماتش ناراضی بودیم آنجا را ترک کنیم اما تاکید دارد مهاجرت شخصیترین امری است که هر کس در زندگیاش میتواند اتخاذ کند: «اما مهاجرت برای فراموشی فقط سردرگمی میآورد، همانطور که ماندن برای کسی که انرژی ندارد افسردگی به بار میآورد.»
کارهای داوطلبانه فریلنسری
«ریحانه وحیدیان» پژوهشگر شهر هوشمند با طرح این پرسش که کار داوطلبانه چطور میتواند به رشد شخصیت و پیشرفت کاری فریلنسرها کمک کند؟ سخنرانی خود را آغاز کرد. او با اشاره به جمعیتهای مختلفی که کارهای داوطلبانه انجام میدهند و حس خوبی که ایجاد میکنند تا مدتها دارد که کارهای داوطلبانه یک نوع عشق مستمر به وجود میآورد.
وحیدیان همچنین با اشاره به موضوع معجزه شبکهسازی آن را دستاورد دیگری برای انجام کارهای داوطلبانه معرفی میکند: «من پژوهشهایی درباره شهر هوشمند انجام میدادم و بعد از مدتی در رویدادهای مهم با محوریت این موضوع و حضور افراد سرشناس و مرتبط با پژوهشهای من دعوت شدم تا بتوانم با آنها رو در رو حرف بزنم و در کارم پیشرفت کنم.»
او نتیجه دیگر انجام کارهای داوطلبانه درست را ورود به کلوب حرفهایها میداند و باور دارد که با انجام چنین کارهایی میتوان خیلی زودتر وارد کلوب حرفهایها شد. وحیدیان همچنین تاکید دارد ورود به جوامع جدیدی که شید پیش از این فکرش را نکنید که میتوانید به آن جوامع ورود پیدا کنید نیز از دیگر مزیتهای چنین فعالیتهایی خواهد بود.
به گفته وحیدیان فعالیتهای داوطلبانه میتوانند منجر به یک کار تیمی ارزشمند هم بشود که با احساس مسئولیت افراد، به جامعه کمک کند و بخشی از دغدغهها را حل کند: «یادمان نرود که کار داوطلبانه را باید مانند کار پروژهای جدی بگیریم. نمیتوان در میان پروسه این فعالیتها زیر کار زد و از آن خارج شد. تعهدی در این فعالیتها وجود دارد که از همان جنس تعهد کاری است.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مرسی از آرش پارساپور برای گزارش سریعش! سرفصلهای خوبی رو گفتی!?