ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

5G در ایران
تکنولوژی

چالش‌های نسل بعدی شبکه موبایل در کشور؛ 5G به ایران بیاید که چکار کند؟

در سومین همایش شهر هوشمند در مورد چالش‌های نسل بعد اینترنت همراه یا همان 5G صبحت‌های جالب توجهی مطرح شد؛ برخی از کارشناسان این پنل پرسشی را مطرح کردند مبنی بر اینکه اساسا 5G در ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | ۱۶:۱۵

در سومین همایش شهر هوشمند در مورد چالش‌های نسل بعد اینترنت همراه یا همان 5G صبحت‌های جالب توجهی مطرح شد؛ برخی از کارشناسان این پنل پرسشی را مطرح کردند مبنی بر اینکه اساسا 5G در حال حاضر در ایران به چه کار می‌آید و آیا هیچ مشتری برای این فناوری وجود دارد؟

باید تقاضایی برای 5G وجود داشته باشد

5G در ایران

«نسترن محسنی» معاون امور رادیوئی سازمان رگولاتوری در این همایش با اشاره به جمعیت ۲.۵ میلیارد نفری ساکن کلانشهرها تاکید می‌کند که ۵۵ درصد مردم دنیا در شهرها مستقر هستند.به گفته او مدیریت و توزیع منابع بین این جمعیت نمی‌تواند بدون استفاده از ارتباطات محقق شود: «این یعنی ما نیاز به یک Massive IoT داریم که صرفا از طریق نسل پنجم شبکه ارتباطاتی محقق خواهد شد.»

محسنی باور دارد که در تحقق 5G همه نهادها و سازمان‌ها نقش موثری دارند و صنایعی همچون انرژی، حمل و نقل و سلامت و مواردی از این قبیل در تسریع تحقق 5G موثر هستند: «اپراتور ما که چند سالی است 4G را به مرحله عملیاتی رسانده هنوز دقیقا نمی‌داند که چطور با اینترنت 5G درآمدزایی کند. در واقع باید تقاضا اتفاق بیفتد تا اپراتور تمایل به فعالیت در این عرصه داشته باشد.»

به گفته محسنی زیرساخت 5G و تدوین ضوابط و مقررات آن می‌تواند از بستر رگولاتوری ICT بگذرد ولی تمامی نهادها درگیر توسعه آن خواهند بود. او تاکید دارد که تعاملات بین بخشی و بین رگولاتوری باید توسعه پیدا کند تا این موضوع رنگ حقیقت به خود بگیرد. محسنی درباره باندهای مورد نیاز 5G نیز به باندهای فرکانس ۷۰۰ اشاره می‌کند که فعلا در اختیار صدا و سیماست و این سازمان تنها از ۲۶ درصد ظرفیت باندها استفاده می‌کند: «استفاده از این باندها هزینه‌های اپراتور را تا یک سوم کاهش می‌دهد، پس منطقی نیست که این باندها به متولی اصلی فرکانس کشور برگردد؟»

5G را برای چه سرویسی بیاوریم؟

5G در ایران

معاون فنی توسعه شبکه همراه اول در ادامه این نشست با اشاره به این موضوع که تکنولوژی 5G همچنان وارد کشور نشده ولی درباره آن ده‌ها جلسه برگزار شده تاکید دارد که این موضوع یک فرایند خوب برای آشنایی و تسلط با یک تکنولوژی تازه است. او ضمن تایید آزاد نبودن فرکانس‌های ۷۰۰ آنها را به مثابه اکسیژن برای فناوری 5G میدا‌ند؛ فناوری که البته رسیدن به آن مشکلات زیادی دارد. «مرتضی طاهری» در این باره بیشتر گفت:

«5G قرار است تاخیر ده میلی ثانیه داشته باشد و پایداری نزدیک به صد را به ارمغان بیاورد. رسیدن به این پایداری سخت است و دیتاسنترهایی هم در کشور آنچنان وجود ندارد که بتواند پاسخگوی نیاز فناوری 5G باشد. حتی می‌توان گفت دیوایس‌های در دست مردم نیز هنوز به سخت افزار 5G مجهز نشده است و باید این سوال ساده را از خود بپرسیم که اساسا فناوری 5G به چه کارمان می‌آید؟»

طاهری با خطاب قرار دادن فعالین حوزه صنعت اذعان دارد که اگر زمانی مشترکین دیتای خود را قطع کنند، اپراتورها تعطیل خواهند شد چرا که در صنایع مشتری خاصی ندارند:

«چه سرویسی را می‌خواهیم ارائه کنیم که منتظر 5G هستیم؟ با 5G قرار است اتفاقات بزرگی بیفتد و یک تحول دیجیتال رخ بدهد که این تحول مستلزم تحول در صنعت است. در واقع صنایع باید برای این سرویس تقاضا داشته باشند که اپراتورها روی آن کار کنند ولی الان از اینترنت 4G هم آنچنان درخواستی از سوی صنایع مطرح نشده چه رسد به 5G. اگر می‌خواهیم اتفاقی برای رسیدن به 5G بیفتد با صنایع ما به تکاپو بیفتند و تقاضای B2B مطرح شود؛ وگرنه 5G عرضه کنیم که چه شود؟»

5G محل ارائه سرویس‌های جدید است

5G در ایران

«وحید شاه منصوری» از اساتید دانشگاه نیز با اشاره به این موضوع که کوچ از 3G به 4G برای بهتر کردن سرویس‌های پایه بود، تاکید دارد که در 5G قصد بهینه کردن سرویس‌ها نیست بلکه این فناوری قصد دارد سرویس‌های جدیدی را عرضه کند که پیش از این وجود نداشته است:

«یک سری مفاهیم و سرویس‌های جدیدی برای اپراتورها باید شکل بگیرد تا مفهوم رسیدن به 5G هم منطقی شود. ما یک سری اپراتور لازم داریم که کارشان هوشمندسازی صنایع و خانه‌ها باشد وگرنه سرویس 5G که در اپراتورهای فعلی موبایل کاری را پیش نمی‌برد.»

5G در ایران

به گفته شاه منصوری موضوع شهر هوشمند یکی از مهم‌ترین رکن‌های توسعه 5G خواهد بود چرا که در این شهرها سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های بسیاری وجود خواهد که در توسعه و رشد 5G جریان سازی خواهند کرد.

به مقدار کافی مهندس هوش مصنوعی در کشور نداریم

5G در ایران

عضو شورای راهبردی تهران هوشمند نبود مهندسین حاذق حوزه هوش مصنوعی (AI) در کشور را یک چالش جدی و اساسی برای رسیدن به 5G معرفی می‌کند و تاکید دارد که برای پرورش مهندسین این حوزه زمان بسیار کمی در اختیار کشورمان قرار دارد. «محمود جراحی» در این باره بیشتر توضیح داد و گفت:«نهایتا دو سال وقت داریم که نزدیک به شصت هزار مهندس هوش مصنوعی داشته باشیم تا بتوانیم به تعداد معدودی شهر هوشمند دست پیدا کنیم.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • ehsan hasanimanesh
    ehsan hasanimanesh | ۷ دی ۱۳۹۸

    با توجه به اقتصاد در حال فروپاشی کشور عملا این سرویس ها مشتری نخواهد داشت.یه نگاه به 4g داخل کشور بندازین که قیمت گرونی داره.حجم پایین و سرعت بالا فقط تو موارد خاص کاربرد داره(مثل تلگرام که البته خودشون خواستار محدود کردنش هستن و با هزار ترفند سعی میکنن از دسترس خارجش کنن) و عملا یه سری کاربرد مهم رو از دست میده.مثلا اینترنت سیمکارت بدرد دانلود فیلم یا نگاه کردن انلاین فیلم نمیخوره.بسته های نامحدود هم با اینکه خوب هستن اما گرون هستن و در بدترین ساعت شبانه روز ارائه میشن.در کل بستر 5g هنوز در کشور های پیشرفته هم با مشکل و به کندی داره گسترش پیدا میکنه.بنابراین فعلا زوده برای فکر کردن بهش

  • amironline
    amironline | ۲۰ آذر ۱۳۹۸

    چرا فکر می‌کنند شهر هوشمند نیاز به متخصص هوش مصنوعی داره!؟
    دیجیاتو بهتره یه مطلب در مورد شهر هوشمند و هوش مصنوعی کار کنی

    • آرش پارساپور
      آرش پارساپور | ۲۰ آذر ۱۳۹۸

      امیرجان شما چطور فکر میکنین شهر هوشمند نیاز به متخصص هوش مصنوعی نداره؟

  • Javad Fathi
    Javad Fathi | ۱۹ آذر ۱۳۹۸

    راستش باتوجه به اینکه هنوز بعضی جاها 2g هم نت نمیده بهتره پول کشور اصراف همچین چیزایی نشه.
    الان دهات ما پارسال انتن وصل کردن :/
    یه سال مشکل برق داشت قشند دو سال انتن نمیداد دهات ما.
    با وجود همچین مشکلاتی اصلا به 5g نیازی نیست!

  • ramin8D
    ramin8D | ۱۹ آذر ۱۳۹۸

    بدرد نمی خوره هر چیزی رو یک مدل ضعیف و مینیاتوری تو کشور درست کنید.شما همون 4g رو توسعه بدید و سرعت و کیفیتش رو به حد استاندارد برسونید 5g پیش کش.یا اینکه مثل صنعت خودرو سازی که فقط اسم خودرو سازی رو یدک می کشه یک شبکه فور جی بدرد نخور درست کنید

    • Amir1995
      Amir1995 | ۱۹ آذر ۱۳۹۸

      گاهی وقتا اینطوریه که هزینه 3g عالی اندازه یه 4g معمولی میشه پس اپراتور دومی رو انتخاب میکنه که کمتر هزینه داره یه ابزارهای جدیدی هم میده
      5g کلا ابزارهای جدید در اختیار میگذاره در نتیجه حتی 5g متوسط به پایین هم میتونه تاثیر گذار باشه
      این حرفایی که میزنم رو با توجه به اقتصاد و درآمد کشور در نظر بگیرید

مطالب پیشنهادی