ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

اعزام فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی؛ وابستگی ناسا به فضاپیمای روسیه پایان یافت

امروز پنج شنبه ساعت 12:35 بعد از ظهر به وقت ایران راکت روسی سایوز همراه با دو فضانورد روسی و یک فضانورد آمریکایی از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان زمین را به مقصد ایستگاه فضایی بین ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۸:۰۰

امروز پنج شنبه ساعت 12:35 بعد از ظهر به وقت ایران راکت روسی سایوز همراه با دو فضانورد روسی و یک فضانورد آمریکایی از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان زمین را به مقصد ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) ترک کرد. فضانوردان آمریکایی پس از این مأموریت با کپسول کرو دراگون اسپیس ایکس به ایستگاه حمل خواهند شد.

این مأموریت در حالی انجام می شود که بحران کرونا دنیا را تقریباً به تعطیلی کشانده است و محدودیت در سفرهای بین المللی باعث شد تا خانواده برخی از فضانوردان، رسانه ها و مقامات رسمی نتوانند در مراسم پرتاب شرکت کنند.

ناسا و سازمان فضایی روسیه (روسکوسموس) به منظور جلوگیری از انتقال بیماری به ایستگاه فضایی بین المللی، فضانوردان را از دو هفته قبل قرنطینه کردند و اقدامات ویژه ای برای عدم انتقال بیماری انجام دادند.

حدوداً شش ساعت پس از پرتاب، فضاپیمای حامل «آناتولی ایوانیشین»، «ایوان واگنر» فضانوردان روسیه و «کریستوفر کاسیدی» فضانورد ناسا کنار ایستگاه فضایی بین المللی پهلو خواهد گرفت.

تقریباً دو ساعت بعد دریچه های ایستگاه باز خواهند شد و «اولگ شکریپوچکا» فضانورد روسیه و «جسیکا میر» و «اندرو مورگان» فضانوردان ناسا به سرنشینان جدید ایستگاه خوش آمد خواهند گفت. شکریپوچکا، میر و مورگان هشت روز دیگر (17 آوریل) و پس از گذراندن شش ماه در فضا به زمین باز خواهند گشت. البته آنها با زمین بسیار متفاوتی روبرو خواهند شد؛ چون زمانی که به فضا رفتند کرونا نبود ولی حالا به پاندمی تبدیل شده است.

به ترتیب از چپ به راست: کریستوفر کاسیدی، آناتولی ایوانیشین، ایوان واگنر.

کاسیدی، ایوانیشین و واگنر سرنشینان جدید ایستگاه فضایی بین المللی، اواسط ماه مه از «باب بهنکن» و «داگ هرلی» دو فضانورد دیگر ناسا استقبال خواهند کرد. این دو فضانورد برای اولین بار پس از تعطیلی برنامه شاتل فضایی در سال 2011، با راکت و کپسول ساخت اسپیس ایکس و از خاک آمریکا به فضا پرتاب خواهند شد. از یک دهه قبل تاکنون فضانوردان آمریکایی با فضاپیمای روسی سایوز و از کشور قزاقستان به ایستگاه فضایی بین المللی حمل شده اند.

وابستگی ناسا به روسیه برای ارسال انسان به فضا بسیار گران تمام شده است. قیمت هر صندلی فضاپیمای سایوز حدودا 86 میلیون دلار است. برای مقایسه هر صندلی کپسول کرو دراگون اسپیس ایکس و استارلاینر بوئینگ به ترتیب 55 و 70 میلیون دلار قیمت دارد.

البته این به معنی توقف کامل پرتاب فضانوردان آمریکایی با فضاپیمای سایوز نیست. سخنگوی ناسا به سایت WIRED می گوید که آنها در حال مذاکره با روس ها هستند تا یک صندلی دیگر را در این فضاپیما رزرو کنند. او اضافه می کند که ناسا همچنان به همکاری با سازمان فضایی روسیه و شرکای بین المللی دیگر برای ارسال فضانوردان آمریکایی همراه با فضانوردان کشورهای دیگر ادامه خواهد داد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • recover
    recover | ۲۲ فروردین ۱۳۹۹

    جدی! پس چطوری رفتن ماه و برگشتن!?

    • saeed۱۹۸۵۹
      saeed۱۹۸۵۹ | ۲۲ فروردین ۱۳۹۹

      عجب یعنی ماه نرفتن ؟
      کاش این جماعتی که اعتقاد داشتند امریکا به ماه نرفته یه اسمی رو خودشون بذارن تفاوتی بین اینا و اونا که زمین تخت میدونن نمیبینم
      احتمالا بچه های اینا میگن اون دوتا ربات بود تو مریخ اونم دروغه

    • آریا
      آریا | ۲۳ فروردین ۱۳۹۹

      چه ربطی به ماه داشت؟

  • zitanix
    zitanix | ۲۱ فروردین ۱۳۹۹

    میمون که فرستادیم زنده موند؟؟ خخ

مطالب پیشنهادی