ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

مروری بر مهم‌ترین رویدادهای نجومی در سال ۲۰۲۰ میلادی

اگر سال میلادی گذشته نتوانستید به خوبی از زیبایی‌هایی فضا و اتفاقات نجومی لذت ببرید، نگران نباشید، زیرا ۲۰۲۰ پر است از رویداد نجومی که می‌تواند شما را سرگرم کرده و کودک اخترشناس درونتان را ...

کورش چایچی
نوشته شده توسط کورش چایچی | ۹ دی ۱۳۹۸ | ۲۰:۳۰

اگر سال میلادی گذشته نتوانستید به خوبی از زیبایی‌هایی فضا و اتفاقات نجومی لذت ببرید، نگران نباشید، زیرا ۲۰۲۰ پر است از رویداد نجومی که می‌تواند شما را سرگرم کرده و کودک اخترشناس درونتان را آرام کند. با ما همراه باشید تا مهمترین اتفاقاتی که در سال آینده رخ می‌دهد را بررسی کنیم.

خورشیدگرفتگی حلقه آتشی

رویداد نجومی

همین چند روز پیش و در روز کریسمس، می‌توانستید شاهد یکی از خورشیدگرفتگی‌ها باشید، اما خورشیدگرفتگی‌هایی که در سال ۲۰۲۰ شاهد خواهید بود، جالب‌تر و جذاب‌ترند. برای این که این خورشید‌گرفتگی را ببینید، باید عینک‌های مخصوصی داشته باشید تا به چشمانتان آسیب نرسد، زیرا حلقه پرنوری که اطراف ماه دیده خواهد شد، مانند هاله‌ای درخشان از آتش نمایان می‌شود. تاریخ وقوع این خورشیدگرفتگی که یکی از این چند رویداد نجومی است، یکشنبه یک تیر ۱۳۹۹ خواهد بود و به مدت ۲۳ ثانیه از عمان، تبت و اتیوپی قابل مشاهده است.

زیباترین نمایش طبیعت: خورشیدگرفتگی کامل

رویداد نجومی

احتمالا تاکنون سوراخ معروف تاریک آسمان را دیده‌اید. این رویداد نجومی همان خورشیدگرفتگی کامل است. علاقه‌مندان به علومی آسمانی و اخترشناسان می‌توانند در تاریخ دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۹ این پدیده زیبا را مشاهده کنند. بهترین مکان برای لذت بردن از این خورشید‌گرفتگی کامل، جایی میان مرز آرژانتین و شیلی است که تنها ۲ دقیقه و ۹ ثانیه طول می‌کشد.

۴ ماه‌گرفتگی مختلف

رویداد نجومی

سال آینده میلادی، شاهد ۴ ماه‌گرفتگی خواهیم بود. ماه‌گرفتگی حاصل هم‌راستا شدن خورشید، زمین و ماه است که رویداد نجومی جالب و جذاب برای اخترشناسان به حساب می‌آید. اگر شما هم علاقه‌مند به دیدن ماه‌گرفتگی هستید، می‌توانید ۴ مورد از آن را در تاریخ‌های زیر مشاهده کنید:

  • جمعه ۲۰ دی ۱۳۹۸ که در آسیا، اروپا، آفریقا و استرالیا قابل مشاهده است و اخترشناسان لقب Wolf Moon Eclipse را به آن داده‌اند.
  • جمعه ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ که در آسیا، اروپا و استرالیا قابل مشاهده بوده و لقب Strawberry Moon Eclipse به آن اختصاص داده شده است.
  • یکشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۹ که در آفریقا، آمریکای جنوبی و آمریکای شمالی قابل مشاهده است و لقب Thunder Moon Eclipse را به یدک می‌کشد.
  • یکشنبه ۹ و دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۹ که در آمریکای جنوبی، شمالی، استرالیا و خاور دور قابل مشاهده است و Frosty Moon Eclipse لقب گرفته است.
ابرماه

رویداد نجومی

با وجود این که ما در فاصله ۳۸۴ هزار و ۴۰۰ کیلومتری از مرکز زمین قرار دارد، دلیل نمی‌شود که نتوانیم آن را بزرگ‌تر از چیزی که عادت داریم نبینیم. در ادامه ۳ تاریخ ابرماه را با هم مشاهده می‌کنیم که می‌توانید طی سال آینده مشاهده کنید:

  • دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۸: ۲Super Worm Moon
  • چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۹: Super Pink Moon
  • جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹: Super Flower Moon

گفتن این نکته خالی از لطف نیست که برای لذت بردن از رویداد نجومی ابرماه، بهتر است زمانی به آن نگاه کنید که در حال طلوع یا غروب بوده یا به عبارتی بهترین زمان نگاه کردن به ما، در نزدیکی خط افق است.

هفته سیارات غول‌پیکر

رویداد نجومی

از آن جایی که سیاره زمین درون منظومه ای است، هر سال در یک روز مشخص بین خورشید و سیاره درون منظومه‌ای دیگر قرار می‌گیرد. در نتیجه آن سیاره با وضوح و درخشندگی بیشتری از زمین دیده می‌شود. سال ۲۰۲۰ شاهد دو مورد از این رویداد نجومی هستیم که در آن سیاره مشتری و زحل میان زمین و خورشید قرار می‌گیرند که می‌توانید در تاریخ‌های زیر مشاهده کنید:

  • سه‌شنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۹: مشاهده سیاره مشتری
  • دوشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۹: مشاهده زحل
بارش شهابی

رویداد نجومی

سالی که گذشت چندان برای دیدن بارش‌های شهابی مناسب نبود زیرا درخشندگی ماه، مزاحم دیدن این شهاب‌سنگ‌های زیبا می‌شد. اما سال ۲۰۲۰ کمی فرق دارد و ماه دیگر مزاحم دیدن بارش‌های شهابی نخواهد شد. این سال ۳ بارش شهابی دارد که مابین تاریخ‌های زیر رخ می‌دهند:

  • سه‌شنبه و چهارشنبه ۲ و ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹: Lyrids meteor shower (درخشندگی ماه یک درصد)
  • دوشنبه و سه‌شنبه ۲۶ و ۲۷ آبان ۱۳۹۹: Leonids meteor shower (درخشندگی ماه ۵ درصد)
  • یک‌شنبه و دوشنبه ۲۳ و ۲۴ آذر ۱۳۹۹: Geminids meteor shower (درخشندگی ماه یک درصد)
بزرگ‌ترین تجمیع سماوی: مشتری و زحل

رویداد نجومی

دوشنبه ۲۱ دی ماه سال ۱۳۹۹ علاقه‌مندان به علم نجوم می‌توانند یکی از زیباترین اتفاق‌های آسمانی را مشاهده کنند. در این تاریخ مشتری و زحل به قدری به هم نزدیک می‌شوند که می‌توان آن‌ها را یک سیاره واحد درنظر گرفت. البته از نظر فاصله واقعی، این دو با هم یک میلیارد و خرده‌ای کیلومتر فاصله دارند ولی از زمین، بسیار به هم نزدیک دیده خواهند شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Reza Dark
    Reza Dark | ۱۰ دی ۱۳۹۸

    قدرت خداوند

مطالب پیشنهادی