وضعیت بازار خودرو تا پایان امسال چگونه خواهد بود؟
از پس نوسان شدید نرخ ارز در هفته های اخیر، قیمت ها در بازار خودرو روندی افزایشی را طی کرد. از سوی دیگر سهمیه بندی بنزین همراه با افزایش نرخ بنزین آزاد به سه هزار ...
از پس نوسان شدید نرخ ارز در هفته های اخیر، قیمت ها در بازار خودرو روندی افزایشی را طی کرد. از سوی دیگر سهمیه بندی بنزین همراه با افزایش نرخ بنزین آزاد به سه هزار تومان در بیست و چهارمین روز از آبان ماه سبب شد قیمت ها در بازار خودرو با افزایش روبرو شود.
این رشد قیمت خودروهای گازسوز و ارزان تر بازار را بیشتر تحت تاثیر قرار داد به طوری که برخی خودروهای گازسوز افزایشی تا ۱۰ میلیون تومان را نیز تجربه کردند. سطح عمومی قیمت خودرو مانند سایر کالاها بسیار بالا است و از قدرت و توان خرید مردم خارج است. همین قضیه عامل بسیار بزرگی برای ایجاد یک رکود شدید میشود.
رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی گفت: «هنوز خریدهای نوروزی در بازار خودرو اتفاق نیفتاده است. به نظر میرسد که تقاضای مردم در ماههای بهمن و اسفند برای خرید خودرو اوج بگیرد.»
رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی در پاسخ به این پرسش آیا واقعا خریدهای نوروزی در بازار خودرو آغاز شده است؟ گفت: «چنانچه قیمت خودروهای داخلی با حاشیه پنج درصد زیر قیمت بازار باشد قیمت خودرو ارزانتر میشود. همچنین با اجرای این دستور العمل دلالی در بازار خودرو برچیده میشود.
در شرایط فعلی به دلیل عدم عرضه خودرو از سوی خودروسازان قیمت خودرو در بازار افزایش چشمگیری داشته است.»
محمدرضا نجفیمنش افزود: «در حال حاضر فاصله قیمت از محل درب کارخانه تا بازار بین هفت میلیون تا ۲۰ میلیون تومان گران شده است. این نوسان قیمت در حوزه خودرو بسیار زیاد است. امیدواریم با عرضه به موقع خودرو از سوی خودروسازان قیمت خودرو کاهش یابد.»
او اظهار کرد: «هنوز خریدهای نوروزی در بازار خودرو اتفاق نیافتاده است. به نظر میرسد که تقاضای مردم در ماههای بهمن و اسفند برای خرید خودرو اوج بگیرد.»
با این حال اخیرا وزیر صنعت از موافقت با پرداخت 5 هزار میلیارد تومان به خودروسازان خبر داد و گفت: «از آنجایی که تولید خودروسازان افزایش یافته و عرضه به بازار بیشتر میشود، قیمت خودرو کاهش مییابد.»
رضا رحمانی درباره پرداخت تسهیلات به خودروسازان، گفت: «هفته گذشته شورای پول و اعتبار پرداخت ۵ هزار میلیارد تومان به خودروسازان را تصویب کرد تا شرکتهای خودروساز از این اعتبار برای پرداخت بدهی خود به قطعهسازان استفاده کنند. اگرچه ۵ هزار میلیارد تومان مبلغ زیادی نیست اما میتواند مشکل خودروسازان را تا حدودی رفع کند.»
وزیر صنعت، معدن و تجارت، افزود: «مقرر است به هر خودروساز ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شود تا این اعتبار در اختیار قطعهسازان قرار گیرد؛ روند تخصیص این اعتبار همانند ۴ هزار میلیارد تومانی است که در سال گذشته پرداخت شد.»
وی اضافه کرد: «۵ هزار میلیارد تومان در وهله نخست به قطعهسازانی پرداخت میشود که جزو زیرمجموعه خودروسازان نبوده و به معنای واقعی خصوصی باشند زیرا برخی از قطعهسازان زیرمجموعه خودروسازان هستند.»
رحمانی پرداخت ۵ هزار میلیارد تومان به خودروسازان برای تسویه بخشی از بدهی آنها به قطعهسازان را عاملی برای تحرک در صنعت خودروسازی دانست و ادامه داد: «از آنجایی که تولید خودروسازان افزایش یافته و عرضه به بازار بیشتر میشود، قیمت خودرو کاهش مییابد.»
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در شرایط کنونی خودرو برای مردم به کالایی سرمایهای تبدیل شده و خرید به منظور حفظ ارزش پول صورت میگیرد، تصریح کرد: «در حال حاضر تولید خودروسازان از ۴ هزار دستگاه خودرو عبور کرده و در صورت ادامه این روند در ۵ ماهه آینده التهاب بازار خودرو از بین رفته و آرامش به بازار برمیگردد.»
دیجیاتو: با این حال باید گفت که علیرغم وعده وعید های چند ماه اخیر، قیمت خودرو به خصوص پس از اعلام سهمیه بندی بنزین به شکل چشم گیری افزایش یافته است و ظاهرا چشم انداز چندانی نیز برای چاره گشایی دست اندرکاران دیده نمی شود.
از سوی دیگر اعلام خبر توقف تولید پراید می تواند بر التهاب بازار این خودرو ارزان قیمت و پر تیراژ بیافزاید و همین عامل نیز به دلیلی برای افزایش قیمت تمامی خودروها در بازار منجر شود.
بنابراین حداقل در کوتاه مدت، چشم انداز چندانی برای کاهش قیمت خودرو در بازار قابل تصور نیست و خوشبینانه ترین شرایط صرفا می تواند کُند شدن روند رشد قیمت ها در پی افزایش عرضه خودرو به بازار در بهمن ماه باشد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
تا کی مردم باید با پراید پژو برن جاده تصادف کنن بشن عین حلوا
ههههییییی خدا